Şimdi Ara

Egea Sınıf tartışmasına nokta koyalım. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
1
Favori
10.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Segmentlerin boyutlara göre belirlendiğini düşünmüyorum. Aksi taksirde Dacia Lodgy'e E segmenti dememiz lazım Audi A6 ile aynı kefene koymamız lazım. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Aracın üretiliş amacı, malzeme kalitesi, konforu güvenliği bunlar dikkate alınmalıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orcnd

    euroncap den 3 yıldız almış araç d segmenti olsa ne olur. otomobil segmentleri soyut kavramlardır. hedef veya niyet olarak görülebilir. fiat egea'yı c segmenti olarak konumlandırmak istiyor olabilir.

    skoda aynı nitelikteki rapidin hb modelini c segmentine, rapid sedan modelini b+ olarak konumlandırıyor çünkü sedan c sınıfında octavia var.

    asıl sorun firmalarda değil aslında onlar gayet netler. sorun tüketicide. tüketici sürekli parasına göre daha fazlasını aldığına inanmak istiyor. fakat böyle birşey yok. tüm otomobiller parasına göre verdikleri ve veremedikleri var. bunları inkar etmek kendini kandırmak olur.
    yıllar önce bunun aynısını söylediğimde kimse kabul etmemişti :)
    sizinle aynı fikirdeyim
  • Alınabilecek en ucuz araçlardan biri şu dönemde orta ve düşük gelirlinin alabileceği bir kaç seçenekten biri artık segmentmiş özelliklermiş bunları çok arayamaz olduk. Ford vw opel bunlar artık sıfır alımda düşündüren noktalara geldi. 100 150 bin tl den aşağı alma şansı yok. Egea büyütülcek yada kıyaslanacak bir araç değil. Herkesin bir araçta gönlü anısı var. Atıyorum pejocu adama sabaha kadar anlat genede pejo der. Forda öyle ford cmax ı olan biri mercedese değişmem der. Herkes parası ve tercihleri kendine benim aracım daha iyi o kötü diye bi muhabbet yok. Kısaca biri araç aldığında iyi yada kötü diye yorum yapmak yerine o da öyle mutlu oluyor demek en mantıklısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mjordan2345 -- 9 Ekim 2019; 2:22:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Herkesle anladığı dilden konuşurum, karşımdakinin gidişatına göre ben de hitabımı değiştiririm. Sizin gibi hakaret etmem en azından.

    Madem sanayicisin lafının arkasında duracaksın, beklemediğin bi cevap geldiğinde kaçış yolu arayıp mevzuyu uzatmayacaksın.

    Senin öne attığın db ölçümü, fren mesafesi vs orda bitmişti bu iş, sen uzattın. Kendi dediğinle çelişme bari de yapmaya çalıştığın etkili konuşma boşa gitmesin. Kimseye akıl verecek durumda değildsin yani.

    Forumda senin kadar eski değilim ama ben de haksız çıkınca mevzuyu uzatan, algı yapan çok gördüm, sayısız... Bugüne kadar, haklısın, ben haksızmışım diyen biri çıkmadı karşıma malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Ekim 2019; 9:22:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea C sınıfı; ama ilk çıktığında ki Türk müşterisini kazıklama amaçlı fiyatlandırmasından dolayı gıcığım bu araca!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: one man one engine

    Egeanın makjaylı kasası diye bir görüntü dolaşıyor, yeni adı chronos olmuş sanırım,harika gözüküyor araç...
    Yanlış bilgi, linea/punto yerine gelen, B segmentinde konumlandırılan ve Güney Amerika pazarı için (en azından şimdilik) Arjantin'de üretilecek olan bir araç. Tipi gerçekten hoş duruyor, ülkemizde de satar aslında üretilse.
  • Bu son fiyatlardan sonra egea nın e sini duymak istemiyorum rum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: werneke

    Bu mesaj silindi.
    egea avrupa'da satılan bir araçtır. 'tipo' ismiyle satılır. almanya'da, italya'da filan satılıyor. yani punto gibi bir modeldir.

    linea, punto'nun sedan versiyonudur. bu nedenle b sınıfına kafadan giriş yapar. egea ise bambaşka (yeni) bir modeldir, tempra'nın ve marea'nın yerine konumlandırılmıştır.

    başka markalardan da benzer örnekler vereyim, mesela renault symbol (eski symbol ama 2003-2006'lardaki) clio'nun sedanı olduğu için b sınıfıdır. ama megane sedan, hb megane'ın sedanı olduğu için c sınıfıdır. ya da mitsubishi space star b sınıfıdır, sedan versiyonu olan attrage'da b sınıfıdır. mitsubishi lancer sedan c sınıfıdır, lancer sportback'ta sedan lancer'ın hb'i olduğu için c sınıfıdır.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.