Şimdi Ara

Japonya, Fukuşima nükleer santralinde biriken radyoaktif suyu ne yapacağını tartışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
10.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Japonya, Fukuşima nükleer santralinde biriken radyoaktif suyu ne yapacağını tartışıyor

    Japonya’da 2011 yılında meydana gelen ve yaklaşık 6 dakika süren 9.1 şiddetindeki deprem, ülkenin altyapı ve tesislerine çok ciddi hasarlar vermişti. Depremden etkilenen en önemli tesislerden biride Ayrıca Bkz.2020’de çıkacak Call of Duty’nin Black Ops 5 olacağı söylentileri 

    1 milyon tondan fazla kirli suyu yaklaşık 1.000 adet tankta depolayan Tokyo Elektrik Şirketi yaptığı açıklamada, daha fazla depolama tankı inşa edileceğini ancak elde edilecek maksimum kapasitenin 1.37 milyon ton olduğunu ifade etmiş. Şirkete göre maksimum kapasiteye 2022 yılının yaz aylarında ulaşılacak.

    Çözüm önerileri bile korkutucu 

    Söz konusu tarihten sonra radyoaktif suyla ilgili izlenecek hareket tarzlarını belirlemek üzere bir araya gelen yetkililer ise bazı çözüm önerileri sunmuş durumda. Çözüm önerileri, radyoaktif suyun; Pasifik Okyanusuna pompalanması, buharlaştırılması veya yerin derinliklerine verilmesi alternatifleri arasında şekillenmiş durumda. Bilim insanlarına göre hepsi birbirinden korkunç olan önerilerin en mantıklısı ise suyun okyanusa pompalanması olarak görülmüş.

    Suyun okyanusa pompalanması fikri ise bölge halkı tarafından tepkiyle karşılanmış. Halk, böyle bir çözümün bölgedeki balık ve tarım endüstrisinin sonunu getireceğine inanıyor.

    Bazı bilim insanları da bölge halkıyla aynı fikre sahip olduklarını ifade etmiş. Bunlar biri olan ve Tokyo Üniversitesinde görev yapan Prof. Naoya Sekiya yaptığı açıklamada, “Fukuşima’nın yeniden inşasından bahsettiğimiz şu günlerde sorulması gereken soru, bölge halkının hayatlarını hiçe sayarak rektörün devreden çıkarılması işlemlerini hızlandırmalı mıyız olmalıdır. Sorun sadece bilimle ilgili değil.” ifadelerini kullanmış.








  • Roketle uzaya gönderin :))) en temiz iş

  • Uzaya 1 kg ağırlığında her hangi bir şeyin gönderilmesi maliyeti binlerce dolar. 1.37 milyon ton atığın gönderilmesi tek kelimeyle imkansız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçsinler, kemik erimesine iyi gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oldukça derin bir noktaya, yeraltına göndersinler, sıcaklık arttıkça su buharlaşır diyeceğim ama radyasyon da su buharıyla yayılmaya devam edebilir.



    Peki elektroliz ile hidrojen ve oksijene ayrılmak istense radyasyon oksijen ve hidrojen tutunur mu?



    Muhtemelen benim bu fikrimin olmaz bir yanı var ki insanlar bambaşka şeyler düşünmüş (okyanusa pompalamak gibi) yoksa benim bu fikrim sadece maliyeti (kullanılacak enerji) açısından mı pratik değil.



    Kirli, radyo aktif suyu temizlemek mümkün değil mi? (maliyet bağımsız, olanaksız mı?)

  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    imkansız değil, dünya yörüngesine yerleştirilecek özel bir tesisten kirli suların bulunduğu aşağıdaki depo bölgesine boru çekerek, kirli su sürekli olarak uzaya pompalanabilir. ama o suya uzayda ne olur orasını bilmiyorum.

  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Radyoaktiviteyi bulaşıcı birşey mi zannettin. Oksijenle hidrojenle ne ilgisi var. Bildiğim kadarıyla oradaki su radyoaktif elementleri soğutmak için kullanılan su, soğuturken radyoaktif elementlerin bir kısmı suya karışıyor.

  • Radyasyonlu su daha lezzetlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • face1tr kullanıcısına yanıt
    Yani yeryüzü ile uzay yörüngesinde duran bir istasyon arasında boru çekilecek öyle mi? Bunu kastettiyseniz bu daha imkansız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cyberfalcon

    Radyoaktiviteyi bulaşıcı birşey mi zannettin. Oksijenle hidrojenle ne ilgisi var. Bildiğim kadarıyla oradaki su radyoaktif elementleri soğutmak için kullanılan su, soğuturken radyoaktif elementlerin bir kısmı suya karışıyor.
    Bildiğim kadarıyla nükleer santralleri soğutmak ta kullanılan sular radyasyondan etkilenmiyor. Hatta bundan dolayı nükleer santralleri deniz kıyılarına veya akarsu kenarlarına yapmayı tercih ediyorlar. Su döngüsü avantajı sağlamak adına (suyu olmayan yere de yapılır ama su taşımaları gerekir tabi) bu su ısınıyor ve tekrar denize veya akarsuya veriliyor taze soğuk su teşrar alınıyor.

