Şimdi Ara

Spider-Man, Marvel Sinematik Evreni'nden resmen ayrılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
7.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Spider-Man, Marvel Sinematik Evreni'nden resmen ayrılıyor
    Sony ve Disney'in Spider-Man karakteri için 2015 yılında yaptığı anlaşma resmen sona erdi. Deadline tarafından bugün verilen habere göre, iki şirket arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle bundan sonra Örümcek Adam filmleri Marvel Stüdyoları tarafından geliştirilmeyecek. Bu durum maalesef Spider-Man karakterinin Marvel evreninden tamamıyla ayrılacağı anlamına geliyor.

    Deadline'ın kullandığı ifadelere göre, Disney ve Sony'nin Spider-Man filmlerinin gelir paylaşımı konusunda uzlaşmaya varamaması anlaşmasının bozulmasına neden olmuş. Disney'in film gelirlerinin yarı yarıya paylaşılmasını istediği ancak Sony'nin bu öneriyi kabul etmediği belirtiliyor. Homecoming ve Far From Home filmleri Sony-Marvel Stüdyoları ortaklığında geliştirilmiş olmasına rağmen Disney bu filmlerin elde ettiği toplam hasılatta neredeyse hiçbir paya sahip değildi.

    Sony'nin şu anda iki yeni Spider-Man filmi için planları bulunuyor. Homecoming/Far From Home'un yönetmeni Jon Watts ve ünlü aktör Tom Holland'ın yeni filmlerde yine aynı şekilde görev alması bekleniyor. Ancak Disney-Sony anlaşmasının sona ermesi nedeniyle önümüzdeki aylarda ilginç bazı şeyler de yaşanabilir.

    Spider-Man, Marvel Sinematik Evreni'nden resmen ayrılıyor
    Marvel çizgi romanlarının en popüler karakteri konumunda bulunan Örümcek Adam, 2016 yılında Captain America: Civil War filmiyle Marvel Sinematik Evreni'ne (MCU) ilk adımını atmıştı. Örümcek Adam'ı daha sonra Spider-Man: Homecoming, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame ve Spider-Man: Far From Home filmlerinde de gördük.

    Spider-Man: Homecoming ve Spider-Man: Far From Home, MCU'nun da katkılarıyla birlikte beyaz perdenin en başarılı Örümcek Adam filmleri arasına girmişti. Özellikle de geçtiğimiz ay vizyona giren Far From Home, gişede tam 1,1 milyar dolar hasılatı geride bırakarak Sony tarihinin en başarılı filmi oldu.  







  • Ekşi sözlük ten bir yorum.Arkadaş güzel yazmış.


    mcu'daki spider-man baştan aşağı fiyaskoydu. öyle ki spider-man'in kıyafeti artık zırh olmuş, kendi güçleri arka planda kalmı?, yılların örümcek adamı little tony stark olma yolunda ilerliyor. düzgün bir konu, senaryosu olmadan mcu'daki diğer tutmuş karakterleri gişe yapması için filme katarak ilerliyorlar.

    spider-man evreni kendi içinde avengers'ınkinden daha komplike, daha özgün bir evren. çok daha başarılı villianlar, mantıklı motivasyona sahip kötü adamlar, incelikle yaratılmış yan karakterler barındırıyor kendi içerisinde. bana göre spider-man'i bu şekilde avengers'ta izlemektense kendine özgün dünyasında venom'la, carnage'le, sandman'le, green goblin ve dr octopus gibi motivasyonu düzgün, yaratıcı villianlarla izlemeyi tercih ederim.
    Zamanında bir anlaşma yapılmış; Spider-Man'in MCU'ya gelmesi karşılığında, Sony Spider-Man'in solo filmlerinden elde edilen gelirin hepsini alma şartı koymuş, Disney'de bunu kabul etmiş. Disney şimdi oyun bozanlık yapıyor; masrafları ve hasılatları yarı yarıya bölüşelim diyor. Sony'de haklı olarak kabul etmiyor. Akıl var var mantık var, neden kabul etsin böyle bir şeyi? Zamanında karakterin haklarını Marvel'a satmadan önce düşüneceklerdi. Sony'nin bu saatten sonra kaybedecek bir şeyi yok. Kendi Spider-Man evrenini kurar yola devam eder. Belki kendi çektiği filmler 1 milyar Dolar gişe yapamaz ama 800 milyon Dolar'dan aşağı da para bırakmaz.
    Bu sinematik evren fikrini zaten ilk kim bulduysa.... sinematik evren muhabbetine film izleyemez oldum. Ben marvel sinematik evrenindeki filleri izlemedim doğru düzgün. Şimdi tam yeni bir süperkahraman filmi çıkmış ne güzel diyorum bir bakıyorum. Sinematik evrende. Filmin hikayesi sinematik evrene bağlantılı. Bende takip etmediğim için bilmiyorum tabi.
  • Sony haklı. Spiderman'in hakları Sony'de, neden gişe hasılatının yarısını Disney'e versin? Marvel - Star Wars sayesinde paranın alasını kazanıyorlar zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0MG90

