Şimdi Ara

Ekransız bir dizüstü bilgisayara windows kurulumu yapmak? (Asus K555) [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit: Sorun çözüldü.

    Uzun araştırmalar sonucunda anakart üzerindeki komponentler ile oynama bile yaparak yinede post ekran görüntüsünü harici monitor ya da televizyona yansıtamadım. Bu cihaz windows açılana kadar hiçbir şekilde görüntü vermiyor. O nedenle tamamen şans işidir ki bir arkadaşımda K550 serisi aynı ekran kartına ve çipsete ait bir bilgisayar varmış. Arkadaşımın bilgisayarında diski değiştirerek kurulum yaptım, sonrasında da hdmi bağlantısı alıp birincil monitörü HDMI olarak seçip, ilgili HDD yi kendi bilgisayarıma aktararak problemi çözdüm. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.



    Merhaba,

    Donanımsal bilinmez bir arızası olan eski Asus K555 bilgisayarımı uzun süredir akıllı TV olarak kullanmaktayım. Ürün i5-5.nesil, GT940m, 4GB RAM olan versiyondan. Kendimce bir arayüz tasarlayıp netflix barındıran bir akıllı TV aparatına dönüştürdüm.

    Problem şu ki, bu cihazın anakartında bir problem var. (LCD kablodan değil) Üzerine hangi panel takılırsa takılsın paneli yakıyor. Mosfetlerin birisinde bir dengesizlik var sanırım ama çözemedim. Gezmediği teknik servis kalmadı, en son ücreti dahilinde diyerek direk Asus'a da gönderildi ama cevap aynı. -Anakart değişmeli.

    Neyse, daha fazla uzatmadan ben zaten bu makinayı ekransız TV bağlantılı olarak kullanıyorum. Sorun şu ki LCD kablo takılı ya da değil farketmeksizin bu cihaz ne HDMI ne VGA windows açılana kadar BIOS / POST görüntü vermiyor. Son zamanlarda üzerindeki HDD kafa vurmaya başladı ve bu kullanım sırasında problemler yaşatıyor. Elimde bulunan mevcut Evo 850'yi takıp windows kurulumu yapmak istiyorum ama malum görüntü yok. Başka bilgisayarda sadece windows kurulumu yapıp disk değiştirip start ediyorum. Malesef sonuç aynı.

    Bu arada projeksiyon kısayolları ile ikinci ekran bağlantısını yapmaya çalışıyorum ama nafile. Aynı şekilde farklı bir cihazda windows yüklemesi yapıp GT940 sürücüsü kurup montaj sağladım ama sonuç olumsuz.


    Sizlerden ricam bu konuda bir fikriniz var ise benimle paylaşmanız.

    Dipnot: "Acronis ile klon yapayım dedim fakat disk arızalı olduğu için okuma sırasında takılıp kalıyor Acronis. Abartıp bir gece sabaha kadar bıraktım, yine aynı yerinde sayıyordu."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 13 Ağustos 2019; 0:51:4 >



  • Tv değil de bilgisayar monitörüne bağlayıp kurulum yapmayı dene. Tv'ye bağladığın için muhtemelen windows açılana kadar görüntü alamıyorsun.
  • Hangi işletim sistemi yükleyeceksiniz ayrıca notebook üzerinde yanmış da olsa panel varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x

    Tv değil de bilgisayar monitörüne bağlayıp kurulum yapmayı dene. Tv'ye bağladığın için muhtemelen windows açılana kadar görüntü alamıyorsun.
    TV haricinde iki adet de monitorüm mevcut. Hem VGA hem HDMI ile deneme yaptım. Açılış sırasında görüntü vermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general96

    Hangi işletim sistemi yükleyeceksiniz ayrıca notebook üzerinde yanmış da olsa panel varmı
    Windows 10 kullanıyorum. Paneli çıkardım. Takınca da çıkarınca da gelmiyor externalden gelmiyor görüntü. Yabancı bir sitede LCD konnektor yanındaki bir komponenti kısa devre yaptırdıklarında birinci monitor olarak hdmi'dan görüntü alıyorlar. Ama anakart modeli farklı, benim cihazda o da çalışmadı.
  • Katılımsız kurulumla çözülebilecek bir sorun bence. Katılımsız kurulum diskini takınca bilgisayar diski okuduğunda bir tuşa basarsınız, kurulum kendi kendine gerçekleşir. Sanırım asus bios üzerinden harici çıkışları açılışta kilitlemiş..Belki bios modlamayla duzeltilebilr.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 14 Ağustos 2019; 10:57:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Katılımsız kurulumla çözülebilecek bir sorun bence. Katılımsız kurulum diskini takınca bilgisayar diski okuduğunda bir tuşa basarsınız, kurulum kendi kendine gerçekleşir. Sanırım asus bios üzerinden harici çıkışları açılışta kilitlemiş..Belki bios modlamayla duzeltilebilr.
    Bios'a kadar gelebilseydim zaten gerisi kolay olacaktı da olmadı malesef

    Katılımsız kurulum denedim. Kurulum tamamlandı, login oldu sesler geliyordu. Sürücüleri de gömmüştüm. Fakat benim cihazda birincil monitor ayarı yapmadan görüntü vermiyor. O yüzden çıkış alamadım projeksiyon modu dahil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.