Şimdi Ara

Yerleşmeye Rağmen 47k

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 149208 sıralama ile tercihler doğrultusunda Mimar Sinan ŞBP yazdım ve okulumdan memnun olmama rağmen bölüm beni tatmin etmedi, buna rağmen bir yıl boşta kalmamak psikolojisi ile yerleştim. Ancak YKS'de ilk hatta tek hedefim baştan beri şuan 47k civarındaki İTÜ Entas'tı. Bölüm yıl geçtikçe gerilediği için gelecek seneye de 53k civarı bir sıralamada olacağını düşünürsek kırık puan ile okuldaki derslerin yanında az çok günlük ne kadar çalışmayla istediğim bölüme yerleşirim/yerleşebilir miyim?

    Dipnot: Okulda fakülte içi yatay geçiş yapmayı düşündüm ama MSGSÜ'de geçen seneki şartlara göre ÖSYM puanı baz alınacağından o iş biraz yaş
    Dipnot 2: Hem okul hem YKS'yi bir arada götürmek istememin sebebi hem YKS'den istediğim sonucu alamazsam açıkta kalmamak hem de okulda alacağım teknik çizim vs. derslerin, istediğim bölümde de işe yarayacak olması.

    Bunların yanında YKS netlerim;
    TYT
    Türkçe 24D 16Y (normalde denemelerde 30 net altına inmişliğim yoktu...)
    Sosyal 17D 3Y
    Matematik 20D 2Y (yetiştirememe problemi)
    Fen 10D 9Y (gerçekten hiç bakmadım yıl boyunca)

    AYT
    Matematik 17D 4Y (integral ve trigonometriyi normalde az çok yapabilmeme rağmen 0 integral+trigonometri)
    Fizik 7D 6Y (2, 3 doğru daha yapsaydım tek maksimum verim aldığım fen dersi olacaktı)
    Kimya 3D 3Y (11.sınıf konuları felç)
    Biyoloji 5D 6Y (halledebileceğim bir dersti, ti'ye alıp son aya saklayınca iş sarpa sardı)



  • Up
  • Up
  • Hocam takipteyim.

    Ben de geçen yıl 63k ile kapatan Gazi Teknoloji Fak. Elektrik Elektronik Mühendisliğini 0.7 puan ile kaçırdım ve 3 büyükşehirden yazacak yer kalmadığından ve çeşitli şehirlerde dolaşmak istemediğimden (Bursa,Sakarya,Trabzon v.b) (Beni şehir dışında çok zorlayacak bir sağlık sorunum var ondan sıralamaya göre her yeri yazamazdım kendime işkence yapmak istemiyorasam) çok daha kötu bir sıralamayla kendi şehrime yerleştim (mezuna kalmayı kaldıramazdım)

    Netlerim ise fen hariç sizin aynınız diyebilirim. Tek fark Tyt fen 17/3 ve ayt fen 36/4

    Bu netlerle nasıl 64k yaptın diyecek olursan da Geometri hiç çalışmadım ve matematiğe de elimden geleni yapmadım diyebilirim.

    Mühendislik 1.sınıf zaten ayt mat-fizik-kimya ve devamı oldugundan üniversite derslerine çalışıp üstüne geometri/biyoloji çalışarak sınava girmeyi ve kırıkla 55-60k (62-63'e kadar yolu var zorlasak) yapmak istiyorum. Sanırım bunun için hamda 40k kadar yapmam lazım.

    Bir şey sormayacağım size sadece içimi dökmek istedim. Belki sizde farklı bir düşünce uyandırır. Umarım istediğiniz yere ulaşırsınız.
  • Gerçekten benimle benzer durumda birini görmek içimi rahatlattı. Bu arada çok geçmiş olsun. Acaba TYT ve AYT fene dair verebileceğiniz tavsiyeler var mı?
  • Revontulet kullanıcısına yanıt
    Hocam önerim özellikle fizik için önereyim.

    Robot gibi soru çözmeyin. Konuların mantığını anlayın. Nerede kullanıldığını öğrenin. Formül varsa ezberlemeyin. Çogu formülün nereden çıktığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

    Meb kitaplarını okuyun. Konu ile ilgili deneyler varsa inceleyin, videolarını izleyin.

    Kitap olarak fizikte çok zor kitaplar çözmeyin. Gereksiz kasıntılar ve çalışma isteğinizi azaltır. Kazanım testleri çok güzel hocam bu arada. Ara sınıf testleri/mezun testleri falan hepsini çözün, çözümlerinin videolarını çeken kanallar da var artık.

    Kimya ve biyoloji için bir şey önermiyorum. Klasik eski nesil çalışmaya devam edebilirsiniz. Aydın ve Fen Bilimleri kimya için öneririm. Biyoloji için pek önerim yok onu da başkası versin artık :)


    Sizin konuyu görmek de benim içimi rahatlattı doğrusu. Özellikle forumda ilk 15k harici çöp muhabbeti döndügünden ne zaman girsem içim daralıyor, üzülüyorum ama dönüp dolaşıp buraya geliyorum
  • Alın benden de o kadar :/ Gerçekten özellikle post-sınav devrinde foruma girmekten zevk alsam da troller yüzünden şevkim de kırılıyordu, kendi benzerim insan da göremeyince üzülüyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.