Şimdi Ara

Twitch üzerinden dil eğitimi başlıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün Twitch platformu oyun yayıncılığında bir numara haline gelmiş durumda ancak bu konsept farklı fikirlere de ilham kaynağı olmaya başladı. Duolingo çevrim içi yayınlar üzerinden dil eğitimi vermeyi planlıyor.


    İlginç bir deneyim


    Duolingo ve Twitch arasında yapılan ortaklık kapsamında Twitch yayıncıları izleyicilere temel anlamda belirli kalıpları öğretebilecek yayınlar hazırlayabilecekler. Program Duolingo Verified Streamer Program adını taşıyor.


    Ayrıca Bkz.Apple resmen mobil modem pazarına giriyor

    Programın kapsamı yayıncının belirli bir dil kapsamında yayın yapması ve izleyicinin de anlamadığı noktalarda soru sorması şeklinde belirlenmiş. İlk etapta İngilizce, Arapça, Fransızca, Çince ve İspanyolca dilleri sunulacak. Sonrasında ise daha fazla dil programa eklenecek.


    Dil eğitim programı için şimdiye kadar 12 popüler yayıncı ile anlaşıldığı belirtiliyor ancak her yayıncının programa katılması söz konusu değil. Yakın zamanda başlayacak program ilk aşamada deneme süreci gibi olacak.


    Duolingo ekran başında, kitap okuyarak veya dinleyerek statik bir şekilde dil öğrenmekten ziyade öğretici kişi ile sürekli iletişim halinde olmanın daha faydalı olacağını düşünüyor. Cambly projesi de buna benzer bir amaçla başlamıştı.


     



  • Twitch ne?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    Bu mesaj silindi.
    Eklerken otomatik çeviri diye belirtiyorsundur umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Twitch ne?
    Twitch üzerinden dil eğitimi başlıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 27 Temmuz 2019; 12:51:24 >
  • binbir dilde küfür öğreniyorum

  • Pog

  • Duolingo büyük bir balon. Dil felan öğrettiği yok. Oyun yayın platformu ile anlaşmalarıda ciddiyetlerini gösteriyor.

  • Dil öğrenimi, başlı başına kendi içinde birçok alt unsuru barındıran uzun ve zorlu bir süreçten müteşekkildir. Bu yönüyle ele alındığı zaman görülecektir ki bu sürecin Duolingo veya Memrise gibi bir online dil öğrenim platformu üzerinden karşılanması veya ikame edilmesi mümkün değildir. Bu ve benzeri dil öğrenim platformları tıpkı bir bilgisayarın komponentleri gibi birbirini destekleyen ve göz ardı edilmesi doğru olmayacak bir görev üstlenmektedir. Örneğin, Duolingo ile dile karşı ilk acemilik atıldıktan sonra devamında aynı zaman aralığı içerisinde Memrise ile kelime öğrenimine yoğunlaşmak daha doğru olur. Zaten, bundandır ki Duolingo ekibi Tinycards isimli kelime pratiği portalını da kullanıcılarının hizmetine açmıştır. Duolingo ekibi, yine benzer şekilde Podcast hizmeti ile örneğin İspanyolca öğrenmek isteyen kullanıcılara dinleti yapabilecekleri bir imkan da sağlamıştır. Twitch platformu ile anlaşmalarının arkasında yatan ana neden ise artık pek çok gencin ve bilhassa çocuk yaşta dediğimiz bireylerin bu platformda harcadığı zaman ile ilintilidir. Elbette, bunlar bir kimsenin dil öğrenimi için yeterli temel kaynaklar değildir. Belirli bir müfredatı takip eden bir kaynak kitap üzerinden çalışmak ve öncesinde paragraf, sonrasında ise kompozisyon yazımı genel yazım becerisinin gelişimi adına zaruri iken benzer şekilde sadece dinleti yapmak ve yardımcı bir kısım televizyon dizi ve filmlerini yine ilerleyen süreçte kişinin seviye ve bilgisine göre istifadesine sunmak gerekir. Şahsi görüşüm insanımızın yapısı ve karakterine Duolingo ve diğer online dil platformlarının gayet uygun olduğu yönündedir. Umarım daha çok genç bu ve bilimum diğer kaynaklardan çokça istifade eder.

  • BU MILLET BISEY OGRENEMICEK GALIBA?
    biri twitch ne oldugunu bilmiyor, biri kufur ogrenmek istiyor.

  • Teknoloji gelişti valla İngilizce konuşmak için çeşit çeşit uygulama çıkıyor. İşte geçenlerde internette İngilizce öğrenmek için araştırma yaparken rastladım Speakingline'a. Bir arkadaşım yeni kullanmaya başlamış ve baya memnun. Bende kullanmaya başladım,hatta 10 dakika ders hediye ettiler uygulamayı kullanmak adına baya iyi

  • Güzel uygulamalar çıkmış İngilizce öğrenmek için. Bende Speakingline diye bir uygulama kullanıyorum. Ana dili İngilizce olan öğretmenlerle bol bol yeni kelimeler öğreniyorum.

  • Dil eğitimi düşünüyorsanız Speakingline uygulamanızı denemenizi tavsiye ederim. Yeni bir oluşum ama online eğitim konusunda çok ama çok başarılar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.