Şimdi Ara

Spotify Android uygulamasının widget desteği kaldırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Android tarafında çoğu kullanıcı için widget’lar oldukça önemli. Ana sayfada uygulamaların hızla kontrol edilmesini sağlayan bu ek araçları çoğu uygulama destekliyor. Ancak Spotify ilginç bir karar alarak, uzun zamandır sunduğu widget desteğini yeni sürümünde sonlandırdı.

    Apple Music bile widget desteğine sahip


    Spotify, topluluk sayfasında widget desteğini sonlandırmasının altındaki sebebi açıkladı. Temel olarak bildirim çubuğunda şarkı durdurma ve geçme gibi işlemlerin zaten kolay bir şekilde yapılabilmesi öne sürülüyor. Tabii ki uzun zamandır bulunan widget özelliğini birçok kullanıcı aktif olarak kullanıyordu. Bir anda widget desteğinin sonlandırılması bazı kullanıcıları oldukça sinirlendirmiş durumda.


    Spotify’ın rakipleri olan Google Play Music, Tidal vb. platformlar bu desteğe hala sahip. Hatta Apple Music bile Android uygulamasında widget özelliğini barındırıyor. Dolayısıyla kullanıcıları sinirlendiren bu değişimin altındaki sebep pek de mantıklı gözükmüyor.


    Ayrıca Bkz.AMD, Polaris mimarisiyle bir kez daha karşımıza çıkmaya hazırlanıyor

    Sadece Android tarafında baktığımızda Spotify uygulamasının başarısını görmezden gelemeyiz. Diğer rakiplerine göre kullanım kolaylığı ve arayüz bakımından oldukça ileride. Ancak bu son hareket uygulamaya olan bakış açısını bazı kullanıcılar için değiştirmişe benziyor. Spotify’ın geri adım atıp atmayacağını hep birlikte göreceğiz.








  • O kadar uyduruk ve kullanışsızdı ki isabet olmuş.

  • Android'de o widget gereksizdi zaten. Telefonun bildirim çubuğunda zaten kontrolcü görünüyor.

  • İyi olmuş, hiç bir zaman kullanmadım. Çok isteyen kendine KWGT ile yapabilir. Keşke diğer uygulamalar da gereksiz widget'leri kaldırsalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersoyb -- 14 Ağustos 2019; 6:38:2 >
  • Kullanmıyordum zaten telefonun kilidi kapalıyken şarkı değiştirmeme izin veriyor ben genelde kulaklığın kontrolcüsü üzerinden değiştiriyorum.
    Zaten genelde ana ekranı hava durumu ve google arama barı haricinde birşey ekleyende çok görmedim.

  • Mantıklı hareket. Ha yine işe yaramıyor denmezdi :) Mesela ben ana ekranımda Bulunduruyordum anlık ulaşım için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google Play Music mi rakipmiş bu platformlara?

    Yamalı don gibi! Her android telefonumda gmail, hangouts, Google plus, Google ana uygulama, books, tv gibi saçmasapan uygulamalarla birlikte devre dışı bıraktığım uygulamaların başındadır kendileri. Hepsi çöp, hepsi bozuk ve işlevsiz, arızalı uygulamalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Fuego kullanıcısına yanıt
    türkiyede play music aboneliği kapalı.
    mp3 formatında da aşırı başarısız bir program ama katılıyorum

  • tek kullanan benmişim demek ki. 2 gündür basıyorum tepki vermiyor birşey yapmıyordu. Böyle durumlarda widget ı silip geri yükleyince düzelirdi fakat bi baktım artık widget yok :( spotify app ini açmak işkence gibi. Podcast ler yüzünden acayip ağır. Her açılışta server dan güncelleme bekliyor. Lokal müzikler için bile onu bekletiyor o widget la sadece play e basıp müzik dinliyordum.

  • ozgurrdunya kullanıcısına yanıt
    Bu ayar Android 9 için nasıl yapılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben widget kullanan biriyim. üzüldüm açıkçası. ama zaten telefondan silmiştim spotify'i çünkü daha çok pc'de kullanıyorum. telefonda hiç kullanmasam bile 1 saniye kullanmasam bile pil tüketiminde %15-17 tüketimle spotify 1. sıradaydı. çok gereksiz pil tüketiyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.