Şimdi Ara

CrossFire artık AMD için önemli bir odak noktası değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD’nin CEO koltuğunda oturan Lisa Su HotChips konferansında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. CrossFire hakkında yöneltilen sorunun cevabına göre bir devir kapanmak üzere.

    CrossFire'a elveda 

     
    2005 yılında ATI tarafında duyurulan CrossFire, Lisa Su’nun açıklamasına göre firma için bir odak noktası olmaktan bir hayli uzakta. Yazılımın donanımdan daha hızlı ilerlediğine da değinen CEO’nun açıklamasında aslına bakılırsa şaşılası bir taraf da görünmüyor.
     
    Yıllar içinde çoklu GPU’ya oyunlardaki desteğine baktığımızda oyun dünyasının tercihini birden fazla zayıf GPU yerine güçlü ama tek bir GPU’dan yana kullandığını görmekteyiz.
     
    Her ne kadar kaslı modellerle performans daha da ileriye taşınabilse de atlamalar ve çerçeve tazelemede gecikmelere neden olan çoklu GPU kurulumları oyun geliştiricileri için de fazladan mesai manasına geliyordu.







  • Çünkü mantıklı değil, yazılımsal olarak destek tam değil o yüzden son kullanıcı için iyi bir tercih olmuyor 10 oyundan 5 i destekliyor ise (hiçbir zaman %100 de olmuyor hep bir kayıp var) 5 i desteklemiyor hatta performansta kayıp yaşıyorsun üstüne kendin açıp kapatacaksın anca elle ki kayıp bare ortadan kalksın, bir diğer nedenide enerji enerji tüketimi iki katına çıkıyor ama kazanç üstteki açıkladığım gibi, slotlarını engelliyor birşey ekleyemiyorsun, ses benzer şekilde yani evet avantajı var mı var ama genel kullanıcıya zararı daha çok (kartı satıp bir üst modele geçmek çok daha avantajlı oluyor bu seçeneğe göre) o yüzden yaygınlaşmıyor yaygınlaşmayınca firmalar geri plana atıyor doğal olarak.

  • aynı paraya 2 kat güçlü kart alan daha mutlu oyun onuyor.

  • Orta seviye kartlarla crossfire yapıldığında yüksek kartlara oranla hem daha uygun fiyata hem daha yüksek performans alınabiliyor.
    Satış stratejisine uymayan bir olay crossfire-sli o yüzden odak noktaları değildir.
    Kaar odaklı olmaya başladı lisa su.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyun konusunda çoklu GPU'nun anlamı yok. Bir çok oyunda yazılımsal olarak problemlere sebep oluyor. Profesyonel işlerle uğraşmıyorsanız çoklu GPU kullanmanın bir anlamı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oguz_Cole

    Çünkü mantıklı değil, yazılımsal olarak destek tam değil o yüzden son kullanıcı için iyi bir tercih olmuyor 10 oyundan 5 i destekliyor ise (hiçbir zaman %100 de olmuyor hep bir kayıp var) 5 i desteklemiyor hatta performansta kayıp yaşıyorsun üstüne kendin açıp kapatacaksın anca elle ki kayıp bare ortadan kalksın, bir diğer nedenide enerji enerji tüketimi iki katına çıkıyor ama kazanç üstteki açıkladığım gibi, slotlarını engelliyor birşey ekleyemiyorsun, ses benzer şekilde yani evet avantajı var mı var ama genel kullanıcıya zararı daha çok (kartı satıp bir üst modele geçmek çok daha avantajlı oluyor bu seçeneğe göre) o yüzden yaygınlaşmıyor yaygınlaşmayınca firmalar geri plana atıyor doğal olarak.
    Yıllardır bu denilenlere hep seyirci kalmıştım ama sırf meraktan da olsa bir gün yapacağım dedim. 2 yıl önce rx 560 dan cf yaptım ve lanet ettim. İnsanlar fazlasıyla haklılar. Hiç bir elle tutulur yanı yok.




  • Üzücü bir açıklama. Bir teknolojinin sonlandırılması ancak ondan daha iyi bir teklojinin sunulması ile mümkün olacakken AMD nin ortaya koyduğu 5700x ile böyle bir karar alması iyi olmadı. 2k 165hz bir monitorunuz var ve sistemde 5700x var eğer bu kart monitoru 140+ FPS te surebiliyorsa ne ala, yok suremiyorsa o zaman kullanıcıyı boşuna heveslendirmis olacaktır.
    AMD de bugün itibari ile tepe oyuncu kartı 5700x olduğuna göre ve şu an 2k yüksek hz li monitörler nerede ise standart hale geldiğine göre hangi sonuca dayanarak böyle bir açıklama yapılmış anlayabilmiş değilim.
    Çoklu kart kullanımının eksilerini biliyor ve yukarıda yazılanlara sonuna kadar katiliyor olsamda, daha fazlasını isteyen extrem kullanıcıların önünü kapatma kararını doğru bulmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelir kaybına (kar marjı bakımından) neden oluyor, daha sonra da uyum problemleri çıkıyor. Oyun firmaları verilmesi gereken desteği vermiyor. Ama şunu söyleyeyim, ışın izleme özelliği yaygınlaşır ise 2 veya daha fazla kart ile CF/SLI göremeyiz belki ama bir ara denenen çok gpu'lu kartlar görmemiz mümkün gibi gözüküyor.
    Demedi demeyin, özellikle NVidia en az iki jenerasyon içinde orta kalite üstü ayarlarda tek gpu performansını arttıramaz ise çoklu gpu görme olasılığımız artacak bana kalırsa.

  • Quad işlemci GPU olduktan sonra Crossfire tabii ki de gerek yok. CPU çekirdekleri nasıl artmaya başladıysa ekran kartında da çekirdekler artar. Bellek kısmına zaten girmiyorum. 4 ayrı kart yerine 4 ayrı gücü tek kartta birleştirmek daha mantıklı. Ayrıca kasada daha az yer tutar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.