Şimdi Ara

Gaz kokusu neden gelir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar.

    Aracimsa Prins marka LPG mevcut daha 2bin km once Candan Muhendislikde filtre degisimi ve egzozdan icini temizlemesi icin 30 tl karsiliginda bi uygulama yaptirdim. Gaz kacagi kontrolu ve lpg gaz ayarlarini yaptirdim. Aracin yururunden cok memnunum cok az bir fark var benzin ile arasinda ama aractan bir gaz kokusu geliyor bunu bir cozemedim nereden geldigini.

    Arac stop etmis halde iken sorun yok koku falan gelmiyor. Calisiyor ve normal rolantide iken yine sorun yok boyle 3,5-4 bin devirlere geldigimde ve frene bastigimda bi koku sariyor arabanin icini ve bagaj cok kotu gaz kokuyor. Ornegin bi montumu 4-5 gun bagajda biraktim bir gaz kokusu sinmis ki yikamayla bile gitmedi o koku.

    Aracta katalizorun ici bos sadece baska birsey yok. Neden yapar sizce arkadaslar ?



  • SAYIN SCYREDD

    LPG'li araçlarda gaz kokusu yapma sebebi bir çok nedenden kaynaklanabilir. Araçta gaz kokusu genelde iki sebepten kaynaklanır. Bunların başında katkılı Otogaz kullanmak diğeri ise LPG bağlantılarında gevşeme ve arızadan dolayı kaynaklanır. Bu konulara herkesin anlayacağı şekilde açıklık getirecek olursak mesela katkılı Otogaz içinde motor koruyucu yağ ve koku gibi katkı maddeleri bulunur.

    Katkılı Otogaz içindeki yağ ve koku maddesi özellikle regülatör contasından sızarak regülatörün etrafını yağ tabakası gibi sarar buda araçta gaz kaçağı varmış gibi koku yaymasına sebep olur. Oysaki araçta gaz kaçağı olmayıp regülatörü ve bağlantı noktalarını saran katkı maddelerinin kokusudur.

    Şayet sizinde aracınızdaki LPG regülatörü LPG beyni yağlanmış ise köpüklü su ile yıkayarak rahatsız edici bu kokudan kurtulabilirsiniz.

    Şayet arabadan gaz kokusu geliyor ve kaçaktan şüpeleniyor iseniz en kısa zamanda LPG servisine giderek LPG kaçak kontrolü yaptırmanız gerekir.



    Aşırı derecede kaçakları Lpg şamandra içerisinde bulunan valf algılayarak gazı kesip kaçağı önler.
    Araç ve can güvenliğmiz için Lpg servisine ayar yaptırmaya gittiğmizde kaçak kontrolu yaptırmamız gerekir. Şimdi gelelim Lpg li araçta gaz kokusu ne anlama gelir. Lpg li araçta gaz kokusunu neden olan sebepler aşağıda sıralanmıştır.

    1- Lpg sistemindeki bağlantılarda gevşemeden dolayı kaçak olabilir bu sebepten gaz kokusu gelebilir.

    2- Araçta Kullanılan Lpg yakıtı katkılı ve yağlı ise regülatör ve Lpg sistemindeki bağlantı noktalarının yağlanmasına ve koku yapmasına neden olur.

    3- sıralı sistem araçlarda enjektör ve map hortumlarının zamanla aşınmasıyla meydana gelen kaçaktan arabada gaz kokusu meydana gelir.

    4- Lpg regülatörü arızalı ise motora fazla yakıt göndereceğinden hem kaçağa hemde araçta gaz kokusuna yol açar.

    5- Lpg beynine yeteri miktarda su gitmezse beyin ısınmayacağı için hem kaçak yapar hemde araçta gaz kokusuna neden olur.
  • Muhtemelen kaçak vardır, bagajda çok koku varsa tankta bir sıkıntı olabilir, eğer sistem eskiyse komple bir elden geçirtin, tankın ömrü 10 yıl eğer dolmaya yakınsa tankı değişdirtin, hortumları kontrol ettirin eskiyse değiştirin, ben olsam bu şekilde binmezdim, gerekirse komple söktürüp yeni tesisat çektirirdim, önden koku geliyorsa yine hortumlardan veya regülatörden kaçırıyor olabilir sabun köpüğüyle görünen yerleri kontrol edebilirsiniz ancük hortumlardan birinde çatlak varsa zor bulunur an iyisi hortumları komple değiştirmek bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dndd

    Muhtemelen kaçak vardır, bagajda çok koku varsa tankta bir sıkıntı olabilir, eğer sistem eskiyse komple bir elden geçirtin, tankın ömrü 10 yıl eğer dolmaya yakınsa tankı değişdirtin, hortumları kontrol ettirin eskiyse değiştirin, ben olsam bu şekilde binmezdim, gerekirse komple söktürüp yeni tesisat çektirirdim, önden koku geliyorsa yine hortumlardan veya regülatörden kaçırıyor olabilir sabun köpüğüyle görünen yerleri kontrol edebilirsiniz ancük hortumlardan birinde çatlak varsa zor bulunur an iyisi hortumları komple değiştirmek bence
    LPG 2 yillik. Kacak testi yapildi herhangi bir kacak bulunamadi.
  • ScRyedd kullanıcısına yanıt
    Hocam yıllardır lpg li araba kullanırım koku falan olmaması lazım hele de bagajda, koku demek gaz demek, lpg yi tamamen bitirin bir kaçgün benzinde kullanın eğer üstdeki yorum doğruysa yine koku olması lazım, kaçak testini 3, 4 bin devirde yaptınızmı rolantide koku gelmiyor diyorsunuz zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 8 Ağustos 2019; 14:25:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dndd

    Hocam yıllardır lpg li araba kullanırım koku falan olmaması lazım hele de bagajda, koku demek gaz demek, lpg yi tamamen bitirin bir kaçgün benzinde kullanın eğer üstdeki yorum doğruysa yine koku olması lazım, kaçak testini 3, 4 bin devirde yaptınızmı rolantide koku gelmiyor diyorsunuz zaten
    Benzine aldigimda koku yok. Gaz olsada benzine gectigimde koku kesiliyor bir kac gazli kullanan arkadasa soyledigimde normal dediler. Su bayramdan sonra bi Candana tekrar goturecegim.
  • Bugun Candana gittim kontrol ettiler kacak falan yok arkadaslar. Herhangi bir problem ne kaput altinda ne bagajda bulunan tankda hic problem yok. Adam kokuda yok abi dedi cig yakit kokusu geliyor biraz dedi. Muhtemelen biz gaz ile yakitin kokusunumu karistirdik anlamadim bi kac kisi gaz demisti bana ama adam cig yakit dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.