Şimdi Ara

Utorrent programı takılıyor sürekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, uzun süredir böyle bir problem ile karşılaşmamıştım. Eski hdd bozulunca takılmalar olmaya başlamıştı, oyun oynarken donmalar film izlerken donmalar.. program açılış kapanışta da donmalar vs. yeni hdd aldım. Format attım üstüne, sistemi de yeni topladım hatta. Ama utorrent formattan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam ediyor. Eski hdd takılı değil, ana depolama SSd kullanıyorum bu arada. Normalde de geç açılıyor evet, ama şimdi 3-5 dk beklemem gerekiyor program kendine gelsin diye. Her hangi bir program ile çakışması muhtemel diye düşünüyorum ama çözemedim açıldıktan sonra da aynı şekilde kasıyor sürekli, torrent atarken veya dosyalar indikten sonra silmek istediğimde (listeden).. kısacası açmadan itibaren yapacağım her işlemde tıklayıp bekliyorum.

    Bu sorunu sadece utorrent programında yaşıyorum, diğer programlarda vs sorun yok.







  • Windows 10 kullanıyorsanız Windows Defender o esnada torrentten inen her dosyayı tek tek taradığı için sorun yaşıyor olabilirsiniz. Öncelikle genel sistem performansına etkisini azaltmak için Defender ayarlarından; otomatik örnek gönderimi - bulut tabanlı koruma - SmartScreen özellikleri ve Exploit özelliklerinin tamamını kapatın. Özellikle otomatik örnek gönderimi ve exploit taramaları sisteme çok yük bindiriyor.

    Program bazlı tavsiyem ise utorrent yerine qbittorent kullanın. Utorrent baya sıkıntılı ve mimli bir program haline geldi. Hem içine entegre edilen veri hırsızlığı olaylarıyla ismi lekelendi hem de programın performansı gerçekten çok kötüye gitti. Uzun süredir qbittorrent kullanıyorum. Gayet stabil ve sorunsuz bir torrent istemcisi. Umarım bunlar sorununuzu çözer.

    Ekleme: Bi de hocam anladığım kadarıyla SSD'de sistem kurulu ve ek olarak HDD'de mevcut. Tavsiyem indireceğiniz torrent dosyları için hedef olarak sistemin kurulu olduğu SSD'yi değil; Hdd'yi kullanın. Yani hdd içine bi klasör açıp dosyaları ilk oraya indirin. Çünkü torrent dosyalarının indiği süre zarfında sürekli disk kullanımda olacağı için performansa olumsuz etki ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 14 Ağustos 2019; 2:16:48 >




  • çok teşekkürler, smartscreen ve exploit ayarlarını tamamen kapatınca düzeldi webtorrent diye bir program buldum, onu kullanıyorum alternatif olarak iş görüyor.


    edit; indirmelerim direk HDD'ye oluyor zaten, sağolasın tekrar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thend -- 14 Ağustos 2019; 2:24:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.