Şimdi Ara

Siz olsanız napardınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu yıl sıralamam 17 k geldi. Hacettepe bilgisayar yazacağım ama gelme ihtimali yok gözüyle bakıyorum. İkinci tercihe bir şeyler yazma konusunda terettüddeyim . Yazarsam Marmara bilgisayar yazacağım ki yazarsam kesin gelir diyorum çünkü geçen yıl 20 k küsürle almış ama Marmara Üniversitesi hakkında fazla fikrim yok. Çok da iyi yorumlar gelmedi.Bilgisayar mühendisliği dışında da meslek seçecek olursam tıp seçerim ama tıp için sıralamam iyi değil. Erzurum falan geliyor ama oralarda okumayı istemiyorum açıkçası çünkü hazırlık var ve 7 yıl. Siz olsaydınız bir daha hazırlanır mıydınız sınava ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesan -- 24 Temmuz 2019; 20:0:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • gtü, iyte falan düşünmüyor musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsozkan S kullanıcısına yanıt
    Gebzeyi hiç sevmiyorum o yüzden gtü yü hiç düşünmedim. İyte hakkında fikrim yok açıkcası. Sıralaması düşük olduğu için bilemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yesan Y kullanıcısına yanıt
    eğer istanbulda oturuyorsan gebzeyi sevip sevmemen önemli değil. zaten okul gebzede sayılmaz tuzla sınırında ayrıca marmarayay içinden geçtiği için istanbulda bi yere gitmek gebzede bi yere gitmek ile aynı zorlukta şuan. marmara gitmen daha zor bile olabilir ulaşım açısından. ayrı eğitim kalitesi olarak gtünün marmaranın altında kalmayacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim Marmara İngilizce Bilgisayar Mühendisliğini gönül rahatlığıyla yazabilirsin, hem eğitim hayatın boyunca hem de mezuniyet sonrası seni fazlasıyla tatmin edecektir.
    Genel olarak bilgisayar mühendisliği tercihi yapacak arkadaşlar için de önemli noktaları belirteyim, bunlar üzerinden değerlendirme yapabilirsin.

    1. önemli husus eğitim dili. Bilgisayar mühendisliği okuyacaksan %100 İngilizce eğitim yapan bir okul olmalı. Ben eğitimimi kendi dillimde alayım İngilizce'yi kendi imkanlarımla bir şekilde hallederim doğru bir yaklaşım değil. Bilgisayar teknolojileri dünyada en hızlı gelişen ve değişin sektör. Türkçe kaynak kullanarak takip etme şansın yok, yeni çıkan bir teknolojiye dair Türkçe kaynak çıkana kadar teknoloji eskiyor yerine yenisi çıkıyor. Yeni çıkan kavramlar ve teknolojiler için terminoloji yetersiz, Türkçe karşılıklarını bulup kendini geliştirmen çok zor. Basit bir örnek vereyim; program yazarken bir hata mesajı ile karşılaştın, arama motoruna girip bunu Türkçe aradığında karşına çıkan sonuçlarla İngilizce yaptığında çıkanları karşılaştırman bile yeterli olacaktır.
    2. olarak bütün bilgisayar mühendislikleri aşağı yukarı aynı müfredata sahiptir, farkı yaratan ise teknik seçmeli dersler ve dersin işlenişidir. TErcih edeceğin okulun güncel, yeni teknolojilerin içerisinde olduğu bir teknik seçmeli ders grubuna sahip olması önemli. Dersin proje odaklı işlenmesi ise bilgisayar mühendisliğinin olmazsa olmazıdır. Derslerin web sayfalarına bakarak derslerin nasıl işlendiğini kontrol edebilirsin. Dersin içeriği hakkında fikir sahibi olmasan bile en azından işlenişini anlayabilirsin.
    3. olarak akademik kadronun niceliği değil niteliği önemli. Bölümde ders veren öğretim üyelerinin sayısından ziyade kaç tanesi lisans düzeyinde derse giriyor, hangi üniversiteden yüksek lisans ve doktora derecesini almış, tüm eğitim hayatı boyunca aynı üniversite içinde mi yer almış yoksa farklı üniversitelerde ve özellikle yurtdışına giderek geniş bir vizyona sahip olmuş mu bunları kontrol edebilirsin.
    4. olarak Bölüm uluslararası bir akreditasyona sahip mi bunu kontrol etmelisisn. MÜDEK gibi bir akreditasyona sahip olmanın 2 avantajı var, 1.si diplomanın uluslararası geçerliliği olması, 2.si aldığın eğitimin akredite edilmiş bir standardı ve kalitesinin olduğunu gösterir. MÜDEK ile ilgili yazdığım bir enrtriyi buradabulabilirisin.
    5. olarak senin mezun olduğunda CV'ne yazacağın en önemli şeylerden biri olan bitirme projelerinin ne şekilde verildiği ve bölüm öğrencilerinin neler yaptığına bakabilirsin.
    6. olarak okulun konuumu, sunduğu sosyal olanaklar, kulüp çalışmaları gibi faaliyetlerin ne durumda olduğunu inceleyebilirsin.
    7. olarak belki de sonuç odaklı baktığında en önemlisi; o bölümün mezunları nerede çalışıyor, kolay ve istediği standartlarda iş bulabiliyor mu, iyi ücret alıyor mu gibi konulara bakabilirsin.

    Bütün bu soruların cevabı için Marmara Bilgisayar Mühendisliği web sayfasını inceleyebilirsin.
    Tanıtım sayfasına, akademik kadroya, lisans programı altında müfredata ve bitirme projelerine, mezun görüşlerine, öğrencilerin katıldıkları yarışmalarda aldıkları derecelere bakabilirsin.

