Şimdi Ara

İzmir - Manisa arası hergün gidip gelecek araç önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, İzmir'de ikamet edip Manisa'da çalışmaktayız ve hergün 3 yetişkin 1 çocuk bu rampalı yolu gidip gelmekteyiz. yaklaşık 1 yıldır kullandığım citroen c-elysse dizel aracımı 140.000 km'ye gelmesi nedeniyle daha fazla değer kaybettirmeden elden çıkarmak üzereyim ve değer kaybı mevzusundan dolayı daha ekonomik bir araç arayışı içerisindeyim. Malum bilenler bilir bilmeyenler içinde İzmir - Manisa yolu 0 rakımdan başlayıp 550 metre tırmanış ve ardından tekrar inişle gidilen yaklaşık 35 km lik bir güzergah, yazın klimamızda hep açık.

    Bu şartlar altında 30-40 bin lira civarında (mümkünse 35 bin) özellikle dizel en olmadı lpgli ancak yokuşta bayılıp vites düşürmek istemeyecek bir araç tavsiyesine ihtiyacım var.

    Bir adet Clio 3 buldum 1.5 dizel otantik paket ancak 65 beygir olması ve 0-100 değerinin 15.2 saniye olması kafamı kurcalıyor..



  • 65 beygirlik dizel ile 100 beygirlik benzinli arasında yokuştaki çekişinde ciddi bir fark göremeyeceksinizdir. Çünkü 65lik dizelin 160 nm torku mevcut.

    Neyse ki tünel yapıldı da sabuncu belinin en dik en virajlı yerlerini çıkmak durumunda değilsiniz artık :)
    Tavsiyem Grande Punto,Clio,Getz yönünde

    Punto ve Clio 1.4 de olsa üzmez.
    Getz'e dizel olmadıkça tercih etmezdim. Edince de onun 110luğunu arardım sanırım.
  • Abimde 65 Symbol var yolu bilmiyorum ama max 1 yada 2 vites düşer fiyatına göre motor o rfrmansı güzel bence atmosferik benzinlilerde rampada bayılırsın garanti ama lpg dizwldwn çok daha ekonomik
  • konfor pek de önemli değil derseniz maliyetler açısından en mantıklısı dizel dacia sandero gibi duruyor.
  • C-ellyse aracın değer kaybı, araç değişikliği esnasında harcayacağınız paradan fazla olmayacaktır. Bu güzergahı sürekli kullanmaya devam edecekseniz 300-400 km olana kadar kullanın bence.
  • evi taşıyın hergün çoluk çocuk izmir manisa yol mu yapılır
  • Aynı yolu 2-3 sene bende gidip geldiğimden kendi deneyimimi paylaşayım, öncelikle şehiriçi güzergahınız fazla değilse ve yolunuzun büyük kısmını sadece izmir-manisa arasındaki yol oluşturuyorsa az yaksın diye dizel motor almanıza gerek yok, atmosferik motorlarda uzun yolda gayet az yakıyor, benim zamnında focus atmosferik 1.6 ti-vct motor manuel sanzıman ile izmir evka-manisa giriş arası ortalamam 5.6 toplam güzergah ortalamam 6.3 tü güzergahım %50 sehir içi-%50 sehır dışı seklindeydi ve sabah ve akşamları yeşildere trafiğine giriyordum.

    İkinci konu olaraksa manisa yolu rampa çıkışlarında üç şerit rampa inişlerinde iki şerittir , önünüze aniden atlayıp devir kaybetmenize sebeb olmayan biri olmadğı müddetçe vites küçültmenize gerek kalmadan rampaları çıkabilirsiniz 2-3senede önüme atlayan 4-5kişi ya oldu ya olmadı, eskiden tek sabuncubelinde vites küçültürdüm tünel açıldıktan sonra onada gerek kalmadı, eğer şehir içi fazla kullanmam derseniz atmosferik motorlu araçlarada bakabilirsiniz, ama sık sık kullanırım derseniz clio,punto dizellere bakmanızı tavisye ederim.
  • 240 bine kadar satma masrafı yoksa neden satıyosun
  • Kesinlikle Hyundaı Accent 1,5 Dizel VGT tavsiye ederim 2,500 deviri geçme kalkışlarda sakin kalk yakmaz bile 👍🏻
  • Benim tavsiyem "Manisa Seyahat" e ait Mercedes Travego
  • Hocam sizin ilacınız Clio ya da Symbol. Aracım Clio 4 dci 75 Hp 200 tork. Türkiye nin en uzun soluklu otoban tırmanışı olan yokuşu olan Adana Pozantı ya tırmanırken aracımda 5 yetişkin ve 2 küçük çocuk (3 ve 4 yaşında) sıkış pikis bagaj dolu ve 110 km sabit klima orta kademede açık ve en ufak bir zorlanma dahi yok araçta ve en güzel yanı 2 bin devirde 112 km yapıyor araç ve inanılmaz az yakıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

    C-ellyse aracın değer kaybı, araç değişikliği esnasında harcayacağınız paradan fazla olmayacaktır. Bu güzergahı sürekli kullanmaya devam edecekseniz 300-400 km olana kadar kullanın bence.
    Aynı şeyi yazacaktım. C4 te hdi 92lik motoru 3 sene kullandım. Çok iyi ve dayanıklı bir motordur. 1.5dci, 1.3 multijet gibi motorlardan daha esnek bir motor. Ani gelen rampalarda vs. dizellerin içinde bana göre en esnek motor hdi motor.

    300binlere kadar kullanıp duruma bakarsınız. Araç değişikliğindeki masrafları ve üzerine ekleyeceğiniz parayı ve ayrıca bilmediğiniz bir araç alacağınızı unutmayın.
  • Şanzelizeyi satmanız saçma olur. Bence binmeye devam edin.

    Değer kaybı başka bir şey bu arada arabanın km yapması ile karıştırmayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.