Şimdi Ara

Corolla lastik basınç sensörü hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize iyi forumlar, sorunum birçok kişinin başına geldiğini duyduğum lastik değişiminde lastik basınç sensörünün kırılması.

    Kasım ayı sonunda kışlık lastiklere geçerken lastikçi basınç sensörünü kırdı ve "Abi biz bunu yapıştırıyoruz sorun olmuyor" diyerek beni geçiştirdi. Benim de boşluğuma geldi sadece uyarı ışığı yanarsa getiririm aracı dedim lastikçi sensörü yapıştırdı araçta uyarı ışığı da yanmayınca ben de kış lastiklerini kış boyu kullandım ve mart ayında tekrar yazlıklara geçerken başka bir lastikçi lastik değişiminde beni uyardı. Baktık ki sensör yapıştırıldığı yerden ayrılmış şekilde lastiğin içindeydi. Ancak uyarı ışığı yanmıyordu. Zaten o lastiğin olduğu sibop da bozulmuştur benzinlikte lastik havasını ayarlamaya çalıştığım zaman o lastiğin sibobunda problem olduğunu farkediyordum. Hata tabii ki bende bunu kıran lastikçiye güvenmeyip yenisini almasını talep etmeliydim.

    Neticede nisan ayı gibi araştırmaya giriştim bir lastikçi 250tl dedi birisi 450tl dedi, aracı yetkili serviste bakıma götürdüğümde 600tl civarı dedi filan ama vaktim olmadı üzerine düşemedim. Şimdi tekrar araştırıyorum tecrübesi olanlar internette satılan ürünler bu araçlara uyum sağlar mı veya 250tl diyen lastikçinin universal abi sorun olmaz dediği ürünü taktırayım mı? Ya da yetkili servise gidip 600tl civarı parayı bayılayım mı?

    Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler...







  • Start-stoptan sonra arabalardaki en boş beleş aksesuar. Her lastik değişiminde illa ki kırılır,ömrü vardır ve çok da pahalı fiyatı var. İptal etme şansı varsa ettirin gidin. Uğraşmaya bile değmez.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi çok kolay kırılabilen yaz-kış lastiği değiştirme yapanlar için tam bir paranoya. İptal ettirilmiyor maalesef ama bu problemi bu kadar çok yaşayan kişi olduğu için piyasada ucuz yollu ürünler bulunuyor. Ama tecrübe etmiş birisi var mı diye bakınıyorum :)
  • Sensör sensördür, herkes üretebilir yani takabilirsiniz. Piyasa farklı farklı modeller var sonuçta bunlar yan sanayi hangisi ne kadar iyi bunları satan veya takan kişinin dürüstlüğüne inanmak zorundasınız. Örn 400 TL'ye satılan 250 TL ile arasında fark yok gibi birşey mi vs vs

    Programlamasını ise Toyota cihazı olan bir yer yapar, servis olursa 100 TL civarında bir ücret talep eder, kdv dahil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.