    Bu fukişima kazasında sanıyorum ki farklı bir şey oldu, su doğrudan radyoaktif maddeye temas etti.

    Bulaşma ifadesi hastalık bulaşma gibi değildir, etkilenme olarak bulaşma olmalı. Bulaşmaya (yayılmaya) engel olmak için Çernobil'in üzerini örtme çalışmaları vardı ama toprak kirliliğinin önünü geçemediler bu yöntemle pek sanırım (bu süreç hakkında pek detaylı bilgim yok)

    Oksijen ve hidrojene gelirsek... (sadece benim aklıma gelen en düz fikir) şuradan geliyor...

    Haberimiz şöyle... Fukişima sonrası radyoaktif kirli suyun depolanması güçleşiyor... Yani bu su kirli, su çevresine zarar verebilir, doğaya bırakmak tehlikeli... Buharlaştırma yapılsa bu sefer su buharıyla kirlilik yayılacak. Su sadece hal değiştirmiş oluyor, kirlilik devam eder.. Su kirli ise su buharı da kirlidir.

    Ben diyorum ki su elektroliz edilirse, hidrojene ve oksijene ayrıştırılırsa radyoaktif kirlilik hidrojen ve oksijen elementlerinde de kirlilik yapmaya devam eder mi? Radyasyon suyu, toprağı, canlıyı bitkiyi etkileyip kirletiyor, üzerinde kalıyor.. Oksijen ve hidrojen olarak ayrıştırmak durum ne olur o aklıma geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Gökyüzünden sarkacak basit bir ip, içi boş bir hortum bile sabit duramayacakken o kadar yükseklik oluşturacak bir sıvının yapacağı basınç muazzam olacaktır. Sıvı pompalamayı geçtim içi boş bir hortum bile sallandırmak (belki) imkansız olabilir.

    Fizik, sıvı basıncı konusu hakkında bilgileri taze olan biri desteklesin, o kadar yukarıya sıvı basmak ne kadar imkanı, aşağıda ne kadarlık güce sahip bir pompa lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz ithal edelim, mis gibi ucuza su içeriz. Bim'den alıp satarız, oh mis.
  • Bize yollayın. Şişeleyip içirirler..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bize göndersinler, her türlü insanı ve atık maddeyi alıyoruz zaten. Japon dağlarından naturel su

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdam mahkumlarına içirsinler..
    Nasıl ??

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • http://all-about-water-filters.com/filtering-radioactivity-from-water-future-for-fukushima/


    burada diyor ki bilmem kaç ton kirli suyu okyanusa bırakmak, okyanusa damlatılacak bir damla klor gibidir. tabi en fazla zararını da yine japonlar çeker. her şey bir yana lösemiyi tetiklemesinde bahsetmiş bir de. etik olup olmayacağı belirtilmiş. filtremenin pahalı ve can sıkıcı olabileceği gibi tam anlamıyla temizlenemeyeceği de yazılmış. ayrıca tutulanın haricinde yer altı kaynaklarına ve okyanusa kaçan kirli su olduğu da söylenmiş gibi okudum.




  • Bakın size ne diyeceğim , olmaz demeyin ...

    Bu haberi sakın siyaset ve bürokrat tayfasından tipler duymasın.Ne yapıp ne edip orada bu atık suyun "halledilmesi" ihalesine girerler onca kilometre mesafeden...

    İşin ucunda para yok mu , o suları şişe şişe doldurup bu millete içirirler .Hem de para ödeterek.

  • a) Buharlaştırma
    b) Okyanusa pompalama
    c) İkisi de

    Önce buharlaştırıp sonra buharı yoğunlaştırsınlar; yoğunlaşmadan açığa çıkan enerji buharlaştırmada kullanılarak enerji tasarrufu da yapılır. Sonra yoğunlaşan suyu okyanusa pompalasınlar. Bunu niye dedim ben de bilmiyorum Radyoaktif maddeler suyla beraber buharlaşmaz veya az miktarda karışır diye düşündüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Ayrıştırman radyasyonu ortadan kaldırmazki.Eminim illa bi çözümü vardır.Ancak maddiyat ile bakıldığı için en iyisi doğayı kirletmek gözüyle bakılıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Radyoaktiviteyi iyonik tuz çözeltisi sanan insanlar var...

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.