    Sony haklı. Spiderman'in hakları Sony'de, neden gişe hasılatının yarısını Disney'e versin? Marvel - Star Wars sayesinde paranın alasını kazanıyorlar zaten.
    far from home un 1milyar gişe yapmasının sebei MCU yalnız.


    sony her seferinde spider-man serisinin icine etti. neyseki daha 5 yıl daha anlasmalır surecekmiş. artık 5 yıl sonra disney, sony nin film departmanını satın alır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 21 Ağustos 2019; 1:45:6 >
  • Onvious kullanıcısına yanıt
    İnanılmaz Örümcek Adam 700 milyon yaptı çok mu zor? Endgame ile kendini herkese gösterdiği için gişesi arttı sadece. Ve evet evet Disney, Sony Pictures'ı satın alır beklemeye devam et sen.
  • Bir haber daha var. Spider-Man Far From Home'un hasılatının 1.109 Milyar Dolar olduğu açıklandı ve Sony'nin en çok kazandıran filmi oldu. Haber de kötü belirtilmiş ama şuan Spider Man filmleri yani SONY'nin yaptığı Tom Holland'lı Spider Man filmleri gayet başarılı. Aynı şekilde Sony filmleri olmaya devam edecektir. Sony şuan Spider-Man'e büyük yatırım yapıyor. PS4 e çıkan Spider-Man oyunu başarılıydı ve 13 milyondan fazla sattı, dün Spider-Man yapımcısı Insomniac Games'i Sony satın alarak bünyesine kattı. Bu satın alımın ardından şimdi ise zaten hakları elinde bulunan Spider-Man filmlerini kendi edecek. Sony kolay kolay kötü iş yapmaz, Oyunları da Filmleri de gayet başarılı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0MG90

    İnanılmaz Örümcek Adam 700 milyon yaptı çok mu zor? Endgame ile kendini herkese gösterdiği için gişesi arttı sadece. Ve evet evet Disney, Sony Pictures'ı satın alır beklemeye devam et sen.
    Fox un degeri sony picture dan daha fazla degil miydi? Hani dunyadaki en buyuk film ve TV lisanslarına sahip olan şirketlerden biri? eger Fox u aldıysa, sony picture pesinden gitmemesi icin bir sebeb yok. Sonucta Disney in amacı butun film ve tv sektörünü tek catı altında toplamak
  • DC ye geçsin. Can katar :D

  • Ahmet DOĞAN kullanıcısına yanıt
    Sonyye geçince olgun filmi olmayacak son çıkan ghostbusters ve çok yakın zamanda çıkan MiB'e bakabilirsiniz.

    Tabi bunlar bir yana Sony tekrardan olgun filmi yaparak risk almaz. Eğer ergen şekilde devasa para basıyorlarsa bunu devam ettirir. Deadpool'un olgun filmi olarak devam etmesi gibi düşünün. Adam niye vazgeçsin ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haydaa yine mi reboot gelecek yine tatsız tuzsuz bir villain, dunyadaki tek hero spaydi mi olacak yine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke şöyle daredevil filmindeki gibi karanlık bir marvel evreni izlesek.

