Şimdi Ara

Yeni konsollara güç verecek AMD Flute yongası sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Yeni konsollara güç verecek AMD Flute yongası sızdı

    AMD son zamanlarda konsol kanadından bir hayli gelir elde ediyor. Üreticilere yarı özelleştirilmiş çözümler sunan firma bu sayede bir dönemler PC tarafındaki başarısız gidişatını bir nebze olsun dengeleyebilmişti.


    Konsolda Zen 2 


     

    Benchmark testinde açığa çıkan yonga Flute kod adına sahip ve 8 Zen 2 çekirdeğini barındırıyor. SMT desteğine de sahip çözüm böylelikle toplamda 16 izlekli yapısıyla 1.6 GHz’den 3.2 GHz’e kadar uzanan bir aralıkta görev yapıyor. Çalışma frekanslarının güç tüketimi kaygısıyla düşük tutulduğu düşünülen SoC yine de Jaguar modeline göre en az 2 kat daha hızlı olması bekleniyor.


    Yeni konsollara güç verecek AMD Flute yongası sızdı

     

    GPU olarak Navi 10LITE birimi rapor edilen SoC’un buradan yola çıkacak olursak mevcut Navi GPU’larının işlem ünitelerinden bazılarının kapatılmış hali olacağını söyleyebiliriz. Bunun güç tüketimi ve ısı üretimi konusunda katkısı olacağı gibi AMD’nin elindeki hatalı yongaları bu şekilde değerlendirebilmesi gibi bir seçenek de düşünülebilir.


    16 GB bellek kapasitesi 


     

    16 GB kapasiteli belleklerinse hangi standartta olduğu bilinmiyor ancak GDDR6 iddiaları mevcut. Burada yine hali hazırdaki CPU-GPU ortak kullanımı söz konusu olacağı tahmin ediliyor. Bu kadar detaydan sonra asıl önemli kısımsa yonganın hangi konsolda yer alacağı.

    Yeni konsollara güç verecek AMD Flute yongası sızdı 


    AMD Flute’un Microsoft’un bir süredir ufak tanıtımlarla konsol dünyasını heyecanlandırdığı Project Scarlett’te kullanılacağı söyleniyor. Ayrıca Project Scarlett’te 1 TB NVMe SSD’nin kullanılacağını da ekleyelim.

     


     

    Bu sayede hem sanal bellek işlemlerinde hem de yüklenme ekranlarında hızlanma yaşanacaktır. Diğer taraftan 120 FPS ve 8K oyun deneyimi gibi önemli yenilikler de sunacak yeni konsolun nasıl bir performans sunacağı merak konusu.








  • Beklentimin altında olmuş biraz. 1.6GHz baz hızındaki Zen 2 cpunun TDPsi ne kadar olacak 35w mı? Geriye kalan geniş termal bütçe Naviye aktarılacak desek onun da Lite versiyonu olacakmış. Yeni konsollar çok serin çalışacak belli ki. GTA 6'nın bu konsollar döneminde çıkacağını öngörürsek aşağı yukarı sistem gereksinimlerimiz de belli olmuş olur. RX570 sahipleri HD7850 sahipleri GTA V'i nasıl oynadıysa o şekilde GTA VI oynayacaklar zannediyorum. Bu iyi bir haber.

  • Gene geçen seferki gibi bunlar güçsüz oldu biz bunların prosunu v2 sini çıkaralım demezler umarım?

    Vega56 ayarında falan bir gpu Ryzen 3600 e yakın bir işlemci olacak bu düzlemden çok temiz 2k oyun ultra makinası çıkar ama 4k da optimize ister vs.. İmage sharpening ile 4k verecekler sanırım orda perfomans kaybı olmadan oynatabilmek için oda fena sonuç vermiyor ilk testlere göre görüntü iyi.. Maliyet odaklı konsollardan çok aşırı büyük güç beklemek olmaz artık çünkü pc parçaları çok pahalı eskisi gibi değil malesef konsolda 1500dolar olamayacağına göre ortaya güçlü ama tepe olmayan makinalar ve çok iyi optimizasyonlar ile 4k60 ama imagesharpen ama ayar kısarak vs makinalar olacak gibi.


