Şimdi Ara

Türkiye Uzay Ajansının kadrosu belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
5.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye Uzay Ajansının kadrosu belli oldu

    Geçtiğimiz yılın sonunda kurulan Türkiye Uzay Ajansı’nın yönetim kurulu atamaları yapıldı. Türkiye’nin uzay çalışmalarını yönetecek isimler belli oldu.

    Türkiye Uzay Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek. Ajans, Cumhurbaşkanlığınca belirlenen politikalar doğrultusunda Milli Uzay Programı hazırlayacak ve hayata geçirilmesi için çalışmalar yürütecek.

    Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulması ile birlikte Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü kapatılmıştı. Söz konusu Genel Müdürlüğün başındaki isim Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye Uzay Ajansı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

    7 kişilik yönetim kurulunda ise, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uzay Mühendisliği Bölümünün kurucularından Prof. Dr. Yurdanur Tulunay, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, NASA'nın Mars projesinde görev alan Dr. Ahmed Akgiray, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Murat İkinci ile TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen yer aldı.

    Ajansın kuruluş mevzuatına göre, başkan dışındaki yönetim kurulu üyelerinin görev süresi 3 yıl olacak. Görev süresi biten üyeler yeniden seçilebilecek. Her ay en az bir kere toplanacak yönetim kurulunun çalışma usul ve esasları, Ajans tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek.

    Yönetim kurulundaki isimler kimler? Daha önceki çalışmaları neler?

    Serdar Hüseyin Yıldırım

    Türkiye Uzay Ajansının kadrosu belli oldu 
    İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü'nde okurken Berlin Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Bölümü'ne yatay geçiş yaptı. Burayı bitirdikten sonra aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. Çeşitli hava yolu şirketlerinde yönetici olarak çalıştı ve proje danışmanlığı yaptı. Kadir Has Üniversitesinde hava yolu işletmeciliği dersleri verdi. Devlet Hava Meydanları İşletmesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük yaptı. Yıldırım, son olarak Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

    Yurdanur Tulunay

    Türkiye Uzay Ajansının kadrosu belli oldu 
    Ankara Üniversitesi Fizik Bölümü'nde lisans, ABD'nin Fordham Üniversitesi Nükleer Fizik Anabilim Dalı'nda yüksek lisans ve İngiltere'nin Birmingham Üniversitesinde uzay araştırmaları alanında doktora eğitimi aldı. ABD'de Berkeley Üniversitesinde misafir hoca olarak görev yapan Tulunay, ODTÜ, Fordham ve Selçuk üniversitelerinde dersler verdi. Japonya'da Uzay ve Havacılık Enstitüsünde misafir doçentlik, İTÜ ve ODTÜ'de profesörlük yapan ve alanında duayen isimlerden kabul edilen Tulunay, İTÜ Uzay Mühendisliği Bölümünün kurucuları arasında yer aldı.

    Sacit Özdemir

    Türkiye Uzay Ajansının kadrosu belli oldu
    Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünde tamamladı. Akademik çalışmalarını Çanakkale 18 Mart, Gazi, Ahi Evran ve Ankara üniversitelerinde yürüttü. Halen Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünde profesör olarak görev yapan Özdemir, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürlüğü görevini de yürütüyor.

    Lokman Kuzu

    Türkiye Uzay Ajansının kadrosu belli oldu
    ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimi aldı. Syracuse Üniversitesinde doktora yaptı. Gözlem uyduları, iletişim ve haberleşme uyduları, yer istasyonları üzerine kariyer yaptı. TURKSAT AŞ'de TV Platform Müdürü, Mitsubishi Elektrikte yönetici, TÜBİTAK Uzay'da direktör olarak görev yaptı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde doçentlik görevinde bulunan Kuzu, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü olarak görev yapıyor. TÜBİTAK Uzay'da Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu olacak TÜRKSAT 6A ve görüntü uydusu İMECE projeleri üzerinde çalışıyor.

