Şimdi Ara

YKS'de baraj altı kalan siyam ikizleri, Emine Erdoğan sayesinde üniversiteli oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.hurriyet.com.tr/galeri-cumhurbaskani-erdogan-siyam-ikizlerini-agirladi-41309573/1


    YKS'de baraj altı kalan siyam ikizleri, Emine Erdoğan sayesinde üniversiteli oluyor

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) aldıkları puanla baraj altında kalan siyam ikizleri Sema ve Ayşe Tanrıkulu'nun üniversite hayalleri gerçek oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın girişimiyle siyam ikizlerinin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne (KSÜ) yerleştirilmesi için Yüksek Öğretim Kurulu'na başvuru yapıldı.

    KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, YKS sonrası siyam ikizleri Sema ve Ayşe'yi 3 kez ziyaret ettiklerini belirterek, ikizlerin üniversite okumak isteklerinin kendilerini de heyecanlandırdığını söyledi.

    "ÜNİVERSİTE İSTEKLERİ BİZİ HEYECANLANDIRDI"
    Siyam ikizlerinin KSÜ'de 2 yıllık üniversiteye yerleştirildikleri yönünde duyumların olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Can, "Bu yavrularımızın büyük bir heyecan içinde olduklarını ve büyük bir psikolojik olgunluk ve öz güven içinde olduklarını gördük. Büyük bir heyecanla üniversite okumak istemeleri bizi de heyecanlandırdı. Bu kapsamda bu ikizlerimizin bu niyetlerini biz Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) ilettik. Yüksek Öğretim Kurulu bu günlerde bir değerlendirmede bulunacak ve o değerlendirmeden sonra net durumları olarak anlaşılacak" dedi.


    "HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"
    Yüksek Öğretim Kurulu ve ÖSYM'den net bir bilgi gelmemesine rağmen bazı basın yayın organlarında siyam ikizlerinin 2 yıllık okula yerleştirildiği yönünde bilgilerin yer aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, "Eğer Yüksek Öğretim Kurulu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yerleştirir, ya da ön lisansa yerleştirir ve ilahiyattan ders alması talep edilirse biz üniversite olarak çocuklarımız için her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

    YKS'de baraj altı kalan siyam ikizleri, Emine Erdoğan sayesinde üniversiteli oluyor

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Sütçü İmam Üniversitesi, Güncel

    Kaynak: İHA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcus Glory -- 22 Ağustos 2019; 21:37:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mesela sınıf kontenjanı 40 kişilik diyelim. 2000 kişi başvurdu. Puanları yüksek 38 kişi yerleşti. Son iki kişi olarak da bunları yerleştirdiler. Geriye kalan 1962 kişinin hakkı yenmiş olmuyor mu? Ama ilahiyat fakültelerini istemeleri güzel olmuş. Belki kul hakkını falan öğrenirler. Geriye kalan 1962 kişinin arasında maddi manevi gücü çok kötü insanlar da olabilir.
  • Şaka gibi ya liyakat diye bir şey kalmadı rezillikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
    Bunu yaparak başkalarının hakkını yemiyor mu şimdi bu iki zat. Hani islamda hak yemek en büyük günahtı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 12 Ağustos 2019; 14:46:38 >
  • Neden? Ne ayrıcalıkları var?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dawras

