Şimdi Ara

Son ıkı gunde sureklı yanan yolcu otobusleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakıtı hep ucuz alırlar arkadaşlar 10 numara yag serbestken bıle bu kadar fazla arac yanmıyordu. Bilerek yakılıp sigortadan para almak istiyor olabılırler mı? Ya da ucuz mazottan dolayı mı? Başka secenek varmıdır bılmem ama varsade ben göremıyorum



  • otobusler hep yanıyor medyada one cikti diye haber oldu
    kadinlar hergün öldürülüyor
    her gun doktor dövülüyor . hangisinde olay büyürse medyada ses oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-8643D86AA

    otobusler hep yanıyor medyada one cikti diye haber oldu
    kadinlar hergün öldürülüyor
    her gun doktor dövülüyor . hangisinde olay büyürse medyada ses oluyor
    otobusun yanması kolay bısey degıl. Bunlar fırmalar tarafından cok fazla testlerden gecırılıyorlar. Ben sahsen sıgorta dolandırıcılıgı olabılecegını dusunuyorum
  • Otobüs personeline yangın eğitimi dahil birçok eğitim veriliyor mu yoksa asgari ücrete işsiz kahvesinden mi topluyorlar?

    Örneğin su ısıtıcıda yeterince su bırakmadan çalışır vaziyette bırakmak yangın sebebi. Bu kadar basit birseye sizce kaç muavin dikkat ediyor?

    Yada elektrikli aksamı sıvı dökmemeye dikkat ediyorlar mi?

    Otobüslerde yeterli yangın koruma ekipmanı var mi?

    Muavin ve şoförlere bu ekipmanlar hakkında talim yaptırılıyor mu?

    Sorular bitmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şoförlerin sigara içmek, direksiyon başında cep telefonu ile eğlenmek (abartısız söylüyorum: Facebook incelemesi yapanını, mesaj yazanını gördüm) muavinden çay kahve istemek ve mola yerlerinde bir türlü doyamadan, tıkınmaktan başka birşey düşündüğü yok ki... Hemen hepsi muhteşem işkembelere sahip...

    Firmalar da öyle sigara içmeyen şoför bulmaktansa şikayetleri duymazdan gelmek veya aracın bakımlarını aksatmadan yaptırmaktansa belirli bir kmyi dolduruncaya kadar kontak kapatmadan kullanıp, yenisini almak daha kolay geliyor...

    Bu arada ıskartaya çıkma vakti yaklaşan yüzlerce araçtan birisi yanmış pek ırgalamıyor zaten... Ha çok ucuz olan birşey var bu ülkede o da vatandaşın canı... Çıkacağı kadar çıksın kime dert?
  • Sigorta dolandırıcılığı diyorsunuz da içinde insan ölmüş otobüsün hangi firma bu riski alabilir insan hayatı bu kadar ucuz mu ?
    Yakıttan çıkma olasılığı düşük yada yakıt olarak mazot değil 10 numara yağ kullanıyorlar çünkü mazot kolay yanmıyor
  • Öncelikle 10 numara yağı bir eleyin. Günümüz otobüslerinin alayı Euro 5-6 motorlara sahip. Yani 10 numara yağı koysanız muhtemelen motor kendini korumaya falan çeker. Ayrıca bir otobüsün motoru dünyanın parası. Kimse riske edemiyor.
    Ayrıca 10 numara yağ da o kadar kolay yanmaz.
    Kamil Koç'un olayında otobüs ortadan yanmış, arka tarafta en basitinden arka lastiklerde dahi hasar yoktu. Ya su ısıtıcısında su kalmadı ama çalışmaya devam etti ya da elektrik arızası. Hostlara ya da şoförlere öyle yangın eğitimi falan yok. Hele bir de sezon zamanındayız, hostlar uykusuz kalıyorlar ve uykusuzluk adamı sersem tavuğa çeviriyor. Unutabilir. Ben unutmuyordum ama unutan olabilir.

    Diğer bir husus da, bu otobüslere haddinden fazla elektrik aksamı yükleniyor. Sanırım Dünya'da sadece bizde otobüslerde priz, koltuk arkası tv gibi "çok fazla" şey vardır. Bunlar da genelde dışarıda yaptırılan şeyler. Kasap bir işçilik, tesisatın kaldıramayacağı kadar yük (Sigorta atmasın diye de yüksek amper sigorta takılabilir mesela) varsa otobüs yanmaya müsaittir.

    Bu arada camı kırmak için bulunan çekiçlerle de 5-6 kere sağlam şekilde vurmak gerekiyor cama. Öyle çok kolay kırılmıyor.