    Ahmet Akgiray

    Türkiye Uzay Ajansının kadrosu belli oldu
    Lisansını Cornell Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği, yüksek lisansını Illinois Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği, doktorasını Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (Caltech Üniversitesi) Elektrik Mühendisliği bölümlerinde tamamladı. Buraya bağlı uzay araştırma merkezi olan Jet Propulsion Laboratory'de çalıştı. NASA'nın Mars Bilim Laboratuvarı'nda çalışmalarını sürdürdü. Mars'a inen robot laboratuvar Curiosity'nin en kritik bölümü olan radar iniş sistemlerini tasarlayan Akgiray, genç bir araştırmacı ve girişimci olarak da tanınıyor. Halen Özyeğin Üniversitesinde görev yapan Akgiray, Alcan Systems GmbH'nin mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışıyor.

    Murat İkinci

    Türkiye Uzay Ajansının kadrosu belli oldu
    Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. HAVELSAN'da yazılım mühendisi olarak çalıştı. STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.'de Genel Müdür görevini yürüttü. TRT Test ve Değerlendirme AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Savunma- Uzay Kümelenmesinde Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. İkinci, halihazırda STM'de genel müdür olarak ilk milli mikro uydu olan Lagari üzerinde çalışıyor. 2020'de uzaya fırlatılması planlanan yüksek çözünürlüklü mikro yer gözlem uydusu Lagari, sahada taktik görüntü ihtiyacının yakın gerçek zamanlı karşılanması, genel haritalama, orman ve bitki örtüsünün takibi, tarım alanlarının incelenmesi, doğal afet takibi gibi amaçlara yönelik görev yapacak keşif gözetleme takım uydu sisteminin ilk uydusu olacak.

    Cenk Şen

    Türkiye Uzay Ajansının kadrosu belli oldu 
    Kara Harp Okulu Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. TSK bünyesinde muhabere subayı olarak, kablolu, telsiz ve uydu haberleşme sistemleri ile kriptolama, bilgi güvenliği, elektronik harp konularında görev aldı. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde lisans, Bilkent Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ayrıca uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesi aldı. NATO'da çeşitli kademelerde çalışan Şen, ABD'de ağ tabanlı yapılar, siber güvenlik, bilişim sistemleri, bilgi sistem güvenliği konularındaki eğitimlere katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumunun Bilgi Sistem ve Siber Güvenlik Koordinasyonundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Şen, halen TÜRKSAT AŞ'de Genel Müdürü olarak görev yapıyor.
     







  • Her bir kuşu öptük, bir leylek kaldı.

  • napıcaklar acaba? Geçen astroidlerden nasıl vergi alırız? Bizden çok yani 2 veya daha fazla uydusu olan gezegenlere sansürleme yolları, 15 temmuz milletin iradesi yıldızlar geçidi, pluton gb çıkıntılık yapan gezenleri hapis cezası, ne yapabilirler ki? eyyy uzay kimsin sen ya

  • 1 tane bıyıklı var hayret
  • Bir yerden başlamak lazımdı. Umarım kurucular ellerini taşın altına koyup bu işe daha fazla vakit ayırırlar.

  • Samura ii kullanıcısına yanıt
    Antarktika işene dönecek gerçi uzaya çıkılmadan görev tamamlanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim sistemini çürüten zihniyetin böyle projelerde başarılı olacağını düşünmek tam anlamıyla ahmaklıktır.

    Milli dedikleri her projede Amerika başta olmak üzere tüm batıya muhtaç oldukları gibi bunda da öyle olacaklar. Yani mandacı zihniyet.!

    Batının istediği kadar olur bu proje.

  • Kadrosu güzel. Umarım güzel işlere imza atılır.
  • Türkiyenin her alanda ilerlemesi lazım. Güzel bir adım atılmış.

  • Bilgisayar, Yazılım ve Elektronik Mühendislerinin kadroda fazlalıkta olması ileride yapılacak sistemlerde yerli yazılımların kullanılması için ön ayak olur umarım. Çünkü bu noktada da yabancı kaynaklara yönelmemiz hiç bir anlam ifade etmeyecek..

  • "Koltuk ve maaş için yapılmadıysa güzel gelişme, inşallah başarılı olurlar!!!"
  • Sizin neyinize la uzay ajansı gidin cami yol vs. yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ekip de uzaydan ekmek yiyiyor.

    Allah bir vesile ile insanların rıskını gönderiyor.

