Şimdi Ara

Sony WH-1000Xm3 İnceleme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
4
Favori
11.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nopnog kullanıcısına yanıt

    Hocam Apple ürünleri maalesef AAC kodek kullanıyorlar. Xm3 Apple telefonlara AAC + DSEE HX ile bağlanıyor ama DSEE HX durumu ne kadar toparlar bilemiyorum, açıkçası DSEE HX benim telefonumda da mevcut, elbette bit rate oranını ölçekliyor da öyle ayen beyan bir fark yarattığını söyleyeyemem.


    Kablo ile kullanırken cihazın gücü açık mı kullanıyorsunuz, kapalı mı hocam?


    Bir de şundan da bahsetmek lazım, WH-1000X serisinin öyle süslü bir sesi yok hocam, daha çok referans kulaklıklara benzer flat bir karakteri var. Eğer Sennheiser'ın HD6xx serisinden deneyimleme imkanınız olmuşsa ses karakterleri benzer diyebilirim, tabi yanlış anlama da olmasın HD 6xx serisi ile pek mukayese edilemez özellikle de sahne konusunda ancak ses karakteri konusunda fikir verecektir.

  • Hocam patır patır, pütür bir ses geliyorsa belki sürücünün diyaframı zedelenmiş olabilir. Bir parça önerisi vereyim, o parçayı bir dinleyin eğer patlama, cızırtı varsa teknik desteğe bir başvurun derim.

    Paul McCartney - McCartney III - Deep Deep Feeling

  • Değerli katkınız için çok teşekkürler hocam. Açıkçası böyle bir deneyim yaşamanıza üzüldüm. XM4'ü vakit bulamadığım için pek takip etme şansı bulamamdım ancak gerçekten durum böyle ise çok üzücü. Sürücüler XM4'te değiştiğini biliyordum ama bu kadar kısmıslar ise gerçekten üzücü. Açıkçası konu mesajında da ifade ettiğim gibi ben Xm3'ü genel olarak,, burada Xm4 için ifade ettiklerinizin tma aksi bir şekilde popüler bir sese sahip olmayan, çoğunluğun beğenmeyeceği bir kulaklık olarak görüyorum, hatta bas seslerinin çok daha ucuz kulaklıklara göre güç, baskı olarak geri kaldığını, kalite ve derinlik olarak ise daha önde olduğunu düşünüyorum ve bu durumdan oldukça memnum. Ancak görünen o ki Xm4'te roller değişmiş.


    Tabii yine de bir ele alıp dinlemek lazım. Doğrusu Sony BT kulaklık pazarında senelerdir başarmadığı bir şeyi başarıp düzgün ürünler üretmeye başlamıştı bu duruma şaşırdım. Xm3 çok övülen bir cihaz, Xm4 için hikayenin böyle olması endişe verici.


    Bu arada hocam zannediyorum forumda bir Xm4 inceleme konusu yok dilerseniz bir konu açın almayı düşünen veya merak edenler için güzel bir rehber olmuş olur. Xm3 artık önceki nesil bir cihaz olduğu için buraya olan ilgi düşecektir, daha geniş kitlelere ulaşım açısından.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 21 Ocak 2021; 1:37:38 >




  • karantina K kullanıcısına yanıt

    Hocam bence Bluetooth ses aktarım teknolojilerinden ziyade, donanım farkediyor. LDAC 990Kbps 32bit/96Khz aktarım yapabiliyor, elbette kablolu bağlantı ile bir tutulamaz ancak 300 EUR fiyatlı bir ürün için neredeyse farksız diyebilriim. Tabi işin içine pahalı DAC ve amp.'ler giriyorsa zaten WH-1000X serisi ve ya herhangi bir kapalı tip kulaklık tercih edilmemeli, artık açık tiplere yönetilmeli bana kalırsa.


