Şimdi Ara

KONUT SEKTÖRÜ BÜYÜK KRİZDE SAKIN EV ALMAYIN.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
22
Favori
142.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
282 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır içinde bulunduğum sektör çok ev aldım,sattım,aracılık ettim,uzun süre emlak sektöründe çalıştım.Şuan İş güvenliği uzmanıyım ve müşterilerimin çoğu inşaat firmaları.Müteahhitler evlerini satamıyorlar inşaat sektörü şuan bildiğin gümledi.Sadece lüks konuta talep var onları alanlarında çoğu yabancı kaçakçı tefeci takımı.Müteahhitler Antep'tede şuan gaza gelmiş durumdalar faiz düştü ayağına ev fiyatlarını fırlattılar ama peşin para veren olsa zam yapmadan önceki fiyatlarına bile vermeye razılar.Allahın dağına ev yapmışlar.Şuan piyasa kör tutturduğuna olmuş durumda.
    Kafanızda ev alma fikriniz varsada peşin paranız varsa ev fiyatlarını takip edin gerçek satıcıları bulun.Şuan hala piyasada arap etkisi var.Adamlar 1 yılda İstanbul Fındıkzadede kıç kadar bodrumları 2012'de 60binden 200bine fırlattı ama şuan o bodrumu 150bine alan yok.Arapların talebi gitdgide azalıyor bugün al 150bin 2 ay sonra 200bin devri bitti.Satışlar emlak endekslerinin çok altında gerçekleşiyor.

    Şuan pandemi döneminde balon dahada şişmeye,oyuk genişlemeye başladı.Devlet resmen Vatandaşı bankaların kucağından para babası müteahhitlerin kucağına oturtmaya başladı.Ev fiyatları yurt genelinde ederinin 2 misli durumda şuan.Millet ödeyemeyeceği kredileri çekip olmayan paralarla iki katına evler alıyor.Her yıl katlanarak artan icralık evlerde ilerleyen dönemlerde patlama olması bekleniyor.Bu pahalı fiatlardan alanlarda düşmez dahada artar diye kendilerini avutuyorlar ama birden şişen pik yapan şeylerin düşüşleride birden ve sert olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 25 Temmuz 2020; 11:34:13 >



  • Giresun gibi bir şehirde hangi ev 600.000 ₺ eder? Bunun mantıklı bir izahı var mı? Bu ev bana ne sunuyor, metroya mı yakın, boğaz manzaralı mı? Yoksa yazları oluk oluk yabancı turist akınına uğrayan bir şehir mi? Şehir bana hangi sosyal imkanı sunuyor? Yılda kaç uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapıyor? Sahilde bir yürüyüş yolu yok bu şehirin bana 1.500.000₺ ya sözde rezidans satmaya çalışıyor cahil, sanki burası monopoly oyunu.
    Şuan doların yükselişiyle birlikte maliyetleri arttı fakat talep olmadığından,faizlerin yüksekliğinden fiyatlar düştü.50k ya maledip 300k ya araplara kakalarken iyi geliyordu tatlı geliyodu para.100k ya maledip 200k ya satmak işlerine gelmiyor o yüzden fiyat düşürmemekte direniyorlar ama ev satışı durdu hükümet tapu harcı vergisi alamıyor.O yüzden yandaş müteahhitlere yakında ev satmaları konusunda ciddi baskılar gelecek ev fiyatları düşecek.Yoksa mortgage tarzında büyük bir emlak krizi gelebilir.
  • Aman hocam doğruları yazmayın fetöşçü ilan edicek bir kitle var.
  • İşin içinde olduğunuzda bütün pislikleri görüyorsunuz.Bu yandaş müteahhitler öyle böyle kar etmedi bu sektörden.Şuan çıkmazdalar bir kısmı yurtdışına yöneldi memleketteki işleri bitirdiler.Bir kısmınında satılamayan evlerine banka el koydu,banka satmaya çalışıyor.
  • Şu muteahhitler hala fiyatlari indirmiyorlar

