Şimdi Ara

Eğitim mi Yaptırım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hep eğitim şart diyoruz ancak unutmamak gerek ki eşeğe altın semer vursan eşek gene eşek. Trafik kazalarını önlemek/azaltmak için sizce eğitim mi yoksa ağır cezai yaptırımlar mı olmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kısa vadede yaptırım, uzun vadede aileden başlayarak eğitim.
  • Çok değişkenli bir durum.

    Amerika ve Avrupa'da bulundum. Amerikalı, kırkbirbuçuk millettten oluşan halkını yaptırım ile hizada tutuyor. Ama yaptırım derken bizdeki gibi yaptığı yanına kar kalacak cinsinden değil. Trafikte bir halt yediysen en geç 1 saate kalmadan seni enseliyorlar. Duruma göre mahkemeye çıkıyorsun. Oldukça yüksek para cezasının yanında kamu görevi de verebiliyor yargıç. Hatta hata tekerrürüne bağlı olarak hapis cezası dahi alabiliyorsun.

    Avrupa'da genel olarak eğitim ve otokontrol ile hizadalar. Hata yaptığın zaman duruma göre zaten etraftan görenler ilk uyarıyı yapıyorlar. Hata büyükse şikayet ediyorlar, kolluk kuvvetleri de seni yakalayıp öpüyor. En azından İskandinav ülkelerinde böyle. Türklerin çoğunlukta olduğu başta Almanya'da olmak üzere diğerlerinde işi cıvıtmışlar mıdır bilemem.

    Cezai yaptırımları yaparken kolluk kuvvetlerinin kontrolü çok önemlidir. Bizde eskiden olan, sonra kaldırılan görev yetki ve selahiyet yasası vardı. Memur yolsuzluk yaptığında cezası 1 yıl hapis ise, bu yolsuzluğu görev yetkisini kullanarak yaptığında ceza ikiye katlıyordu.

    Her şeyden önce adamcılık bitecek. Bir görevli tanıdık veya akrabasına iltimas geçtiği tespit edildiğinde hapis cezası, para cezası ve işinden atılacağını bilirse bu iş düzelir. Yoksa sadece polisin, yargı mensuplarının aldığı rüşvetin miktarı artar.

    Amerika'da polis, hız sınırını geçen komşusunu yakaladığında cezayı yazıyor. Yoksa yakalandığında başına gelecekleri bildiğinden aksini düşünmüyor bile.

    Hukuk anında ve eşit olarak uygulanırsa toplum düzelir. Bizdeki gibi adam vurup, tecavüz edip tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırsa hukuk olur guguk. Orman kanunu devreye girer ve herkes kendi hukukunu uygulamak için ruhsatsız tabanca, pompalı tüfek ve bıçak ile dolaşmaya başlar. Geldiğimiz nokta tam da bu işte.




  • Belli bi yaştan sonraki insan eğitilemiyor, genelde böyle. Böyleleri için en iyisi yaptırım

    Eğitim de küçük yaştan başlanırsa amacına ulaşır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. trafik egitimine ilkokulda baslayacaksin

    2. lise mezunu olmayana ehliyet vermeyeceksin (su anda ilkokul mezunu alabiliyor)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.