    Referans kulaklıklar kullandım dediniz, bu noktada bir deneyimimi aktarıp, fikrinizi almak isterim. Kanyon AVM'deki Hifi-Life'da Sennheiser HD650 + Sennhesier HV820 DAC/Amp + Astell&Kern marka bir DAP (maalesef modelini bilmiyorum ancak alakalı beyfendi yaklaşık 25 bin Lira (2020 Eylül) değerinde bir cihaz olduğunu belirtmişti) kombinasyonuna sahip bir seti deneyimleme fırsatı bulmuştum. Tidal'a bağlamadık ancak cihazın depolamasında flac, DSD ve M4A parçalar vardı onlar üzerinden dinledim. Açıkcası büyülenmedim. Evet sesi çok iyi ancak ses kalitesi ve detaylar olarak gece - gündüz farkı yaşamadım, beni büyüleyen noktası ise sahne genişliği oldu şöyle izah edeyim neredeyse hoparlöre yakın bir sahnesi vardı. Sonuç olarak evet çok iyi bir deneyim yaşatıyor ancak bu deneyim, aradaki yaklaşık 50 bin TL'lik farka değmez diye düşünüyorum. Zaten bu bütçelere çıkacak olursam kulaklıktan ziyade hoparlör tercih ederim diye düşünüyorum.


    Konu hakkında değerli görüşlerinizi paylaşırsanız çok mesut olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 21 Ocak 2021; 1:50:37 >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Hocam PC ile her kombinasyonu denedim. Açık, kapalı, kablolu, kablosuz... Hepsinde de seste bariz bir boğukluk var. ANC özelliği gerçekten muhteşem ama ben bu ses performansıyla müzik dinleyemem.


    Ben de zaten Flat ses sevdiğim için tercih etmiştim ama 1 hafta kullanıp iade ettim. Şu an Sennheiser HD 560S kullanıyorum. Kablosuz kulaklık sevdasından da vazgeçtim, kabloludan şaşmam.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Sennheiser HD620 kullandım, yakın bir tanıdığımda Sennheiser HD 820 yi deneyimledim.

    İki kulaklığı da sabit stereo anfiye bağlı (Pioneer A878) kullandım.

    Evet saçma bir karşılaştırma, sabit bir sisteme 30k üstü para verip 2500 liralık kulaklık ile karşılaştırmak komik.


    Benim demeye çalıştığım XM3'ü de bildiğim için güncel model olması, her ihtiyacı karşılaması, iyi NC özelliği ve orta seviyede ses kalitesi ile tercih edilebilir.

    Az önce kablolu ve kablosuz olarak aynı şarkıları dinledim, en büyük fark kablosuz kullanımda sesin perdesi daralıyor. Kablo ile daha dengeli gibi hissediyorum.


    Kardeşimde Momentum 3 var örneğin, kesinlikle Momentum hem XM3 hem XM4 ten daha iyi sese sahip.

    Ancak benim gibi 8 saat kulaklık kafanızda kalırsa fıtık olabilirsiniz, Sony bu açıdan avantajlı ve kullanışlı.


    Pad'ler eskidiğinde yurtdışında terletmeyen yalıtımı çok övülen küpük padlerden almayı düşünebilirim.


    Onun dışında Bluetooth teknolojisine çok bel bağlamayın demek istedim.

    Kalın sağlıcakla,





  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir haftadır tidal master kullanıyorum bu ses çok azaldı. Ama bahsettiğiniz şarkıda mesela master versiyonda nile baştaki davulda sağda bir şey ufaktan titreşiyor gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • isteyene 2600e bırakayım arkadaşlar almak isteyen varsa.

  • Hocam bir garantiye göndermekte fayda var o zaman, diyaframı yırtılmış olabilir.

  • Bende var, harika bir kulaklık. En azından kulaklıktı. Amplifier aldım, random click sesleri duymaya başladım. Servise verdim, düzelmedi. Şimdi NC'yi açınca rüzgar sesi gibi bir uğultu alıyorum ve ses kalitesi berbat düzeyde. Bulunduğum şehirdeki sony yetkili servisine verdim, birazcık düzelir gibi oldu ama ibrkaç gün içinde tekrar aynı hale geldi. Bursa'daki daha yetkinmiş. Çok yoğunum ve Nc'ye boğucu sesle bile olsa ihtiyacım olacak kadar gürültülü bir yerde yaşıyorum. Bakalım. Umarım çözülür, çok üzgünüm böyle bir problem yaşadığım için. En kısa zamanda Bursa'daki yere kargolayacağım. Amplifier kullanmamanızı öneriririm. Ben bunun özelliklerine bakmıştım, problem olmayacak gibiydi, o kadar da video izledim ama bir şeyleri yanlış anlamışım demek ki... https://urun.n11.com/studyo-ve-sahne-ekipmanlari/xu09-hi-fi-kulaklik-amplifikator-P376749586





  • Merhaba arkadaşlar, kulaklıkta çok can sıkan sorunlar ortaya çıktı.

