Şimdi Ara

T-Force dünyanın ilk sıvı soğutmalı SSD’sini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Tayvan merkezli hafıza çözümleri üreticisi Team Group, T-Force altında sunduğu yüksek performanslı depolama çözümlerine bir yenisini ekledi. Yeni depolama birimi alanında ilk özelliğiyle dikkat çekiyor.

    10 derece daha serin çalışıyor. 

     
    Su soğutmalı model alışık olduğumuz sıvı soğutma tekniklerini aksine içerisine doldurduğunuz sıvının ısı akışına göre kendisinin sirkülasyona uğradığı bir çözüm üzerinde şekilleniyor. Her ne kadar sürekli yenilenen bir sıvı tarafından soğutulmasa da soğutucu blok Team Group’un iddiasına göre modelin diğer SSD’lerden 10 derece daha serin çalışmasını sağlıyor.
     
    Tabi insanın aklına ister istemez NVMe çözümünün uzun süreli ağır yük altında kaldığında herhangi bir sirkülasyona uğramayan sıvı da ısındığında diğer SSD'lerden pek de bir farkı olmayabileceği düşüncesi gelmiyor değil. 
     
    Zira hali hazırdaki alışageldiğimiz sıvı soğutma çözümlerinde ilk başlarda başarılı bir ısı transferi sağlansa da uzun süren yük altında pompanın radyatöre gönderdiği sıvı belli bir ısıyı emdikten sonra bu sefer de sıvının soğutulmasını beklemek gerekiyor. Velhasılı kelam uzun ömürlülük, güvenilirlik ve uygun fiyatı dolayısıyla hava soğutmadan zorunda kalmadıkça vazgeçmemek gerek.

    İçerideki sıvı fabrika çıkışı gelmiyor tabi, bu sayede kargo süreci esnasında oluşabilecek sızma problemlerinin önüne geçen Team’in çözümünü kullanıcı kendisi içerisine istediği tür sıvıyı doldurarak yüksek performansın keyfini çıkarabiliyor. Vapor chamber'lı soğutma çözümlerinde tercih edilen düşük kaynama sıcaklığına sahip sıvılar yerine sıradan bir sıvı kullanılırsa
    çok etkili bir soğutma performansı da beklememek gerek doğrusu.
     
    Phison’un PS5012-E12 kontrolcüsünün denetimindeki NAND Flash yongalarının üreticisi açıklanmasa da 3D TLC tipi yongalar olduğu belirtilmiş.

    M.2-2280 formundaki NVMe modeli PCIe 3.0 x4 arayüzü aracılığıyla gerçekleştirdiği bağlantısı üzerinden 3400 MB/s sıralı okuma ve 3000 MB/s sıralı yazma hızına ulaşabiliyor. IOPS değerlerinde ise yazma operasyonlarında 400K değerine erişilebilirken okuma işlemlerinde 450K IOPS elde edilmiş.
     
    256 GB, 512 GB ve 1 TB’lık 3 seçenekle gelen T-Force Cardea Liquid M.2 PCIe Gaming SSD’si 3 yıl garanti altında sunulurken 1 TB’lık modelde 1665 TBW değeri öngörülmüş. 512 GB ve 256 GB kapasiteli seçeneklere ise 800 TBW ve 380 TBW ömür biçilmiş. Son olarak fiyat bilgisinin henüz paylaşılmadığını belirtelim.







  • RAM disk diyorum başka bir şey demiyorum !

    kapalı devrede bile su ısıya göre yer değiştirir.
    bu açıdan sabit metalden daha akıcı ısı transferi mantıklı !

    umarım bunu ses çıkarmayan diğer sistemler içinde kullanırlar.
    çünkü gerçekten sessiz bir PC bambaşka bir şey

  • Tee eskilerden kalma, ramler için küçük, tam saflıkta (%99) bakır soğutucular almıştım. Tabi o zamanlar TL'nin dolar'la aşık attığı yıllar idi. Hala da saklamışım onları. Bunlardan üç tanesini Thermal macunla yapıştırdım. Zaten kendi üzerinde dıy alüminyum plakası vardı. On numara beş yıldız oldu. Egzoz fanı da hafiften üzerine vuruyor. Düz halinde 56 dereceyi gördüğümü hatırlıyorum ama yine de tam emin değilim. Şu an rekor sıcaklık en fazla 42 derece gördüm. O da sanırım olabililecek en yoğun kullanım. Aslında kendisi ısınmıyor. Maalesef kasa içerisindeki işlemci ve gpu ısısı direk kasa içinde devirdaim yapıyor. Zaten dikkat ediyorum kasa içi sıcaklığı neyse sıcaklıkta o oluyordu genelde.

    Ama şuan da yukarıda yazdığım dıy çözümüm sayesinde nerdeyse 20 derece gibi oldukça büyük bir fark yaratmış oldum. Tabi bakır olmasının da burda çok büyük etkisi oldu.

    Böyle bakır kalitesinde ufak tefek parçalarınız varsa tavsiye ederim. Tek korkum acaba thermal macun yapıştırır mıydı? diye ama epey sağlam yapıştırdı.




  • böyle bişi olabilir mi ya? şu sistemi oldu olacak komple buz içerisinde satışa sunsunlar da??? ısınma sorununu komple ortadan kaldırmış olurlar. bu soğutmanın sonu nereye varacak acaba?
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    Güzel çözüm. Overclockda da epey işe yarar. Termal macun çok güçlü yapıştırmaz, çıkarmak isteyince zorlamadan çıkar.

  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Sen öyle san Bazen işlemci fanını temizlemek için işlemciden çıkarmak zorunda kalıyorumda nerdeyse işlemciye zarar verecek diye korkuyorum. Tabi hemen yapışmıyor, kasayı yatırıp rahat 3 saati aşkın bekledim, iyice kuruması için.

    O.c. düşünülecekse üstüne küçük bi fan tavsiye ederim. Tadından yenmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinata -- 29 Temmuz 2019; 22:22:9 >
  • Heat pipe,vapor chamber veya alüminyum blok + fan içeren çözümler yakında çoğalır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.