    8k neyin nesi ben onu anlamadım heralde 8k25-30fps ayar kısarak zorlayacaklar bir şekilde..
  • Konsolun maliyetini nvme ssd yükseltecek sanırım. Beklentim;
    Ryzen 3600 ayarı cpu frekansı 1 ghz daha düşük.
    Navi tabanlı rx 5600
    16gb gddr5
    512 gb sata ssd

    Şöyle 150 watt adaptör ile 400 dolara çıkması.

  • 3.2 ghz nedir lo ...


    4.0 ghz yapaydiniz bari ... les gibi konsol cikariyor sony. google stadia akar bu gidisle. dalga geciyorlar resmen. 16gb ram 2 bilemedin 4 sene goturur. 4 sene sonra cop konsole olacak.

    muhtemelen bu ozellikli ps5 den sonra, ps5 pro adi altinda 24 gb ramli , 4.0 frekansinda calisan bir islemci sunup mevcut ps5 de olusan dar bogazi da asmaya calisacaklar.

    bu isin boku cikti. lanet olasi apple bu pisligin baslangici oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 24 Temmuz 2019; 2:34:49 >
  • millet bos keseden sallamis ama hesap etmedikleri birsey var. o da kesinlikle fiyat. Sonny yada Microsoft 2X CPU ve Crossfire yapilacak 2 GPU koyarak gercek bir oyun makinesi cikarabilirdi ama satis fiyati 499 dolar degil 699 olurdu ki o zaman cok tepki alirdi. aslinda Yeni Konsollar 2 yil icinde tartisilir olacak ve pro versiyon konusulacak. Microsoft ve Sonny oyuncularin yollarini görmesi icin hemen cikista Pro versiyonu cikartabilirdi. bence oyuncu dünyasi buna alisirdi. sonucta bir gercek var ki Ryzen 3600 ve RX 5700 Gücünde bir Pc yi 700 dolar altinda toplamak imkansiz.

    Cift Ryzen 3600X Cift Ryzen 5700 XT gücünde bir donanim sür piyasaya fiyati 799 olsun hemen alirdim ben. en azindan 10 yil boyunca rahat yetecek bir donanim olurdu. 2012 de aldigim pc yi Uptade etmek maliyeti 1000 Euro yu buldu. bugun RX 5700 tek basina 350 dolar.

  • Millet tek çekirdek skoru kavgası verirken konsollar 3.2 ghz ile geliyor. Ee diyoruz gerek yok uçuk kaçık tek çekirdek performanslarına.

    Yalnız o gpu ile anca 1080p ultra oynanır o da konsolun ilk senelerinde. 4k bekleyen konsolcular ıslak rüyalarından vazgeçmeli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanıma çok fazla takmayın hele pc ile hiç ama hiç karşılaştırmayın. Konsolun en önemli özelliği donanım seviyesinde yapılabilecek optimizasyon pc de bunu yapamazsınız sınırsız donanım ve komboları var. Artık tamamen farklı bir mimari kullanmadıkları için insanlar doğal olarak ellerindeki veya pazarda olan ürünler ile karşılaştırıyorlar ama doğru birşey değil bu konuda.

  • Onemli olan optimizasyon oyunda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu donanim ile çıkacaksa çıkmasın one x ile çokta farkı olmayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8k 120 fps videoyu oynatamaz. Siz oyundan bahsediyorsunuz. Yavaş sallayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yeni macbook pro da olabilir bu cihaz...
    500 gb seagete hardisk var test makinesinde...