    1. Sorunum ldac codec’indeyken şarkılarda kesilme ve ileri sarma gibi olaylar oluyor. Takılma benzeri şeyler oluyor. Ancak öbür codeclerde bu problem yok.

    2. Sorunum, yürürken, arabayla seyahat ederken yani hareket halindeyken her iki tarafta tıkırtı sesleri geliyor. İnanılmaz derecede rahatsız edici.

    Önerebileceğiniz bir şey var mı? Türkiye’de bildiğiniz iyi sony tamir yerleri var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolonyali K kullanıcısına yanıt

    Kaynak cihazınız nedir hocam. LDAC yüksek çözünürlüklü bir kodek olduğu için bağlantı istikrarı SBC ve AptX'e göre daha zayıf ancak kaynak cihazdan çok uzaklaşmadıkça da kolay kolay takılma yapmaması gerekir. Benim Sony XZ'de takılma problemi vardı telefonu sıfırladım düzelmişti.


    Tıkırtı cihazın içinde bir şeylerin hareket ettiğine işaret olabilir. Cihazın garantisi varsa Sony Eurasia'ya gönderebilirsiniz onarım için.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Garantisi yok. O yüzden sony yetkili servislerinden birine götüreceğim.


    ldac codec’li müzikleri samsung s8 telefonumdan dinliyorum(deezer hifi). Telefon çok yakında olsa dahi takılmalar oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolonyali K kullanıcısına yanıt

    Garantisi yoksa dahi Sony Euraisa ile bir görüşün onlar servis konusunda yardımcı olurlar.


    Valla beni Sony XZ'de kullanıyorum sıkıntı yok bir ara telefonu sıfırladım kulaklığı bağladım aynı sizin gibi takılma yapıyor bir de işin garibi ekran açıkken yapıyor bunu kapalıyken yapmıyordu. Telefonu sıfırlayınca düzeldi. Demem o ki başka bir LDAC destekli cihazda deneyin baktınız ki takılma yok sıfırlayın gitsin telefonu çünkü 2.4Ghz spektrumu kalabalık bir frekans olsa da (2.4Ghz Blueyooyh'un çalıştığı spektrumdur) öyle seste cihazın dibinde kesilme yapacak kadar kalabalık olması çok çok zor. Bende S8+ da var, yani şöyle bir 6-7 metre uzaklaşmadan kesilme yapmıyor.

  • Bu günkü tarihte 2900 TL’ye yakın satılıyor. Jabra Elite 85H ile aradaki 1000 TL fiyat farkında değer mi sizce arkadaşlar? Kaynak cihaz İPhone olduğu için Sony’nin sunduğu imkanlar kısıtlanacak.

    Daha çok deep house ve elektronik müzik dinlemek için araştırıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Bender kullanıcısına yanıt

    Bence 1000 lira büyük bir fark değil, Sony alınabilir diye düşünüyorum. Aşağıya Jabra'nın SoundGuys incelemesini bırakıyorum. Jabra artı olarak IP52 korumasına sahip.

    https://soundguys.com/jabra-elite-85h-review-23477/


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sizde de bluetooth'u açınca sol kulaklıktan belirgin sabit şelale sesi benzeri bir ses geliyor mu acaba? Anc'yi ders çalışmak için etrafın sesini kessin istiyorum müzik dinlemek için kabolulu kullanacağım ama ortam sesini kesip sadece sol kulaklıktan soldan gelmesi oldukça rahatsız edici geldi bana. Her ikisinden gelse anc'nin çalışma mantığı diyeceğim anlamadım sorun ne. Sony'nin uygulamasında dış sesi kesme full bu arada. Anc'yi kapatınca ses tamamen kesiliyor. Ama bu sefer dışarının gürültüsü 

  • crixallis31 C kullanıcısına yanıt
    Spotifty dan nature sound playlist açmanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • guitarman kullanıcısına yanıt

    Kulaklığı kablosuz olarak ders çalışmak için kullanıyorum mümkünse hiçbir ses istemiyorum. Zevkine açtım baktım yok bariz sol kulaklığın rüzgar sesi hala devam ediyor doğa sesinin arasında da.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.