Şimdi Ara

GÜMRÜK VERGİSİ MAFYACILIĞI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

    Hepinizin bildiği üzere yurtdışı siparişlerimizde aldığımız ürün 1 dolar bile olsa 5.5 lira gümrük sunum ücreti altında haraç kesilmekte. Hadi buna eyvallahta bu da yetmiyormuş gibi bir de her üründen 5.5 tl daha vergi alıyorlar!!! 0.5 dolarlık ürün alıyorum 1 dolarlık ürün alıyorum hepsine 5.5 lira gümrük vergisi çıkıyor etti mi size 12 tl toplam haraç.

    1 dolarlık bir ürüne kesilecek vergi %20 desen 0.10 cent yani 58 kuruş yapar 5.5 tl nedir?!

    Olay aslında tamamen küçük paketlere hiç bakmayıp direk hepsine 5.5 tl geçirmek mantık belli NE KOPARSAK KAR!

    DEVLETİN BU HIRSIZLIĞINA HEP BİRLİKTE DUR DİYELİM. Zamanında adil kota vs. bir çok serzenişimiz oldu bence bu konuda da sesimizi çıkarabiliriz hem de bu normal bir şey değil resmen haksız kazanç, kul hakkı yemek, NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK!!!!!

    Biz koyun gibi susarsak bu böyle devam edecek hatta daha da kötüleşmeye başlayacak her zamanki gibi. Bu duruma gelmesinin sebebi de bizim organize olmamamız ve susmamız zaten.

    Sizden ricam yorumlar ve puanla konnuyu öne çıkarıp daha fazla insana ulaşmasını sağlayalım, en başa sabitleyelim oradan da bir daha indirmeyelim!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColorTR -- 30 Temmuz 2019; 13:25:49 >







  • Devlet vergi terörü yapıyor. Mafya bile daha insaflı bundan 1 dolarlık ürüne 19 lira vergi kesmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkede hiçbirşey yolunda gitmiyor ki bu yolunda gitsin.. change.org'da imza kampanyası başlatıldı o bile yeterli seviyeye gelmedi.. zaten yurtdışı alışverişi ile genel olarak haşır neşir olan belli bir kesim var..devletin sevmediği kaymak tabaka dediği yeri geldi mi illet zillet terörist yakıştırmaları yaptığı muhalif bir kesim.. resmen almayın diyorlar..ama sen istediğin kadar alma de ben 10 kuruş da ucuz olsa ürünlerimi yurtdışından almaya devam edeceğim..
  • Arkadaşlar ürünleri düşük fiyatlı yazdırmak vergi konusunda işe yarıyor mu ? mesela 10 dolarlık bir ürüne 3 dolar yazdırsam 3 dolar üzerinden mi vergilendirilir ?
  • SpHinx. S kullanıcısına yanıt
    Gümrük memuru şüphelenmez ise evet ama açıp ürünün Türkiye fiyatına bakarsa gerçek fiyattan vergilendirir. Tavsiyem çok düşük yazdirmayin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.