Şimdi Ara

İki haftadır Türk Telekom ile cebelleşiyorum (Ev tesisatı ile ilgili)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayırlı akşamlar.Arkadaşlar biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama derdimi tam olarak anlatmaya çalıştım vaktiniz varsa okuyup yardımcı olabilirseniz sevinirim.Teşekkürler.

    Yaklaşık 1 yıl önce askerlik sebebiyle evdeki bilgisayarımı satmıştım.Askerlik ve iş yüzünden 1 yıldan fazla bir süredir evde yoktum.Evdekiler internetin yavaşlığından söz ederlerdi hep.Neyse 2 hafta önce sistem topladım online oyunlarda hep lagda kalıyordum.İnternet hızını ölçtüm 3.5 mbit internet hızı aldım.Aradım Türk telekomu arıza kaydı oluşturdum.Geldiler baktılar bina tesisatında sorun var demiş teknik eleman 40 lira faturaya yatsıtırsa sorunu halledebilecekmiş.Kardeşim kabul etmedi.Akşam eve geldim hız yine aynı yine bir arıza kaydı oluşturdum.Ertesi gün tekrar geldi.Evde ve ankastre de ölçüm yaptı bina tesisatında sorun var dedi tekrar telefon hattındaki kablodan biri kopukmuş bu yüzden düşük hız alıyormuşuz dedi.

    Neyse bu pazar günü elektrikçi arkadaşımı getirdim.Modemi alıp direk ankastreden bağladık.laptop ile hız ölçümü yaptık hız aynı çıktı 3.5 mbit.Yani bina tesisatının bana verdiği ve ankastreden aldığım hız eşit çıktı.Aradan tekrardan yaptığımız işlemi anlattım ve artık bir çözüm bulunmasını istedim.Bu gün tekrardan servis geldi.Eve uğramadan beni aradılar işteydim.Konuştuk bana bina tesisatı 16 mbit hızı kaldırmadığından dolayı! kendileri çok önceden hızımı bilerek 4 mbit'te düşürmüşler.Tabiki bunun ile ilgili beni ne uyardılar nede bilgi verdiler.Şimdi eğer istersem 16 mbit hız verebilirlermiş ama tesisat kaldırmadığı için internetsiz kalacakmışım.Cat6 kablo çekmemi ve çektikten sonra kendilerini bağlantı yapmak için aramamı söyledi.Bu arada bina tesisatımdaki kablo saf bakırdan 1-1.5 mm sağlam bir örgülü kablo.

    Şimdi siz değerli arkadaşlarıma bir kaç sorum olacak bilgi sahibi olanlar yanıtlayıp beni aydınlatabilirse çok memnun olurum beni bu işkenceden kurtarın

    1-Tesisatım yaklaşık 1.5 yıl önce 16 mbit kaldırıyordu birden bire bozulup hızı kaldırmayacak seviyeye düşer mi? (bina tesisatım iç hattan geçiyor yani dışarı ile bir ilişkisi yok)
    2-Türk telekom teknik elemanının bahsettiği gibi 16 mbit hızı verirlerse internetim gider mi tesisat kaynaklı
    3-İlk geldiğinde kablolardan biri kopuk demişti tek kablodan internet verir mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lBaBaCaNl -- 11 Ekim 2020; 1:8:39 >







  • Hocam dediklerinizin aynısını 5 yıl önce tecrübe etmiştim. Şuan da özel okulların internet altyapısını oluşturan bir firmada çalışıyorum ve tecrübelerim doğrultusunda sorularınızı cevaplıyım.

    1-) Durduk yere 16dan 3e düşen internet içerdeki altyapıda değişiklik, ek falan olmadıysa iç tesisatın zayıflaması çok zor ancak kullanılan kablo kalitesiz oldupundan ve bina yalıtımı olmayan eski binalarda kablonun iç yapısının çürüdüğüne denk gelmiştim. Ama bu dediğim olay çok çok düşük bir ihtimal.