    Maşallah...

  • Ajans kurmak bir baslangic, onemli olan ona ayrilacak butce ve kaynak. Diyanete harcanan paralari bu ajansa aktarin. Hem dunya capinda prestijli bir is yapilsin, hemde yeni teknolojilerin gelistirilmesine on ayak olsun, ileri teknolojide tecrubeli bilgili beyin gucunu yetistirecek dunyada turk yada yabanci beyinleri ulkeye cekecek bir cati olsun. Ileri teknolojide prestijli is yapan bir kurumun oldugunda disari gocuyor dedigimiz beyinlerin donup calismak isteyecegi bir yer olur hatta yabanci beyinleri bile cekerek tersine goc bile yaratir. Bunun yaninda uzay teknolojileri roket navigasyon avionic gibi askeri alandada onemli pek cok teknoloji uzerine cakisma gerektirir, bu alanlarda tecrubeli muhendislerin bilim insanlarinin yetisip askeri ve sivil sanayimizin her alaninda ileri teknoloji urunlerin onunu acacak beyin gucunu saglar. Keza bizim diyanete harcadigimiz paranin daha aziyla hindistan marsa uydu gonderiyor, aya rover indiriyor. Gelismek ilerlemek zenginlesmek aslinda zor bir is degil, sadece dogru vizyon ve dogru tercih meselesi





  • Neden hiç bir haberci Türkiye Uzay Ajansı ile Tübitak UZAY TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ'nün arasında ne fark olduğunu sormuyor, soramıyor? Tübitak'ın içi boşaltıldıktan sonra hiç bir işe yaramamasından dolayı bu işleri Türkiye Uzay Ajansı mı yapacak? Bu durumda TUBİTAK UZAY TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ ne iş yapacak? Aynı iş için iki kurum varsa devlet neden böyle bir kriz zamanında ek bütçe ayırıyor? Yukarıdaki 7 kişi yönetici kadrosundan yıllık epey sağlam bir maaş alacaklar, Bu insanlar Tubitak'ta olsa daha verimli olmaz mıydı? Bunlar neden konuşulmuyor sayın haberciler?

  • İlginç , tüm yönetim okumuş insanlardan oluşuyor , hani okumuş adamların şerrinden korunmak için Allah`a dualar okuyorduk , cahiller ülkenin tek kurtuluş yoluydu , onların ferasetine güveniyorduk ? , bu ne şimdi , oldu mu şimdi ?

    hemen bunları ülkeden kovup yerine ilkokul mezunlarını getirelim ki , ekim gibi uzaya ilk yerli ve milli roketi fırlatalım.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/rektor-yardimcisi-bulent-ari-cahil-halk-ulkeyi-ayakta-tutacak-40073393



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 7 Ağustos 2019; 14:21:25 >
  • bana 1 kişi bunların ne iş yaptığını/yapacağını açıklabilir mi?
    bedavadan maaş almak dışında?

  • Bilali filan getirseymiş daha çok iş yapardı halktan nasıl uzay vergisi alınır filan diye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo

    İlginç , tüm yönetim okumuş insanlardan oluşuyor , hani okumuş adamların şerrinden korunmak için Allah`a dualar okuyorduk , cahiller ülkenin tek kurtuluş yoluydu , onların ferasetine güveniyorduk ? , bu ne şimdi , oldu mu şimdi ?

    hemen bunları ülkeden kovup yerine ilkokul mezunlarını getirelim ki , ekim gibi uzaya ilk yerli ve milli roketi fırlatalım.

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/rektor-yardimcisi-bulent-ari-cahil-halk-ulkeyi-ayakta-tutacak-40073393
    Olm o okumuş adamdan korunma duası degil okumuş adamın şerrinden korunmak için dua.

    İkisi farklı şeyler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: marauders

    Bilali filan getirseymiş daha çok iş yapardı halktan nasıl uzay vergisi alınır filan diye
    Aklıma Bingöl'e düşen gök taşı olayı geldi.Sarıçiçek köylüleri düşen gök taşlarını satınca, maliye vergi peşine düşmüştü


    https://m.dunya.com/ekonomi/maliye-gok-tasi-satanlarin-pesine-dustu-haberi-298807

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.