    2003 vardı ya, patır kütür gidiyordu film.
  • Onvious kullanıcısına yanıt
    Sony Pictures'ın elinde Disney'in işine yarayabilecek bana kalırsa bir Spider-Man var. Zaten Sony Pictures'ın en çok gişe yapan 10 filminden 6'sı Spider-Man. İnceleyebilirsiniz.
    https://www.boxofficemojo.com/studio/chart/?view2=allmovies&view=parent&studio=sonyclassics.htm

    Fox tek başına Avatar ile bile yeter. X-Men vs saymıyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 21 Ağustos 2019; 4:9:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Disney ac gözlülük yapmis. 2019 da en fazla hasilat yapan 6 filmin 5 i sadece disney e ait. 1 ide Spiderman Sony-disney. Disney zaten rakiplerine tur bindirmis durumda. Spiderman in hasilatinin yarisini alsa ne olacak? Sadece Avengers filmlerine eklese bile yeterdi Disney icin.

  • yazık oldu, karakterin tüm arkaplanı gitti şimdi. tüm o suitler, happy, tony stark, edith vs vs vs hiçbirinden bahsedemeyecekler. tom holland’ın böyle bir şey de isteyeceğinden şüpheliyim, umarım tekrardan anlaşırlar ve bi spider man venom filminde gözlerimiz kanamaz yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony bence akıllıca hamle yaptı. Hatta muhtemelen bunu önceden planladı. Şimdi Tom holland'lı spiderman ile Tom hardy'lü venom filmini birleştirip vurgun yapacak. Spiderman'in marvel mcu'da bir ağırlığı yok zaten filmde hiç bahsetmezler bağımsız bir olay yaparlar. Yalnız Disney kinlenip ileride Sony'i satın alır mı acaba? Alırsa sadece film bölümünü mü alır yoksa hepsini alır mı? Playstation'a bir şey olur mu kafamda deli sorular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen Marvel aç gözlülüğünün kurbanı oldu. Sony, Marvel-Disneyin kaynaklarını Spiderman karakterine yönlendireceğini anladı. Anlaşmazlık çıkararak karakterin getireceği gelirlere tek başına toplayacak. Ancak Marvel evreninden ayrılan karakterin gözden düşmesi olası. Ben şahsen hoş karşılamadım. Sony bu saaten sonra Venomu da vermez.

  • sony bence de akillik yapti.ilk hafta hasilatindan yuzde 5 aliyolarmis, maliyet dahil hersey 50/50 olsun demisler.

    son filmler kotu degil ama vasat duzeydeydi, bana kalirsa ilk serinin yanından gecemez, rakamlar var burda normalde spiderman zaten 1 milyar dolara yakın hasaliati yapiyor,amerika hasilatinda ilk filmi gecmemis mesala.sadece venom bile 850 milyon hasilat yapmis. spiderman marvel'in en cok taninan ve onemli kahramanı normalde, pazarlamayla adamı ironmain yancısı yaptılar resmen.hasilati yapiyor zaten iyi filmler cekilsin yeter ki ilk fimleri ya da benzer kalite isleri bugun cikarsalar simdikilerinden daha cok hasilat yapar.

    lakin oyunda 13 kusur milyon satmis ,15 milyonu bulacaktir en azindan, oyun anlasmasıni bilmiyorum ama bir 400-500 milyonda ondan kazanmislardir marvelin gozu acildi tabi, 1 yilda venom+spiderman+oyundan 2.5 milyar dolar para kazanmissin bizide gor dediler.
    https://www.boxofficemojo.com/studio/chart/?studio=sony.htm&debug=0&view=parent&p=.htm

    hatta baktım animasyon filmide 375 milyon hasilat yapmis, 3 milyar dolara yakın para 1 sene icerisinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 21 Ağustos 2019; 9:55:1 >




  • Disney’in yerinde Sony’i satın alırım Spider-Man’i alır sonra onu satarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony tobey maquire i ve eski kadroyu tekrar katsa cok guzel olur tadindan yenmez ilk filmlerdeki ciddilik ve tat hic birisinde yok ha yine guzel filmler ama tobeyi tercih ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony bir moktan anlamıyor işleri profesyoneline bıraksın da düzgün film izlemeye devam edelim.

    Sony haklı diyen arkadaş filmi Disneyin çektiğinden habersiz heralde?İsim hakkı sende diye tüm parayı cukkalayacağını mı sanıyorsun?

    Bu arada Disney Sonynin sinema kısmını istese rahatlıkla satın alabilir bkz. Century Fox.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 21 Ağustos 2019; 10:31:29 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.