    2-)Turk telekom size en fazla 16mbit verebiliriz diyorsa doğrudur, benim altyapım en fazla 8mbit destekliyordu banada 4mbit veriyorlardı. Altyapıyı değiştirmeden maksimum hızı almak istediğimi söyledim. Uzun müşteri hizmetleri konuşmaları sonucu hızı sonuna kadar 8mbit alıyordum ancak ttnetin dediği gibi sürekli kopmalar yaşıyordum. Daha sonra eski hızımı geri istedim ve kopmalar olmadı.

    3-)internet tek kablodan internet vermez adsl/vdsl de 2 tel ile internet verilir.

    Ben binadan daireme yeni cat6 çekmiştim çok hız depişikliği olmamıştı ancak yine modem arayüzünde gözüken snr ve hat zayıflaması değerlerinde değişiklik olmuştu. Size tavsiyem modemin arayüzünden snr ve hat zayıflaması değerlerine bakıp internette o değerlere denk ortalama hangi hız geliyor onu tespit edin. Daha sonra eğer gerçekten 3.5mbit gibi değerleri tespit ederseniz ttnetin ana altyapısında problem olabilir. Eğer daha yüksek hızları tespit ederseniz o hızları türk telekomdan talep edin. En azından kopma yaşayıp yaşamadığınızı görürsünüz.

    Son olarakta türk telekom veya turknetin sitesinden altyapı sorgulama bölümünde bölgenize kaç mb gözüküyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TürkNet daireme kadar 50mbit olduğunu söylüyor Türktelekom binama 100 mbit olduğunu söylüyor.Benim endişemde biraz da bundan kaynaklı geçen sene bu vakitlerde sokakta altyapı çalışması yapılmıştı adsl vardı daha önceki sorgulamalarımda ama artık hipernet gözüküyor.

    Birinci ve inandığım kaygım beni hipernete geçirmek için cat6 kablo döşememde ısrarcı olmaları.Daha önce de bu konuda arızam olmuş o zamanlar hız düşümü olduğu için kotam bittiğinde hızım 5 mbit e çıkıyordu yani kota dolmadan 1-2 mbit kotam dolunca sabit 5 mbit alıyordum tabi bunu bana iç tasisattan olduğunu inandıramadıkları için 2 saatte hızım 15-16 mbitlere çıkmıştı.Ama şimdi kota derdi kalktı çok şükür ve iç tesisatımdan olduğu konusunda anlamsızca ısrar ediyorlar hatta bu gün beni arayan teknik servis elemanı 16 mbit hız verirsek hattınız bunu kaldırmaz internet alamazsınız deyip bilgi haznesinin nirvanaya ulaştığını gösterdi sanki bana yüksek gerilim veriyorlar.

    ikinci kaygım ise hat döşemesi sırasında ankastreye gelen kablo değişiminde zarar görmüş olmam ki bunu belirttiğimde kesinlikle kabul etmediler ankastreye gelen hattın sorunsuz olduğunu söylediler.

    Az önce arayıp hakkım olan 16 mbit hızın verilmesini tesisatım yanıp kül olsa da bunu kabul ettiğimi söyleyip tekrardan arıza kaydı oluşturdum biraz tehdit ve baskıcı ses tonu kulandım arıza kaydına not düşüp kesin çözüm için geleceklerini belirtti müşteri temsilcisi bakalım yarın ola hayrola.Hafta içi işte olduğumdan dolayı yüz yüze konuşamıyorum teknik elemanlarla telefonla da birbirimizi sınıyoruz sanki hep bu şekilde geçiyor bakalım artık.

    Belirttiğiniz gibi modem değerlerine bakacağım şim bakalım sonuç ne çıkacak merak ediyorum teşekkürler üstad.




  • ogzcndyr kullanıcısına yanıt
    SNR Margin (bağlı olduğum hattın trafiği) değeri 6'dan az olursa kötüymüş modem 7.9 gösteriyor şuan hat zayıflaması(Santrale uzaklık) 29.1 db gösteriyor o da 20 altı mükemmle 20-30 arası çok iyi yani bunlarda sorun yok gibi gözüküyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.