  • Para bu kadar mı gözünüzü kör etti , sigorta için ne demek çocuklar öldü o arabalarda.Boş konuşmayın hangi canı para geri getirir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DesertEagle67 -- 4 Ağustos 2019; 23:12:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur yüzünden bakım maliyetleri araçlarda ciddi arttı. Büyük firmalarda aksama daha çok oluyor takip zayıf. Bildiğiniz Bir yerel firma piyasada gördüğünüz metro, kamilkoç, Pamukkale gibi firmalardan çok daha kaliteli hizmet veriyor. Büyük firmalarda Belli aksaklıklar geçici şekilde düzeltilip öyle bırakılıyor. Çünkü hem tatil sezonu hem de bayram önü. Araçlar dinlenmeden yolda. Durup arıza çözecek vakit yok. Boştaki tüm otobüsler kiralama usülü ile ek seferlerde çalışıyor hatta.

    Ayrıca otobüslerimiz çok lüks. Priz, koltuk arkası tv, internet, su ısıtıcı vs. Elektrik yükü daha önce de yazılmış hayli fazla. Buna bağlı problemler de çıkıyor. Artık 10 numara yağ kullanan kalmadı, istesen de kullanamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sektörü bilen biri olarak şunu söyliyebilirim araçlarda ki elektrik tesisatı uzman olmayan insanlar tarafından yapılıyor bakımları hep aksıyor araçlar kontakt kapatmıyor 10 numara yağ epey seyreltilip kullanılıyor son yıllarda yeni otobüs alımıda bir hayli düştü çoğu araç 2006 2011 model arası yeni travego yeni lions coach ve maraton çıkmasına rağmen piyasada yeni otobüse rağbet yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Yangın söndürme sisteminin bagajla herhangi bir teması olmadığı için söktürülmesi de söz konusu değil. Zaten araçlarda yok şu an da, yangın söndürme sistemi bu sene itibariyle Avrupada yeni zorunlu hale geldi, ülkemizde de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görüşe açtı, birkaç aya yayınlanırsa zorunlu olacak ve otobüslere takılmaya başlanacak. 10 numara yağ kullanımı otobüslerde euro 6 itibari ile mümkün değil, kullanılması halinde araç çalışamaz hale geliyor.

    Diğer konularda haklısınız maalesef, çok fazla elektronik aksam var ve maalesef araçlar çok bakımsız. Uzun süre kesintisiz çalışma aslında asıl sorun çoğu molasız hatta araç neredeyse hiç kontak kapatmadan mekik dokuyor.
  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    2013e kadar ciddi bir ivmelenme vardı, 2013 yılındaki 4 bin üzerindeki pazar muazzam seviyeye geldi ancak sonra azalma ve geçen seneki kur dalgalanması sonrası bitiş geldi. Bu sene toplam satış 600-700de kalır sanırım, Temsa mevcut fiyatlarıyla otobüs satamazken mandan satış beklemek zor zaten.
  • Kamil Koç gibi bir firma kendine ait otobüsü yakıp sigortadan para mı koparmaya çalışacak, böyle mi düşünüyorsunuz ciddi ciddi?
  • Hava çok sıcak,güneş altındaki metal aksamın sıcaklığı güney bölgelerde 60 80 derece arası oluyor ve dolayısıyla klimalar full kapasite çalışıyor.bunun yanısıra her koltukta 220V priz mevcut ve o prizlere akım sağlayan üreteçler de full çalışıyor ısınıyor..motor zaten arkada rüzgar alıp soğuyamıyor fanlarla soğutulmaya çalışılıyor..bunlar birleşince yangın kaçınılmaz ama can kaybı olması olur şey değil,çok acı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha çok yanacaktır ileriki günlerde.

    - otobüsler çok pahalandı, yenisi alınmıyor, hurdası çıkana Kadar kullanıyor sirketler. Eskide belli yaşa geleni, onlara daha itinalı bakacak bireysel isletmecilere satarlardı.
    - 2500 liraya şöför diye her önüne geleni çalıştırıyorlar, o adamlar otobüsle ilgilenir mi?
    - bakım ve tamirleri mecbur kalınmadıkça yapılmıyor, mecbur kalınırsa da En ucuz yerde yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle olay otobüslerin eskiliği değil. Tamam Türkiye şartlarında 5 yaşında araba eskimiştir, peronda istenmez ama otobüsün ömrü olarak bakarsanız 8 yaşında bir otobüs (Metro Turizmin otobüsü 2012 modeldi) hiç de eski değildir. Hala piyasada Prenses'ler, 403'ler servis v.b işi yapıyor. Bu araçlar uzun yıllar hizmet vermek üzere tasarlanmıştır.

    Asıl sorun, araçlar elektrik aksamı olarak haddinden fazla yüklenmekte. Bu da aracın kabahati değildir takdir edersiniz ki.
    Piyasada hala 20-25 yaşında kamyonlar iş buluyor, 20-25 yaşında otobüsler servis çekiyor. Otobüsün ömrü 5-6 sene olmamalı yapmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.