    Neden? Ne ayrıcalıkları var?
    Dindar kizlar kardesim baksana kizlara kapali. İste bunlar okur buyuk kadin olurlar ileride yoksa ne kizlar var peeh.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Some guy S kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kızlar engelli, haber tam olarak yazmamış, yapışık ikizler. Ona göre düşünün ve yazın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dawras kullanıcısına yanıt
    Bu kızlar yapışık ikiz. Tek bedende iki insan. En büyük hayalleri üniversite okumakmış. Okumasınlar mı. Pozitif ayrımcılıkta mı olmasın ülkede. Garipsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sheff2x kullanıcısına yanıt
    Pozitif ayrımcılık olsun ona bir lafım yok ama bu kızların zeka geriliği vs. yok. Eğer hayalleri ise çalışıp başarsalarmış.
    Bu ülkede görme engelli olup hukuk fakültesi bitiren genç kız var, %98 bedensel engelli olup mezun olan inşaat mühendisi var ama bu kızlar daha barajı geçememiş.
  • sheff2x kullanıcısına yanıt
    Mesela sınıf kontenjanı 40 kişilik diyelim. 2000 kişi başvurdu. Puanları yüksek 38 kişi yerleşti. Son iki kişi olarak da bunları yerleştirdiler. Geriye kalan 1962 kişinin hakkı yenmiş olmuyor mu? Ama ilahiyat fakültelerini istemeleri güzel olmuş. Belki kul hakkını falan öğrenirler. Geriye kalan 1962 kişinin arasında maddi manevi gücü çok kötü insanlar da olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karam7777 K kullanıcısına yanıt
    Ne yani engelli diye böyle bir lükse ayrıcalığa mı sahip olacaklar ülkede tek bunlar mı engelli ? Diğerlerinin hakkına girilmiş olmuyor mu ? Fetöcülerin soruları çalmasından ne farkı var bu olayın ?
  • Kimse bana engelden bahsetmesin spor salonunda tek kolu olmayıp tekerlekli sandalyede yapan insanlar görüyorum bu alenen fetöcülerin soruları çalması gibi bir olay arada hiç bir fark yok bunlarda başkalarının hakkına giriyor tabi onlara bu ayrıcalığı tanıyanların zaten yatıcak yeri yok.
  • dawras kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş ya. Ne gaddar insanlar oldunuz. Doğru çalışıp kazansaydılar keşke. Senin ağzına da düşmeseler di. Nerden biliyorsun zeka gerilikleri olmadığını. Bi bedende iki insan diyoruz ya. Süper zaka olsan kafayı yersin. Aynı bedende iki insan kardeşim anlayabiliyormusun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sheff2x kullanıcısına yanıt
    Gaddarlıkla alakası yok dediğim gibi örnekler ortada. O kadar engelli olmasına rağmen bir sürü iş başarmış insan var. Ha belli bir puan yapmış olsalar ve puanları hayalindeki bölüme tutmasa vs. o zaman okey haklısın ama 12 yıllık eğitim hayatını bitirip üni sınavını girme seviyesine kadar gelip de barajı geçememek olmaz. Diğer insanlara hatta diğer engelli insanlara haksızlık olur.
  • Fazla abartmayin da bu tarz insanlara bazı ayrıcalıkların verilmesi güzel birşey.bidr şöyle düşün bunlar senin benim gibi aynı sartlardami sınava hazirlaniyor.

    Bu tarz bir şeyin tartışılması anlamsız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sheff2x

    Bu mesaj silindi.
    Kontenjan 40 kişilik ise 40+2'ye çıkarılmalı. En adili bu bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte ruha inanmayanların ruhsuzluklarının işaretidir :) onlarda zihniyetlerinin ürününü temsil ediyorlar ve ona göre davranıyorlar. ALLAH kimseyi o hale düşürmesin öyle bir yaşamın zorluğunu onu yaşayanlar bilir. klavye arkasından ahkâm kesip laf söylemeye benzemez. azmetmişler çalışmışlar ama yeterli puanı kazanamadıklarından dolayı bir yere yerleşememişler. yani hiç okumayıp hiç sınava girmeden üniversiteye girmek istemiyorlar. ama bu kişilerin üniversite okumaklada bitmeyecek hayatları maalesef çok zor olacak. ve buradaki RUHSUZ ve VİCDANSIZ ZİHNİYETTEKİ MAHLUKATLARLA karşılaşacaklar ALLAH herdaim yar ve yardımcıları olsun inşeALLAH
  • Allah herkese sağlık ve afiyet versin. Burada cok boş konusmus bazilari. Sagligin olmadimi sana guneside ayida verseler rahat etmezsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi okumadım.

    Kimsenin hakkı yenmeden özel ek kontenjan ile girdilerse bence güzel olmuş.

    Sonuçta Dünya'da çok az siyam ikizi var böyle yaşamaları bile mucize istekleri yerine getirilebilir diye düşünüyorum.
  • Komik ülke vesselam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.