Şimdi Ara

Leon 1.4 Ecotsi DSG yakıt tüketimi (depo ölçümlü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Arkadaşımın arabasıyla İzmir'den Bursa'ya gidip geldik. İzmirden yakıtı fulleyip döndüğümüzde tekrar aynı istasyondan fulleyerek depo ölçümü yaptık.

    Araç: 2017 Seat Leon FR 1.4 Ecotsi DSG

    Ücretsiz yolları kullandık. Klima 90% açıktı. Giderken 4 kişi+bagaj gittik, dönerken 2 kişi+bagaj döndük. 100-140 km/sa arası değişken süratlerle yolculuk yaptık.

    1. gün: Karşıyadan arkadaşı alıp Akhisara geçtik, ordan şehir içine kısa süre girip diğer arkadaşı aldık. Akhisar'dan Gölyazıya gelip içinde biraz dolaştıktan sonra Görükleye geldik. Görüklede biraz dolaştık.

    2. gün: Görükle'den Ulu cami ve teleferiğe gidip geldik. (Trafik yoktu) Akşam Görükle'de gezdik.

    3. gün: Görükleden İzmir'e döndük. Yol üzerinde Susurluk'a uğradık ve Balıkesir sanayide esnaf lokantası aradık. Sonrasında 2-3 defa WC molası verip İzmir'e vardık.

    Leon 1.4 Ecotsi DSG yakıt tüketimi (depo ölçümlü)

    65 km/sa ortalama hız ile toplamda 708.1 km yol yaptık. 46.83 LT benzin aldık. Depo ölçümüne göre 6.6 lt/100 km yakıt harcamışız.
    Yol bilgisayarında 6.3 lt/100 km yazıyordu. 0.3 lt'lik bir sapma oldu. (Yakıt Shell'den alındı.)

    Leon 1.4 Ecotsi DSG yakıt tüketimi (depo ölçümlü)

    Bonus: 30.000 bakımından sonra 3770 km yol yapılmış. Yol bilgisayarı ortalaması 6.5 lt/100 km. Ortalama hız 59 km/sa. (Yani uzun yol ağırlıklı kullanılmış diyebiliriz.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 17 Ağustos 2019; 19:22:0 >







  • Araç olması gerekeni yakmış. Benzinli araç sonuç olarak. Atmosferik veya turbolu, bu hp ve tork bandında birçok benzinli aracın ortalaması uzun yolda benzerdir. 0.5 - 1 L artı eksi şöföre yola ve aracın ağırlığına göre oynar.
  • PSN_vs_XBOXLive P kullanıcısına yanıt
    Hocam ama süratli geldik 130-140 bayağı bir sürdük. Sanmıyorum 1 lt oynayacağını. Eğer cidden dediğin gibiyse tsi bir yalandan ibaretmiş. 😂
  • Değerler o hıza göre turbo benzin bir araç için gayet güzel bence.Peki uzun yoldaki aracın konforu nasıldı hiç rahatsız eden detaylar oldu mu rüzgar sesi kaçtan sonra alıyor yol sesi motor sesi detaylarını paylaşırmısınız?
  • YusufBey09 Y kullanıcısına yanıt
    Ben 1.3 dizel kullanıcısıyım. Motor sesi yok bana göre. Ama benzinli araç kullanıcılarının kulakları daha hassas olduğundan onların yorumlarını dinlemek lazım. Yol sesine gelince müziği hiç kapatmadık ama daha önce sürdüğümde 110 km/sa hızlarda kronik olan cam fitili sesi geliyordu.
  • ataince kullanıcısına yanıt
    Tsi nin yalandan ibaret olduğu defalarca konuşuldu zaten. Aynı yolda dizel leon olsa 5litre altı olurdu.
  • Benim çok yakan benzinli aracimda İstanbul Ankara arası 6.7 yaktı 100 110 arası gittim genelde .

    O kadar alışmışız ki TSI lerin 3 4 lt yakmasına gözüme fazla gözüktü
  • Size göre iyi bir fiyat/performans aracı olabilir mi peki 150 act performansı yeterince tatmin edici sanırım
  • O hızlarda sabit gidersen 5 lt yakıyor hocam. 2 silindirle çalışıyor eco moda alıyor araç kendimi. Sabit gitmediğimiz ve şehir içine girdiğimizden 6.3’e çıktı zaten. Yoksa arkadaşım Kula-İzmir yapıyor hep 120-130 geliyor 5.5-5.8 yakıt tüketimi var o hızlarda. Ama şehir içine girdiğiniz park yeri aradığınız an 6’nın üstüne çıkıyor. Sıkışık trafikte acımasız olabilir tahminimce 8-9 lt ile gezilir.
  • YusufBey09 Y kullanıcısına yanıt
    Performansı güzel ama hep patiye kalıyor asfalt kötü. 😂
    Fiyat/performans oranı bence yüksek aynı paraya daha iyi ve daha dolu otomobiller var. Şahsen ben Astra K 1.6 dizel tam otomatik tercih ederdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.