Şimdi Ara

Corsair icue ramleri görmüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Gigabyte anakartım var üzerinde Corsair RGB Ramlerim var. icue yazılımı üzerinden ramlerimi göremiyorum.
    Corsair forumları araştırdım. Yazılan şu anakart BIOS içerisinde "spd write" enable yapın diyor. Malesef ben Gigabyte BIOS içerisinde "spd write" enable disable diye bir şey bulamadım. Asus da var internette araştırınca gördüm. Ama Gigabyte da yok yada ben göremedim. Aranızda Gigabyte anakartı kullanan ve BIOS da "spd write" yada onun eşdeğeri olabilecek bir kısım varsa beni aydınlatabilir mi?

    Yada bu sorun daha önce birisinin başına geldi mi? bu gigabyte fusion programı ile çakışıyor diyenlerde var. Fusion silin diyorlar falan ama o çözüm olurmu bilemedim. O zaman anakartın RGB ışıklandırmasını nasıl kontrol edeceğim?
    Bu arada fusion software içerisinde ramler görünüyor. Hatta ramler corsair icue içerisinde dashboarda da görünüyor. Ama Genel kısmında RGB kontrol ettiğimiz alanda görünmüyor ramler...

    Corsair icue ramleri görmüyor!







  • Bende MSI x570 kullanıyorum aynı sorun bende de var. H100i soğutucuyu görüyor ama vengeance pro rgb ram leri görmüyor.
  • Hocam hep icue yazılımı ile alakalı bir durum işte corsairin o yazılımı acilen güncelleyip ryzen 3000 e uyarlaması lazım. Mesela pbo auto iken masaüstünde dikkat et 1.47v çakıyor sürekli tüm çekirdekler agresif çalışıyor icue yazılımı açık olunca. İcue kapat cpuz aç görürsün bak voltaj nasıl düşüyor... bu konu ile de post açmıştım oradan takip edebilirsin işlemciler başlığı altında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcheveslisi

    Bende MSI x570 kullanıyorum aynı sorun bende de var. H100i soğutucuyu görüyor ama vengeance pro rgb ram leri görmüyor.
    Hocam sorunu çözebildiniz mi?
  • İcue yazılımını kullanınca pc açılışta donup kalıyor 15sn civarı. Format attım düzeldi yine icue yi kurdum yine yine aynı sorun başladı. Artık kıllanmıyorum x570 anakartlar için kendini optimize etmesi lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcheveslisi

    İcue yazılımını kullanınca pc açılışta donup kalıyor 15sn civarı. Format attım düzeldi yine icue yi kurdum yine yine aynı sorun başladı. Artık kıllanmıyorum x570 anakartlar için kendini optimize etmesi lazım.
    Sorma hocam hala bekliyoruz ki bi güncellmee çıkartsınlar
  • iCue benim de uyumlu olduğu halde ve iCue logosunu bastığı halde H110i'yi görmüyor. Corsair forumlarında hep birşeyleri görmediği ile ilgili sayfa sayfa yazı dolu.

    Yazılım çok sıkıntılı gerçekten.

    Link ile devam ediyorum ben de, sorunsuz görüyor H110i'yi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: losthell

    iCue benim de uyumlu olduğu halde ve iCue logosunu bastığı halde H110i'yi görmüyor. Corsair forumlarında hep birşeyleri görmediği ile ilgili sayfa sayfa yazı dolu.

    Yazılım çok sıkıntılı gerçekten.

    Link ile devam ediyorum ben de, sorunsuz görüyor H110i'yi
    Aslında yazılım on numara hatta ryzen 2000 ler ile hiçbir problem olmadan kullanılıyordu. Ta ki 3000 serisi işlemciler geldi nedense bu iCue yazılımı bir anda patlak verdi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.