Şimdi Ara

BLOCKS modüler akıllı saat projesi iptal edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir dönem Google’ın da yatırım yapmasıyla modüler mobil cihaz projelerinde patlama yaşamıştık. Pek çok firma kendi projesini geliştirirken kitle fonlama platformlarında da kendi çabasıyla hayata geçmeye çalışan tasarımlar olmuştu.


    Tutunamadı


    Kullanıcının satın aldığı akıllı telefonun kamera, bellek, depolama gibi bileşenlerini daha sonra yenisi ile değiştirebilmesini amaçlayan modüler konsept giyilebilir cihazlara da sıçramıştı. Ne yazık ki fırtına kısa sürdü ve yavaş yavaş projelerin kapısına kepenk vuruldu. Google bile kendi projesini sürdürmekten vazgeçti. Bu kategoride en bilinen örneklerden olan BLOCKS akıllı saat projesi de iptal edildi.


    Ayrıca Bkz.Haftaya A101 marketlerde Honor 7S akıllı telefonu var

    2014 yılında kitle fonlama platformu üzerinden hayata geçen BLOCKS projesi; akıllı saate GPS, ekstra batarya, LTE, depolama gibi bileşenleri kayış parçaları ekler gibi eklemenizi amaçlıyordu. Son bir yıldır mali sorunlarla boğuşan girişim tasfiye sürecine girdiğini duyurdu.


    Bağışçıların ilk kısmına ürünlerin gönderimini yapan BLOCKS geçen yıl kitleme fonlama ile topladığı tüm paranın bittiğini duyurmuş ve fon arayışına başlamıştı. Ne var ki modüler konsept fırtınasının sönmesi nedeniyle aradığı desteği bulamadı. Ayrıca üretim tarafındaki sorunlar nedeniyle siparişlerin tamamını da yetiştiremedi.


    Tasfiye sürecine girdiği için Kickstarter üzerinde bağış yapanlar parasını geri alamayabilir. Bundan sonra atılacak adımlar süreçte belirleyici olacak.


     







  • Yani saatte nasıl bir modülerlik olabilir ki?! Yapı itibariyle zaten modülerler; gövde artı kayış kısmı. Gövdenin içerisindeki ekranı söküp taktırmayacağına göre zaten baştan garip bir projeymiş. Sensörleri ayrı modüller olarak satması da işin ucunun kullanıcı için çok pahalıya doğru gittiğinin bir göstergesi zaten. Paket halinde bütün sensörlerin sunulması ile bunların parça parça satılması durumunda ciddi fiyat farkı olur.

  • bu eninde sonunda olacak sadece piyasanın beklentisini tam karşılayacak noktaya gelmesi için daha iyi bir mühendislik gereksinimi var

  • Saat sonuç olarak bir aksesuar.Moduler olması kimin umrunda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoloji firmalarını anlayamıyorum. Modüler tasarımın tutmamasının imkanı yok. Yoktu. Şimdi 6000mAh pil ve son sistem kameram ile ortalığın tozunu attırıyordum. Azıcık zarara girip devam ettirmediler bu işi. Önemli olan devamlılık.
  • Telefon da tutmamisti bu nasil tutsun, 3-5 zipir muhendisin isleri

  • Kayış ve gövde zaten yeterince modüler onun dışında asla piyasadaki önemli modellerin hep gerisinde kalacak.

    Masaüstü bilgisayar bir tek modüler oda notebook’tan çok daha büyük anca öyle olur modüler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabi ki devam edemez , para mara anca siz enayileri kandırmak için bahaneler böyle mükemmel ekonomik bir projeye bugünün dev kapitalist markalarının destek vereceğini mı zannediyordunuz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.