Şimdi Ara

Call of Duty Modern Warfare Geliştiricisi Oyunun Politik Olmadığını Söylüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Call of Duty Modern Warfare ilk duyurulduğunda Infinity Ward oyunda ilham alınan noktalardan birinin YPG yani Suriyeli terör örgütü olduğunu ve baş karakterlerden birinin YPG'nin kadın kolu YPJ'den olacağını söylemişti.

    Game Informer dergisi ile röportaj gerçekleştiren hikaye modu oynanış yönetmeni Jacob Minkoff ve hikaye anlatımı yönetmeni Taylor Kurosaki tarafından belirtilene göre, Call of Duty Modern Warfare politik bir oyun değil.
     
    Jacob Minkoff: "Politik bir oyun olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar bundan farklı anlamlar çıkarmaya çalışıyor. Bu politik bir oyun mu, sorusu aslında hiç bir anlam ifade etmiyor bir kere politik kelimesi sizin için ne ifade ediyor? Bugün içinde yaşadığımız dünyanın jeopolitiği ile ilgili konulara değiniyor muyuz? Kesinlikle evet çünkü bu Modern Warfare'ın konusu. Belirli hükümetlerle ilgisi olan bir hikaye mi anlatıyoruz? Hayır. Öyleyse eğer Trump'ın oyunun içinde olduğunu soruyorsanız? Hayır değil."
     
    Jacob Minkoff amaçlarının oyunda farklı bakış açıları sunmak olduğunu, oyuncuların farklı grupların neden savaştıklarını anlamalarını, onları bu duruma sokan şeyin ne olduğunu görmelerini ve oyuncuların bu konuda empati yapmalarını istediklerini belirtti.
     
    Taylor Kurosaki: "Bu tip sorular geçtiğimiz 50 yıldır soruluyor. Sömürgecilik, işgal, bağımsızlık ve özgürlük gibi kavramlar hakkında konuşuyoruz. Belki bu kavramları özellikle söylemiyoruz ama içinde bulunduğumuz dünya bu. Aynı şeylerden bahsederek Amerikan Devrimi döneminde geçen bir oyun da yapabilirsiniz."
     
    Taylor Kurosaki insanların tamamen iyi ya da tamamen kötü olmadıkları kavramları keşfetmek istediklerini ve insanların zafere ulaşmak için ne yapacaklarını ele almak istediklerini belirtti.







  • Tamam o zaman, bir el kaide üyesini pricein kankası yapsın ya yiyorsa, sonuçta insanlar tamamen iyi ya da kötü değil ya hani, el kaideli de savaşma amaçlarını anlatsın oyunda.hadi ordan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aminoasit -- 10 Ağustos 2019; 12:56:26 >
    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aminoasit

    Tamam o zaman bir el kaide üyesini pricein kankası yapsın ya yiyorsa sonuçta insanlar tamamen iyi yada kötü değil ya hani el kaideli desavaşma amaçlarını anlatsın falan.hadi ordan.


    Katılıyorum. Yemez. Ucu kendilerine dokunuyor ya. Bakalım oyun çıktığında göreceğiz. Bf1 zamanı bu tür tartışmalarla hiç bir yere varılamadı. O yüzden oyun bi çıksın görelim hep beraber.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ypg teröristleri ile bizim askerimize karşı savaş olacak görünen o. Bu oyunu almayın aldırmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bokumu siyasi değil. O zaman nazi tarafından savaşı anlatan oyun yapın yiyosa

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • ya onu bunu bırakında bu Price'ın yanındaki tipler ne öyle ya.Hani Price'ın fragmanda bahsettiği "old comrades'lar" nerdeler?nerde Mctavish? nerde Ghost??? eski dostlar dediği bu tiplermiydi :(

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Unpopular opinion: Gerçek devletler, gerçek örgütler üzerinden anlatılan hikayeler yanlı olmak zorundadır. Hele ki askeri bir hikaye anlatıyorsan. Bugün ülkemizde yerli bir oyun geliştiricisinin nasıl PKK'yı düşman göstermesi normal karşılanırsa, ABD'li bir geliştiricinin de El Kaide'yi düşman göstermesi o kadar normaldir. Hepimiz biliyoruz ki ABD hükümeti politik olarak YPG'yi terör örgütü olarak kabul etmiyor. Aksine mühimmat ve eğitim desteği veriyor. Yarın Kuzey Kore oyun çıkarsa düşman farklı olacak. MW2 de Rus sivilleri tararken ben forumlarda bir tane Türk'ün rahatsız olduğunu görmedim. Bu noktada iki farklı doğru düşünce olduğuna inanıyorum. 1.si kardeşim ben vicdani olarak bu oyunu oynayamam diyerek oyunu satın almamak. 2.si kendi doğrularımızı yansitabilecegimiz ürünler ortaya koyup dünyaya pazarlamak. Işimize gelmeyenden rahatsız olup şikayet etmenin çocukça ve ikiyüzlülük olduğuna inanıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • MW2'de Rusları öldürün Bf1'de Türkleri öldürün, Bf4'te Azerbaycan diye bir şey bırakmayın. Diğer oyunlarda da Nazileri öldürün durun sonra bu oyunda 1 Ypg'li karakter var diye ortalığı koparın. İkiyüzlülük bu olsa gerek. Ayrıca Ypg ve Türk askerlerin savaşacağını nereden çıkardınız ? Oyunu oynadınız da mı bu kadar kesin konuşuyorsunuz ?

