Şimdi Ara

Huawei, yeni telefon modellerinde Kirin yonga seti kullanımını arttıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli teknoloji devi Huawei, ürettiği akıllı telefonları için tıpkı Samsung ve Apple'ın yaptığı gibi kendi Kirin yonga setlerini kullanıyor. Şimdilik az sayıda modelde kullanılan bu yonga setlerinin, önümüzdeki günlerde daha fazla Huawei akıllı telefon modelinde kullanılacağı belirtiliyor.
     

    Kirin yonga seti kullanımı yüzde 60'ın üzerine çıkacak

    Digitimes'ın yayınladığı rapora göre, Huawei'nin işlemci tedarik ettiği Qualcomm ve MediaTek gibi şirketlere olan bağımlığını en aza indirmek için böyle bir karar aldığını ifade ediliyor. Yayınlanan verilere göre Huawei'nin 2018'in ikinci yarısından itibaren ürettiği akıllı telefonlarında kendi işlemcisi olan Kirin'in kullanım oranı yüzde 40'tan daha az.
    Bu verilerin 2019 yılının ilk yarısında yüzde 45'e yükseldiği belirtilirken, yılın ikinci yarısında ise Kirin yonga seti ile çalışan Huawei telefon modellerinin yüzde 60'ın üzerine çıkacağı öngörülüyor. ABD'nin Çinli şirkete uyguladığı yasak göz önüne alındığında, Huawei'nin neden bu kararı verdiği daha net bir şekilde anlaşılabiliyor. Her ne kadar önümüzdeki dönemde bu yasağın kalkması beklense de, şirket sonraki dönemlerde verilecek olan olası bir yasaklama için hazırlıklı olma düşüncesinde.
      







  • buna NSA giremiyor !

    onun yerine çin halkı giriyor :D

  • Yasaklar kalksa da artık çok önemli değil, %60 kullanım oranını aşınca durum daha iyi belirginleşir. Bakalım, Amerikan Şirketleri için nasıl bir sonuç doğuracak? Hele bir de Huawei satış miktarında en azından azalmayıp, yatay seyrederse takip etmeye değer bir piyasa kapışması görebiliriz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.