Şimdi Ara

Microsoft, OpenAI için 1 milyar dolarlık yatırım yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft yeni yaptığı açıklama ile birlikte OpenAI için 1 milyar dolarlık yatırım yaptığınu duyurud. İki şirket, Microsoft'un Azure bulut bilişim altyapısı üzerinde, yapay zeka ve diğer teknolojiler konusunda birlikte çalışacaklar.
     

    Yapay zeka araştırmalarına katkı sağlayacak

    OpenAI ilk olarak 2015 yılında Peter Thiel, Sam Altman ve Reid Hoffman tarafından Silikon Vadisi yatırımcılarından fon sağlamak amacı ile kâr amacı gütmeyen bir yapay zeka araştırma şirketi olarak kuruldu. Yapay zekanın etkisi ve güvenliği üzerinde çalışmalar yapan ve bu teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmak isteyen OpenAI bundan böyle Microsoft tarafından da desteklenecek.
    OpenAI, Microsoft'un yaptığı bu 1 milyar dolarlık yatırımın "yapay genel zeka" çalışmalarında kullanılacağını belirtiyor. Bu terim bir bilgisayarın, herhangi bir konuya insanlardan daha fazla hakim olabileceği anlamına gelen ve yapay zekanın kilit parçalarından biri. Şirket yöneticileri Microsoft'un yaptığı bu yatırımdan son derece heyecanlı olduklarını ve yapay zekanın gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade ediyorlar.
      







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.