    yeni xbox cpusu one x'den 4 kat hızlı olacak, bu bilgiyi phil spencer acikladi.
    normal ps4 cpusundanda yaklasık 6 kat guclu olacak ps5 cephesindede benzer rakamlar beklebilir. baz hızın bir onemi yok 3,2 ghzlik(cachelerdede kirpilma var) kirpilmis bir zen2 olarak dusunebilirisniz , 8 cekirdekli olacagi icin toplam guc olarak zen2 3600 modeline denk gelecek, zaten bu testtede multicore testinde 3600'in cok az ustunde degerlere sahipti yanlis hatirlamiyorsam.

    pc ile karsilastirmanız anlamsız cunku pc de ki cpu icin gereken guc ile konsollarda ki bir değil.optimizasyon ,mimari farklılıklar,calisan isletim sisteminin gereksinimleri cok farkli, konsollar icin onemli bir guc farki olacak eski nesile gore.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A92252A90

    8k 120 fps videoyu oynatamaz. Siz oyundan bahsediyorsunuz. Yavaş sallayın.
    Hocam zaten 8k oyun için diyil video filmler için söylenilmişti kim diyor oyun için diye açıklama yapılmıştı bu konuyla ilgili :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bluedevil866 B kullanıcısına yanıt
    4.0 da soğutma problemi olur o işlemcide.

  • düz ps4 ün içinde hangi donanım var bilmiyorum ama 8 senelik donanım bana god of war gibi, horizon zero dawn gibi, days gone gibi oyunları bu görsel kalitede oynatıyorsa sonra ki nesil için insan epey heyecanlanıyor

  • Sadece kaliteli mlc 1tb ssd dahi 2200tl. Fİyatlar biraz yüksek olacak ama PC oyunculuğu tehdit altına girmişe benziyor. Teknolojinin gelişmesiyle çiplerin ufalıp daha az güç tüketmesi ile konsolların o küçük kutularına kaliteli donanım eklenmeye başlandı. Konsollar, PC ile aradaki farkı her geçen gün kapatıyor. Ben her türlü PC'yi tercih ederim o ayrı ama exclusive oyunlar olduğu sürece konsollar her zaman çok satacaktır. Cpu hızına bakılırsa gene pro, x gibi modeller geleceğe benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 24 Temmuz 2019; 11:58:29 >
  • Hocam kafam çok karışık ya pc toplayasım var bütcem 5 bin ama ps5 kafamı kurcalıyor hala bişiy almadım bekliyorum ps4 kullanıcısıyım bu sisteme bakarak bana kalırsa da kesinlikle ara nesil konsol çıkıcak bu şerefsizlik diyil mi şimdi ben 4k hdr 32 inç monitor aldım 4k oynamak ve film izlemek için boşunamı aldım diye kendime soruyorum kafam kazan gibi çok karışık napıcam bilmiyorum ya :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluedevil866

    3.2 ghz nedir lo ...


    4.0 ghz yapaydiniz bari ... les gibi konsol cikariyor sony. google stadia akar bu gidisle. dalga geciyorlar resmen. 16gb ram 2 bilemedin 4 sene goturur. 4 sene sonra cop konsole olacak.

    muhtemelen bu ozellikli ps5 den sonra, ps5 pro adi altinda 24 gb ramli , 4.0 frekansinda calisan bir islemci sunup mevcut ps5 de olusan dar bogazi da asmaya calisacaklar.

    bu isin boku cikti. lanet olasi apple bu pisligin baslangici oldu.
    Hayatımda çok az bu kadar sığ yorum gördüm. PC mi sandın konsolu
  • Burada konsolun donanımına laf edenler, HD 7850 gücündeki konsolun özel oyunlarına bir baksın bence.
  • Sorun şu ki eğer 4k 60 fps olacaksa oyunlar... Grafiklerin sırf aynı kalması için bile zor yeter navi gpu lar. hd 7850 dediğiniz konsol 900p 30 fps açıyor. Aynı seviyede oyunları sırf 4k 60 fps açmak için zaten en az 6 kat daha güçlü ekran kartı gerekiyor. Sözde gelişecek grafikler. Nasıl gelişecek bu donanımla? Ps4 pro plus mu çıkartacaklar yoksa?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 24 Temmuz 2019; 14:1:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.