    Sormak istediğin şeyler varsa özelden mesaj atabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birolge -- 24 Temmuz 2019; 23:10:31 >




  • Merhaba, Marmara için nasıl yorumlar aldın bilmiyorum ama burada tavsiye vermeye çalışan arkadaşlarda gördüğüm bir sorundan bahsedeyim. Bölümleri karşılaştırırken argümanlarının altını doldurup doğru ölçütlerle hareket eden yorumlar çok az. Bir de troll tayfası ve sadece ismini duyduğu bölümü "çöp" olarak nitelendirenler var ki onların yazdıklarını dikkate almak bile zaman kaybı.

    Bir bölümü değerlendirirken genelde ÖSYM puanına bakılır; fakat bu tek başına yeterli bir ölçüt değildir. Puanlar her sene tamamen arz-talep dengesine göre şekillenir. Daha sağlıklı karar vermek için mutlaka dikkate alınması gereken şeylerden biri akademik kadro ve eğitim kalitesidir. Marmara'daki öğretim üyelerinin büyük bir kısmı doktora/doktora sonrası çalışmalarını yurt dışında başarılı üniversitelerde tamamlamış durumda. Akademik üretkenlik (dergi makalesi, konferans) ve alınan atıf sayıları oldukça önemlidir. Bunlar hakkında kısa bir araştırma ile buradan bir fikir edinebilirsin.

    Bakman gereken diğer bir ölçüt, bölümün başarıyla tamamladığı/devam ettiği uluslararası (örneğin Avrupa Birliği tarafından fonlanan) araştırma projeleridir. Bu projeler lisans/lisansüstü öğrencilerine çok önemli olanaklar sağlar. Bunlar büyük bir projede çalışmış olmak (CV'nizde bunun olması çok büyük artıdır), yurtdışı tecrübesi, akademik yayına sahip olmak, önemli insanlarla tanışmak gibi olanaklardır. Marmara Bilgisayar bu konuda oldukça aktiftir.

    Son zamanlarda her ilde çok sayıda yeni üniversite açıldı, bunların çoğunda bilgisayar mühendisliği bölümü mevcut. Her sene çok sayıda mezun arasında ön planda olmak için, mezun olduğunuzda "elinizi kirletmiş" olmanız beklenir. Marmara Bilgisayar Mühendisliği'nde ders projeleri neredeyse sınavlardan daha önemli durumdadır (yapmadan dersi geçemezsiniz). Lisans eğitimi boyunca yaptığınız projeler birikir ve CV'nizi hazırlarken bunları kullanabilirsiniz. Böyle dolu bir şekilde mezun olmak özel sektörde tercih sebebidir. Mezunların nerelerde hangi işlerde çalıştıklarını LinkedIn'den arayıp bakabilirsiniz. Yurtdışında kariyer istiyorsanız, MÜDEK gibi akademik denklik sağlayan akreditasyon sistemlerini dikkate almalısınız.

    Eğitim dilinin %100 İngilizce olması zaten bilgisayar bilimlerinde olmazsa olmazdır. Türkçe eğitim almış birinin uluslararası çalışmalar yayınlaması veya varolan çalışmaları okuyup anlaması, İngilizce terminolojiye ve bilim diline aşina birine göre oldukça zor ve zaman alıcıdır.

    Bir de kampüs meselesi var. Göztepe kampüsü Kadıköy'e 10dk mesafede, sosyalleşmek/ulaşım için iyi bir konumda.

    Bilgisayar Mühendisliği konusunda ilgili isen, Marmara'yı tercih etmeni öneririm.




  • Merhabalar Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliğinden yeni mezun oldum. Marmaranın eğitim dilinin %100 ingilizce olması ve verdiği kaliteli eğitimin etkisini daha mezun olmadan sektördeki en iyi şirketlerden iyi teklifler alarak görmüş oldum. Üniversite hayatım boyunca bölüm derslerinin hepsinde bir çok projeler yaptım. Bu projeler sektöre paralel ve kodlama becerisini geliştirecek projelerdi. Aynı zamanda müfredatı incelersen aldığımız dersler ve derslerin yardımcı kitapları yurtdışındaki birçok büyük üniversite ile aynı olduğunu görebilirsin. Hocalarımızın çoğu doktora seviyesindeyken ya da sonrasında yurtdışında faliyet göstermiş kişiler. Bu sebeplerden dolayı sana Marmarayı tavsiye ederim. Bölüm ve akademisyen kadrosuyla ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki bölüm sayfalarından inceleyebilirsin.

    Marmara Bilgisayar Mühendisliği Sayfası
    Neden Marmara Bilgisayar
    Öğrencilerin Başarıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Byte_Zeus -- 25 Temmuz 2019; 23:18:16 >




  • Merhaba tercihlerini belirlerken kriterlerin eğitim dili ve kalitesi, akademisyen kadrosu, yurtdışında diplomanın kabul edilmesi(müdek) ve de üniversitenin sıralaması olmalıdır. Marmara mühendislikten mezun bir bilgisayar mühendisi olarak bu kriterleri karşıladığını ve eğitiminin kaliteli olduğunu düşünüyorum. Gerek yüksek lisans gerekse sektörde prestij sahibi olduğunu söyleyebilirim. Yüksek lisans eğitimine yurtdışındaki iyi üniversitelerde devam eden bir çok arkadaşımız oldu. Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği'nde verilen eğitimin kariyer hayatına iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum.
  • Marmarayı övenlerin foruma yeni katılması garip değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmarayla ilgili o kadar boş ve seviyesiz yorumlar yapıldı ki Marmaralıların canına tak etmiş olabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.