Şimdi Ara

HarmonyOS işletim sistemli Honor Vision TV tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HarmonyOS işletim sistemli Honor Vision TV tanıtıldı
    Geçtiğimiz gün tanıtılan HarmonyOS’un ilk defa televizyonlarda kullanılacağını sizlere aktarmıştık. Bugün gerçekleşen etkinlikle birlikte HarmonyOS’lu ilk cihazı fazla beklemeden görme şansı yakalamış olduk. Honor Vision ve Honor Vision Pro televizyon modellerinin özelliklerine yakında bakalım.

    Açılır kapanır kameralı televizyon


    Standart Honor Vision ve Pro modellerinin arasında temel manada farklılık yok. Her ikisi de 55 inç boyutunda 4K panele sahip. NTSC renk paletinin yüzde 87’si karşılayan bu ekran, 16:9 en boy oranında. 60 Hz tazeleme hızı, 400 nit parlaklık ve 178 derece görüş açısı ekranın diğer özellikleri olarak sıralanabilir.


    Tasarım tarafında da oldukça şık ve hafif olduklarını söyleyebiliriz. Yalnızca 6.9 mm kalınlığında olan televizyonun ekran çerçeveleri oldukça ince. İç tarafa geçtiğimizde ise Huawei üretimi Honghu 818 yonga setini görüyoruz. 28 nm üretim süreci sonucunda ortaya çıkan Honghu 818, dört çekirdekli ve 4K 60 FPS videoları H.265 desteğiyle oynatmada görev alıyor. Yonga setine 2 GB RAM ve 16 GB depolama eşlik ediyor.


    HarmonyOS işletim sistemli Honor Vision TV tanıtıldı

    Honor Vision modeli dört adet 10W hoparlöre sahip. Tam bu noktada Pro modelle farklılaşmalar görüyoruz. Çünkü Honor Vision Pro altı adet 10W hoparlörle geliyor. Hi-Res kablosuz ses aktarma, altı adet mikrofon gibi özellikler ise her iki cihazda da yerini almaya devam ediyor. Honor Vision Pro’yu gerçek manada farklılaştıran özelliği ise açılır kapanır yapıdaki 1080p kamerası. Video görüşmelerde kullanabileceğiniz kamera, maalesef standart Honor Vision’da mevcut değil.


    HarmonyOS


    Tabii ki televizyonun en çok merak edilen tarafı, Huawei’nin yeni tanıttığı HarmonyOS işletim sistemi oluyor. Özel bir arayüz giydirilmiş olan HarmonyOS, Çin pazarı için televizyon hizmetleriyle donatılmış. Firmanın en büyük iddiası HarmonyOS’lu cihazların birbiriyle etkileşiminin üst düzeyde olacağıydı. Bugünkü tanıtımda da bunun altı çizildi. İleride HarmonyOS’lu bir telefonu kumanda haline getirme, ekran yansıtma gibi özelliklerin kullanımının oldukça kolay olacağı söyleniyor.


    HarmonyOS işletim sistemli Honor Vision TV tanıtıldı

    HarmonyOS için işler iyi giderse, yeni çıkan televizyonların da gösterdiği üzere Huawei kendine güçlü bir ekosistem oluşturmayı başaracak. Cihazlar arasındaki iletişim bunun temel noktası gözüküyor.


    Ayrıca Bkz.Intel Quartz Canyon NUC görüntülendi: 8 çekirdek işlemcili iş istasyonu

    Son olarak tanıtılan televizyonların fiyatlarına bakarsak, standart Honor Vision modelinin 537 dolar ile karşımıza çıktığını görüyoruz. Açılır kapanır kamera, 6 adet hoparlör, 32 GB hafıza gibi noktalarda farklılaşan Honor Vision Pro ise 680 dolardan satılacak. Her iki televizyon 15 Ağustos tarihinde ön siparişe açılıyor.




  • Bu işi kıvıracak gibiler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google'nin planları arasında bunları Fuchsia işletim sistemi ile yapmak vardı, yıllardır geliştiriliyor ufak ufak adımlar atma başladılar ama Huwai daha erken davrandı.
    Belkide Google'dan önce adım atmak istediler kim bilir ?

    Ama bu çıkışı daha tam bitmemiş bir işletim sistemi ile yaparlarsa ellerinde feci şekilde patlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrmikda -- 11 Ağustos 2019; 4:45:49 >
  • Çıkardıkları işletim sistemine çok güveniyor olsalardı honor yerine huawei markası altında tanıtırlardı. Kendin bile güvenmiyorken tüketici sana niye güvensin?

  • Anlaşılan HarmonyOS şuan sadece TV gibi cihazlara hazır. Telefonlar için henüz vakit var görünüyor.

  • Bunun güvenle alakası yok. Yeni br işletim sistemi sonuçta test amaçlı ufak tefek başlayacaklar. Cart diye çıkar çıkmaz mate 30 pro ya koyduk alın diyecek halleri yok ya. Windows phone gibi google hiç bie servisini getirmeyip ölü doğar sistem ondan sonra.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kuvvetle muhtemel Çin ve Asya pazarında kalacak.

  • Samsung'un Tizen'i, LG'nin WebOS'u gibi bir sistem olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

    Samsung'un Tizen'i, LG'nin WebOS'u gibi bir sistem olacak.
    Ama olmayabilir de... Çünkü HarmonyOS işletim sistemi; HTML5, Linux ve Android platformları için geliştirilen tüm uygulamaları çalıştırabileceği söyleniyor. Bu durumda başarılı olabilir. Tizen veya WebOS, Android uygulamalarını destekliyor mu? Bildiğim kadarıyla desteklemiyor. Desteklemeyince kendi küçük dünyasında sınırlı kalıyor. Huawei'nin de kabul ettiği gibi güç olan işletim sistemini geliştirmek değil, ekosistemi oluşturmak.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Tizenli telefonlarda Android uygulama çalıştırıyor Hintli abiler ama tvlerde durum nedir bilmiyorum. Tizenli telefonları ülkemizde göremediğimiz için inceleme şansımızda çok olmuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir Google servisi hiçbir şartta desteklemeyecek zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öyle olacak böyle olacak kıvır kıvır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.