Şimdi Ara

Kırmızı şarabın içindeki maddeler depresyonu ve anksiyeteyi önlüyor olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
6.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kırmızı şarabın içindeki maddeler depresyonu ve anksiyeteyi önlüyor olabilir 
     
    Bazen insanlar depresyondayken veya yoğun stres altındayken alkollü içeceklere yönelebiliyor. Bu yönelim çoğunlukla iyi sonuçlanmıyor, alkollü içecekler sağlık açısından bazı problemlere sebebiyet verebiliyor ancak şarabın içerisindeki bitki temelli resveratrol adlı bileşiğin bazı yararları da bulunuyor.

    Fenol grubundan bir tür bileşik olan resveratrol üzümlerin ve kırmızı orman meyvelerinin tohumlarında ve dış kabuklarında bulunuyor; resveratrolün antidepresan etkisinin olduğu da bilinmekle birlikte antidepresan etki mekanizmasının nasıl işledi tam olarak bilinmiyor.

    Depresyona sebebiyet veren enzim : Phosphodiesterase 4 (PDE4)

    Kırmızı şarabın içindeki maddeler depresyonu ve anksiyeteyi önlüyor olabilir 

    Bu etkiyi araştırmak ve aydınlatmak amacıyla University of Buffalo ve Xuzhou Medical University kurumundan bir grup araştırmacı fareler üzerinde çeşitli deneyler yaptı. Yapılan çalışmalar sonucunda stres hormonu kortikosteron tarafından eksprese edilen phosphodiesterase 4 (PDE4) enziminin hayvanlarda depresyona ve anksiyete benzeri davranışlara sebep olduğu gözlemlendi. PDE4 adlı enzimin etkilerini mesajcı molekül olan siklik adenozin monofostat düzeyini azaltarak gösterdiği belirlendi.

    Normalde organizmadaki stresin düzenlenmesinden kortikosteron hormonu sorumlu olarak bulunuyor. Organizma çeşitli etmenler vasıtasıyla çok fazla strese maruz kaldığında çok fazla kortikosteron salgılanıyor ve PDE4 molekülünün salınımını artırıyor. Bu salınım sonucunda da beynin işleyişi fiziksel olarak değişiyor; anksiyeteye bağımlı problemler ortaya çıkmaya başlıyor.

    Depresyonun etkilerini azaltan molekül : Resveratrol

    Kırmızı şarabın içindeki maddeler depresyonu ve anksiyeteyi önlüyor olabilir 

    Ekip etkileri gözlemlemek amacıyla farelere resveratrol takviyesinde bulundu ve bu takviye sonucunda resveratrol takviyesi yapılan farelerde kortikosterondan PDE4 eskprese edilme sürecinin azaldığını keşfetti. Araştırma sonucu olarak farelerde depresyon belirtileri daha az gözlemlendi.

    Gelecek çalışmalar ve araştırmalar sonucunda resveratrol antidepresanlar sınıfına girecek gibi görünüyor lakin etkilerinin tam olarak anlaşılması ve resveratrolün kullanımına başlanmadan önce kontrollü deneylere tabi tutulması gerekiyor.

    Ayrıca Bkz.Vücut ısısı ile yara iyileşmesini hızlandıran bandaj

    Daha önceki çalışmalarda resveratrolün obezite, yaşlanma, diş çürükleri ve kaslar üzerinde olumlu etkileri gösterilmişti.







  • Alkol içene laf atmıyoruz, alkol içen iyi bir insan ise alkol iyi demiyoruz. Alkole laf atıyoruz.
    Siz ise zemzem içene laf atıyorsunuz, zemzem içen kötü ise zemzemi kötülüyorsunuz. İkisine de laf atıyorsunuz.
    1'e 1 tutmayın.
    Ayriyeten ben de zemzem içtim, tecavüzcü mü oldum, pedofili mi oldum?
    Hükümeti ve sahte hocaları eleştirmek için alkolü savunmayın.
  • Gün geçmiyor ki; bir evrim haberi çıkmasın. Buda üzümün evrimi olsa gerek. Bazı aboneleriniz yine çok sevinecekler bu habere.

  • İçiyorsak bir bildiğimiz var

  • sorceress kullanıcısına yanıt
    Uzumun evrimi degil de, fermantasyonu tam olarak. Bu fermantasyonu yapan bakterilerin de bir evrimi var aslinda ama uzumun evrimiyle ilgili olmayabilir tam olarak. Uzumun evrimi daha cok tadini etkiler sarabin, farkli uzum cesitlerinin olusmasina bagli olarak. Kaliteli uzumden yapilan sarabin da tadi ve kalitesi farkli olacagindan uzumun evrimi de dogal olarak etkilemis olur sarabi aslinda.

  • csh kullanıcısına yanıt
    malum şahısların konu içeriği ile değil direk şarap ile olan sorun ve önyargıları için yazmıştım yoksa konu içeriği gayette bilimsel, sarap ile ortadoğu nun alakası yok çomarların var, yazdıklarım gayette açık halbuki baştan aşağı yanlış anlamışsın ne yazdığımı

  • Şarabın ikamesi Şıra'dır ,alkolsüzdür ,enfes tadı vardır ve haberde bahsedilen maddeleri haydi haydi içerir.
    Depresyondayım haydi şarap içeyim demeyiniz, şıra içiniz.Sapasağlam kalın.

  • volkie kullanıcısına yanıt
    aciklama icin tesekkurler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorceress

    Gün geçmiyor ki; bir evrim haberi çıkmasın. Buda üzümün evrimi olsa gerek. Bazı aboneleriniz yine çok sevinecekler bu habere.
    Bazı üyelerimizi de malesef dertlendirecek yine bu tür haberler.
  • sendemail kullanıcısına yanıt
    Şıra falan kasmayınız, gidin carrefourdan guzel bir sarap alin sisenin hepsini bitirin ve kendinize gelin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorceress kullanıcısına yanıt
    O degil de, yanli haberler yapan (A)hmet diye bir editor vardi, o tur haberlere de uzuluyor muydunuz?

  • csh kullanıcısına yanıt
    Oğlancı veya pedofili... Zemzemi içmişse bunda zemzemin bir suçu yok. Ancak alkolün, toplumu dağıtan bir madde olduğu yadsınamaz bir gerçektir.
  • csh kullanıcısına yanıt
    Yanlı haberlere değil, insanların bedenen, manen ve aklen gelişeceği haberlere sevinirim.
  • İnançlı insanlar haram helal meselesini bazen yanlış yorumluyorlar kanımca. Dinen caiz olmayan bir şeyin illa sağlığa zararlı olması şart değildir. Ya da emredilen her hususun (misal namaz) illa vücuda şöyle faydası var, böyle faydası var denmez. Hatta denmemeli de.. Bunlar bir yaratıcının varlığına ikna olmuş kimselerin, onun koyduğu kuralları da kabul etmesidir sadece. Yani emir altında yaşamayı kabul ettikten sonra her emire bir kılıf aramak, sanki biraz ikna olmayan kalbi bu şekilde susturmaya benziyor. Bu bakış şekli bilimden uzak kalmaya bile sebep olabilir.. Ha, haram olan şeyin zararı kesinse, o vakit zaten iş bitmiştir.

    (İnanmayan ister içsin ister içmesin.. Beden onun, sağlık onun..)

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.