    Bir daireyi 50k ya mal Edip 300k 400k ya satmaya çalışıyorlar

    Nerde bu serbest piyasa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan doların yükselişiyle birlikte maliyetleri arttı fakat talep olmadığından,faizlerin yüksekliğinden fiyatlar düştü.50k ya maledip 300k ya araplara kakalarken iyi geliyordu tatlı geliyodu para.100k ya maledip 200k ya satmak işlerine gelmiyor o yüzden fiyat düşürmemekte direniyorlar ama ev satışı durdu hükümet tapu harcı vergisi alamıyor.O yüzden yandaş müteahhitlere yakında ev satmaları konusunda ciddi baskılar gelecek ev fiyatları düşecek.Yoksa mortgage tarzında büyük bir emlak krizi gelebilir.
  • Yorumcu arkadaşlar Maliyetin 3 katına ev alıyosanız , Sizde müteahhit olsanıza ne gerek var burda zaman kaybediyosunuz? Bu ülkede zaten herşeyi yapmak çok kolay sizler için.başlığada istanbul yazalım karışmasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • skymasterrr kullanıcısına yanıt
    Diğer illerde kriz yok mu?Antep,Maraş,Urfa müteahhitler kan ağlıyor şuan.Yarım kalaninşaatlar mı dersiniz,kaçıp giden müteahhitler mi dersiniz,asgari ücrete bile iş bulamayan inşaat mühendisleri mi dersiniz.Tablo korkunç şuan sektör tüm Türkiyede düşme eğiliminde.
  • medyayı korkutmaya güçleri yetmediği an insanlar krizi öğrenecek ve o zaman fiyatlar dibi görecek.
  • İnsanlar krizi bilmiyo mu sanıyosunuz bu krizden etkilenmeyen var mı acaba ? Yeni başlayan kaç proje var acaba?eskiden müteahhit seçen arsa sahipleri şuan el açmış müheahhit arıyor.eğer sektörde birine kızılacaksa bunlar arsa sahipleridir. Parayı onlar kazanıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet ev almayin 70 yasina kadar baba evinde kalin.

    Konut fiyatlari patladi patlayacak.
  • Kredi faizi düştü diye ev fiyatlarını artirdilarsa batmayi hakediyorlar.İki gün sonra piyasa bitik diye aglamasınlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki elinde nakit olan insan pazarlıklarda güçlü olacaktır mutlaka.Eskiden genel olarak bu pay 5-20 falan idi.Şimdi kalkıp da 50.000 + indirim pazarlık mümkün mü ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 180 ay boyunca 6 k ödemek mantık dışı

    gıdıp aylık 1 k kira da kalsam daha mantıklı

  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Konumuna/fiyatına göre değişir fakat mümkün gibi artık. Ne kopartırsak kafasındalar gibi.
  • yandaş medya pompalıyor insanları ev alın diye.tuzağa düşmeyin.
    bunlarda hiç utanma yok gerçekten.
  • Akepe seçmenin %60 70 i alamaz zaten yandaş medya 180 ay borçlanmaları için mücadele veriyor ama akepe seçmeni şükrettirilmeye odaklandı millet peynirin kilosu 30 tl ne evi diyor ...
    Hep elli övro benzin alan amcalar 30 övroyo düştü tükürükle gider mi acaba diye hesap yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müteahhit olmak madem kolay bu kadar herkes müteahhit olup kendi evini diksin aracılara para kaptırmayın
  • skymasterrr kullanıcısına yanıt
    Giresun gibi bir şehirde hangi ev 600.000 ₺ eder? Bunun mantıklı bir izahı var mı? Bu ev bana ne sunuyor, metroya mı yakın, boğaz manzaralı mı? Yoksa yazları oluk oluk yabancı turist akınına uğrayan bir şehir mi? Şehir bana hangi sosyal imkanı sunuyor? Yılda kaç uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapıyor? Sahilde bir yürüyüş yolu yok bu şehirin bana 1.500.000₺ ya sözde rezidans satmaya çalışıyor cahil, sanki burası monopoly oyunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.