Şimdi Ara

Lityum-iyon pillerinin mucidi Copley Madalyası aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lityum-iyon pillerinin mucidi Copley Madalyası aldı
     
    Lityumlu iyon pillerinin mucidine Royal Society kurumunun prestijli Copley Madalyası verildi. Cockrell School of Engineering at The University of Texas kurumunda bulunan Profesör John Goodenough; metalurji bilimine yaptığı katkılardan ve yeniden şarj edilebilir lityum pilleri keşfinden ötürü dolayı dünyanın en eski bilimsel ödülü olan Copley Madalyası'nın sahibi oldu.

    Lityum-iyon pillerinin bulunuşu birçok durumda insanoğlunun yaşantısını kolaylaştırdı. Acil durumlarda enerji gereksinimini karşılamasının yanı sıra bilgisayarlarımıza ve akıllı telefonlarımıza enerji kaynağı oldu.

    Royal Society kurumunun başkanı Venki Ramakrishnan; Profesör Goodenough'nin temelinde akıllı telefonlara enerji sağlayan bataryalar olmak üzere lityum-iyon pil teknolojisi alanında zengin bir bilgi mirası bıraktığını ve tarihteki en prestijli bilim ödülü olan Copley Madalyası ile Goodenough'nin elde ettiği başarıları takdir etmekten hoşnut olduğu dile getirdi.

    Goodenough; RAM bileşeninin geliştirilmesinde çalışmıştı

    Lityum-iyon pillerinin mucidi Copley Madalyası aldı 
     
    Goodenough: RAM yani Random Access Memory bileşeninin geliştirilmesi de dahil olmak üzere büyük etkileri olan çeşitli projeler üzerinde çalışmıştı. Lityum-iyon piller güvenilir, şarj edilebilir bir enerji kaynağı sağlamasına rağmen Profesör Goodenough'ya göre piller bazı eksiklikler de barındırıyor.

    Goodenough bu eksiklikleri gidermek ve araştırmalarına devam etmek amacıyla UT Austin kurumunda pil teknolojileri üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

    Copley Madalyası

    Lityum-iyon pillerinin mucidi Copley Madalyası aldı
     
    Copley Madalyası tarihte ilk defa, ilk Nobel Ödülü'nden 170 sene önce, 1730 yılında Royal Society kurumu tarafından verilmişti. Verilen madalya ile Profesör John Goodenough aralarında; Benjamin Franklin, Charles Darwin, Louis Pasteur, Albert Einstein, Dorothy Hodgkin gibi isimlerin de bulunduğu seçkinler grubuna dahil edilmiş oluyor.
     
    Yukarıdaki bilim insanları ve tarihi karakterler bilime ve mühendislik alanına yaptıkları katkılar sebebiyle Copley Madalyası'na layık görülmüştü.







  • Soyadı güzelmiş. :D

  • zamanında hak ettiği ödül verilseydi
    şu an belki 10 tane daha yeni icadı olabilirdi !

  • soyadındaki gizli mesajla doğmuş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    soyadındaki gizli mesajla doğmuş..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.