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Ülkenin ekmeğini yiyip, memlekete düşmanlık yapan PKK li kekolar dışında aklı başında kimsenin almaması gereken oyun. Almayın, aldırmayın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar atladığınız bir nokta var; ABD yıllardır bu propagandayı her şeyde uyguluyor zaten. Buna sinemadan tutun da çizgi romanlara oyunlara kadar kendi propagandalarını yapıyor. Yanlış anlaşılmasın tepki göstermeyin demiyorum tabi ki. En güzel tepkiyi oyunu satın almayarak yapabilirsiniz. Ben satın almayacağım sebebi fiyatı aşırı yüksek ve Activision’un mikro ödemelere karşı açgözlü tutumu yüzündendir. Birde Kaptan Price tamam da diğer tipler ne yav öyle? Hani Mactavish? Soap? Ghost? Bu karakterler yoksa o oyuna Modern Warfare denilemez, kimse de kusura bakmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır cia tarafından desteklenen boş beleş,sabun köpügü gibi serinin son halkası.Siz sadece yarım akıllı bebeleri keklersiniz...ypg,beyaz baretliler kahraman ha?Kirli siyasetinizi oyunlara sokmayın !
  • Madem politik değil niye vietnam askeriyle de oynayamıyorum?
    Niye el kaide üyesiyle oynayamıyorum? Niye Irak askeri olamıyorum? Niye nazi askerinin gözünden savaşa bakamıyorum? Niye bir sefer de rus askeri rolünde amerika ve müttefiklerine karşı savaşamıyorum? Niye her oyunda istisnasız Abd ve müttefiklerinin kurgusal kahramanlıkları sunuluyor? Dur söyleyeyim. Bu serinin tamamı politik olduğundan.
  • Teröristleri öven tek bir kelime bile beni rahatsız eder. Çoksun da görelim bir
  • El kaidenin kahraman ilan edilme seçeneği olan bir oyun yapsınlar o zaman? Kendilerine etki etmediği için atıp tutması kolay burda canı yanan bizleriz ülkesinde kaç kişi PKK/YPG'den dolayı şehit vermiş ailesi var? ABD'de böyle bir oyun yapma şansları yok o stüdyoyu devlet bir yana halk başlarına yıkar ilk önce. Böyle bir konuyu bu oyuna alet ettikleri için yazıklar olsun, Türkiye, ABD'nin uzun yıllardır müttefiki ama bu konuda yaşanan hiçbir gelişme ülkemiz adına kabul edilecek gelişmeler değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almıyacaksanız arkadaşlar bu kadar basit. Bir daha bu adamların oyununu almayacaksınız olacak bitecek

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Işid militanı olup New York caddelerinde amerikan vatandaşlarını öldürdüğümüz bir oyun yapın da ondan sonra iyi niyetli olduğunuza inanalım. Her oyunda Müslümanları, Rusları, Almanları ve Kuzey Korelileri düşman yapıp YPGlileri, ingilizleri ve Amerikalıları dost göstererek iyi niyetinizi kanıtlayamazsınız.
  • Bu oyun serisi başından beri politik açıklamaya bak milletle billur geçiyorlar
  • Arkadaşlar adam açıklamış içinde bulunduğumuz dünya bu şekilde ve biz bunu yansıttık diye. Malesef savaş bu kadar kötü. Şuan Amerika resmen bu teröristlere destek veriyor gerçek bu ve bunu oyuna yansıtmışlar. Politik bakmaya gerek yok dediği gibi. Adamlar ülkesinin yaptığı işgali bize anlatmış bu kadar. Oyunda vurduğumuz düşmanlar müslüman da olsa gerçek değil hayal ürünü bunlar. Sinema gibi düşünün. Sonuçta bir sanat eseri.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • İkiyüzlülük tam da bu söylemde. "Yapmıyoruz" diyerek kara propaganda yapıyorlar. Masum görünen çizgifilmlerle, animasyonlarla, oyunlarla gelecek nesilleri kodluyorlar. Açıkca "olayları Amerikan devlet politikasına göre yansıtıyoruz" deseler kimse bişey diyemez, normal der geçer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş sen YPG teroristleri ile Türk askerlerine saldırı olcak bu oyunu almayin aldırmayın demissinde bf1 de Osmanlıya karşı savasiyorduk ama Türkiye'de bir sürü sattı saçma sapan konuşma istersen oyun bu sadece gerçekleri kimse değiştiremez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.