Şimdi Ara

Adayların, YKS 'ye Karşı Bağışıklık Kazandığı Gerçeği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aynen öyle dostlarım. Aralık 2017 'de YKS diye yeni bir sistem ortaya atmışlardı. Sınava 6 ay gibi kısa bir süre kala bunu duyurmalarıyla beraber eski tip sorularla neredeyse hiçbir alakası olmayan bu sınav, köklü değişiklikleri beraberinde getirdi. İlk sınavda, yani 2018 'de pek çok aday yeni sınav sistemine adapte olamadı. Adaylar, kitapçığı açtığında; daha önce soru bankalarında görmedikleri biçimlerde sorularla karşılaştı ve bu durum da sıralamaların geriye çekmesi, mezun sayısında olağanüstü artış gibi komplikasyonlara yol açtı. Ama bu yıl görüyoruz ki, sınav ortalamanın üzerinde bir zorluk derecesine sahip olmasına rağmen (süreyi de baz alarak söylüyorum) adaylar yüksek
    netler yaptı. Hâliyle de sıralamalar yükseldi. Demek ki yeni sınav istemine ''bağışıklık'' kazanıldı. Mlilet işi öğrendi yani arkadaşlar.
    Bence 2020 'de de böyle devam edecek. ÖSYM 'de önlem alarak sınav zorluk derecesini arttıracak.

    Bilmem bana katılır mısınız?



  • Katiliyorum
    Adayların, YKS 'ye Karşı Bağışıklık Kazandığı Gerçeği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene de sıralamalar geri çekmedi ki aksine öne çekti. Puan türlerinin birleşmesi böyle bir sonucu doğurdu sanırım.
  • Yok dostum. Geçen sınav yeni sistem olduğu için her şey sil baştandı.
  • Bu sebeple ve doğurduğu yığılmayla beraber sınavın zorluğu kesin artacak. Tyt yi pek zorlayacaklarını zannetmiyorum ama ayt yi çok sağlam yapacaklar(özellikle ayt mat)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • misraimeftunu kullanıcısına yanıt
    Puan türler ayrı olunca insanların her puan türünden bir sıralaması oluşuyordu ama tercih edeceği bölüm başka puan türünde oluyordu. Atıyorum MF-3'ten tercih yapıyordu ama MF-4 sıralaması da mevcuttu bu durumda MF-4'teki sıralaması çöpe gitmiş oluyordu. LYS ayrı oturumlarla yapıldığından her MF öğrencisi TM oturuma katılmıyordu. Yeni sistemde puan türleri birleştiğinden insanların her halükarda tek bir sıralaması oluştu. Bu sıralamaya MF öğrencisi de TM öğencisi de doluştu. Tahmin yapmak bu nedenle çok daha zor bu sistemki sıralamalar hakkında. Geçen sene bu değişiklik tam kavranamamış olacak ki ilk 5k 10k da bile büyük öne çekişler oldu. Bu sene de devam etti bu olay. Çünkü tahmin etmek çok zor öğrencilerin isteklerini. Seneye de böyle olursa şaşırmayın derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.