Şimdi Ara

Google Fotoğraflar artık görsellerdeki metinleri arayabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Fotoğraflar uygulaması kullanıcıların uzun bir süredir bekledikleri bir özelliğe kavuşuyor. Ortaya çıkan bilgilere göre şirketin bu popüler servisine görsellerdeki metinleri arayabilme özelliği gelecek.
     

    Anahtar kelime ile görsel bulunabilecek

    Şirketin bir diğer hizmeti olan Google Lens herhangi bir görüntüden metin alabilen güçlü bir optik karakter tanıma (OCR) özelliğine sahip. Google'ın resmi Twitter hesabından da doğrulanan bu bilgiye göre artık kullanıcılar cihazlarındaki yüzlerce görsel arasından istediklerini bulmaları kolaylaşacak. Hali hazırda nesne, olay, insan ve hayvanları tanıyabilen Google Fotoğraflar yeni eklenecek bu özellikle birlikte daha da pratik bir hal alacak.


    Örneğin Wi-Fi şifresi veya bir banka hesap numarası gibi unutmamak için fotoğrafladığınız bilgileri artık birkaç anahtar kelime kullanarak bulmanız mümkün hale gelecek. Ayrıca görsellerdeki metinleri kopyalayarak dilediğiniz yerde kullanabileceksini. Şimilik küçük bir kullanıcı grubunda test edilen bu özelliğin yakın bir sürede tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.
      







  • Denedim, harika çalışıyor. Çok uzaktaki alakasız bir tabelada yazan eğri büğrü bir formdaki "sigara içilmez" yazısını bile buldu.

  • Başarılı bir uygulama.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Artik resimdeki yazilari ceken de korkacak :) ... Guzel gelisme. Optik Karakter Tanimlayicilarin bu sekilde de gelismesi guzel :) ... Google Lens entegre oluyor guzel gelismeler :) ...

    Haberdeki durian meyvesi de enteresan ki secilmis :) . Sarmisak mevye mayhoslugu karisimi bazi ulkelerde yasaktir halka acik yerlerde tasinmasi :) ...

  • Gecen hafta ben de farkettim, fotografini çektiğim bir aracin plakasini yazinca buldu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.