Şimdi Ara

NASA, Jüpiter’in uydusu Europa’ya düzenlenecek görev için yeşil ışık yaktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA’nın uzun bir süredir planları dâhilinde bulunduğu Jüpiter’in uydusu Europa’ya bir uydu gönderme fikri nihayet bir karara bağlandı.

    Güneş sistemimizin en büyük gezegeninin bilinen 79 uydusundan biri olan Europa’nın buzla kaplı kabuğu altında, sıvı halde bulunan bir okyanusa sahip olduğuna inanılıyor. Uydu üzerinde yapılan araştırmalar neticesinde geçtiğimiz aylarda yayınlanan haberlerde, Europa’da deniz tuzu izlerine bile rastlanmıştı.

    Europa Clipper görevi kapsamında uyduda yaşam olup olmadığını inceleyecek olan NASA, görev için “maliyet etkin” bir çözüm üretmek istediğinin altını çizmiş. Fırlatma hedefleri arasında 2023 yılı dillendirilse de görevin en erken başlama tarihinin 2025 yılının sonları olacağı ise paylaşılan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

    İlk kez 2017 yılında bir teklif olarak sunulan Europa görevi için araştırmacılar, kutu şeklinde bir uzay aracı ile uydunun yüzey ve yüzey altını inceleyebileceklerini belirtmişler. Bu kapsamda kurumdan bir onay beklemeden çalışmaya koyulan ekip, uzay aracının veri anteni testlerine başlamışlar.

    NASA’nın Europa Clipper görevine nihayet yeşil ışık yakması, araştırmacıların emeklerinin boşa gitmediğini de gösteriyor. Europa’ya gönderilecek uzay aracı, Boeing tarafından üretim aşamasında olan Uzay Fırlatma Sistemi (Space Launch System-SLS) ile hedefine yollanacak.








  • Duz dunyacilar sessiz :) ...

  • Canlı bulunma olasılığı çok düşükte, sudan bir iç denizi olupta Dünya'daki canlılar için uzun vadeli sürdürülebilir bir yaşam alanı kurma umudu varsa işte o güzel bir sıçrama olur.

    Aslında sıvı suya da gerek yok, o buz ayrıştırılıp bir şekilde içilebilir ve solunabilir hale getirildikten sonra. Altın, elmas, uranyum hikaye evrenin en değerlisi "H2O" olsun da bize her yer Trabzon, aman Dünya... :D

  • Europa'nın yüzey sıcaklığı -185 derece, ve Jupiter'den dolayı çok ağır radyasyon altında.

  • Uzay turisti olarak gidilebilir :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu gezegenlerin bazı uydularında yaşama elverişli yerler olabilirmiş öyle bir yazı okumuştum
  • Galaxy. kullanıcısına yanıt
    Mümkün zaten.

    Sıcaklığın ve suyun elverişli olduğu ortamlar mevcut.

    Titan, Europa ve hatta Ganymede adaylar.

    IO falan sıkıntı oralarda fazla olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Encaladus, Europa, Mars, Ganymede, Titan, Ceres ve Venüs’ ün bulutlarinda insanlik adım adım üsler kuracaktır ama ilk adım Ay.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ay'da Helyum-3 dışında koloni kurmaya değecek bir şey yok.

    Helyum için de seferler yapılıyor zaten 40 sene sonra ilk kez gidilecek.

    Bize en yakın gökcismi aynı zamanda sistemdeki en "ölü" cisimlerden birisi. Ne atmosfer ne değerli madenler ne çok aktif bir iç sistem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R136a1 -- 26 Ağustos 2019; 19:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan bunların hepsi asla inanmayın. ŞÜPHESİZ Kİ ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAMDIR!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Duz dunyacilar sessiz :) ...
    Sadece Dünya düz diyorlar diğer gezegenlere birşey demiyorlar :D

    Şaka bir yanada şu çağda hala böyleleri görmek cidden acınası bir durum.Bazen diyorum topluca trollük peşindeler.Başka açıklaması olamaz olmamalı.
  • Duz Dunya kubbe ile cevrilmis dunya betimlemesi Islam Kulturundekilerde olmamasina ragmen bu gorusleri savunmalari cok enteresandir...



    Bu olusum goruldugu uzere yabanci kaynaklidir ve Islam Kulturu haric dige din ve inanislarda gorulmektedir.

    Insanlarin boyle inanmalari suc degildir yani ADI ustunde inanma olgusu ! ...


    Bazi gercekleri birlestirmede ve mantiksal gecismede kopukluklari vardir ama farkinda da degillerdir. Her goruse inanisa da ayrica esit seviyede yaklasarak merak ederim de .


    Diger dinlerdeki ve kulturdekilerin halen savunmalari kendi iclerine gore goreceli olarak aciklanabilirken Islam Kulturunde bu tur seyler yayginligi gectim hicbirsey olmamasi da dusundurucu. Sadece Kur'an da dunyanin sekli ile dunyevi hayvan ve sebze sekillerine gore betimlemeleri vardir...

    Ki zaten Kur'an da velevki bu tur seyler olsa da sonucta sonradan gelen bir din oldugu icin eklenmesi unutulmus baska dinlerden de kalan hikayeler anilardandir derim :) . Bir Deist olarak Kur'an in insanlar tarafindan olusturuldugunu ifade etmek isterim yani orjinali vardi da degistirilmis mi degistirilmemis mi meslesine dahi bakmiyorum nihai olarak insan eseri olmasi uzerinden ele aliyorum ...

    Habere donersek : Uydulari kesfetmek yani hep belli basli gezegen ve veya uydularina odaklanmak yerine mumkun oldukca hepsine odaklanmak ile kesfetme olasiligini da artirmis olmaktayiz. Belki de ideal ortamlar ve veya elementler ile bircok alan icin umut dahi olusturabilir madencilik gibi . Insanlar birsekilde gezegenlere de goc etmeli koloniler kurulmalidir. ISS bir baslangictir dunyaya uydu misali de olsa bu surec daha da ileriye gitmelidir uluslarari bir birliktelik ile ...


    Bakalim nasil olacak... Insanin ufjunu ve hayal guclerini engelleyecek her tulru sozde gercekliklerle insanlari ALGISAL kandirmaya odaklanilmis ister farkinda olsunlar ister olmayan naiflikleri kendi iclerinde samimi dahi olsa sonuc itibariyle duzdunyacilarin turlu turlu teorileri vs ile bilime adim atacak nice insanlarin aklini celmektelerdir . Yani zaten bilim insanlarin akillarini celecekleri yoktur da ... Bunlar yeni genc beyinleri zehirleme odaklilar ve Turkiye gibi ulkelerde d ehic gelismemis bir alandan potansiyelleri de bu skeilde engelletiliyor olmasi ayrica dusundurucudur.

    Turkiye icin bu tur inanislari bilimdir diye aksettirenlere karsi tolare etme ifade ozgurlugu inanc ozgurlugu vs BABINDA izin verilmemesi gerekir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.