Şimdi Ara

Malesef artık gelişemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 1.5 yıldır spor yapıyorum benchte yardımsız 60 kg 5x5 üzerine çıkamıyorum yardımlı 80 kg çıkıyorum başlamadan önce 62 kiloydum şuan 66 kilo civarı geliyorum boy 172 cm yaş 28. Antrenmanlarım verimli geçtiğine inanıyorum ama bir ilerleme kat edemiyorum ağırlıkları artırıyorum sonuç yşne aynı beslenme olarak karbonhidrat aldım nerdeyse bitti ama o da işe yaramadı ara sıra balık yiyorum tavuk eti yiyorum kırmızı et yiyorum ama sebze hiç sevmediğim için yiyemiyorum. Sabahları 5 yumurta yesem nasıl olur sizce ya da ne yapmam lazım bir yol gösterirseniz tecrübeli arkadaşlar çok sevinirim. Programım ileri seviye 4x10 sadece benchelr 5x5



  • yokmu yardımcı olacak kimse?
  • Cevabı kendin vermişsin zaten: daha çok yemek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi agirliginda benc yapiyorsun 190 boy ve 90 kilo olsaydin 70 kg bench az olurdu 1.5 sene icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karınca mısın sen kardeş kendinden daha ağır bench nie istion
  • bende 9 ayda 5x5 60 kiloya gelmiştim sonra set arası dinlenmeleri arttırdım 3 tekrarlara düştüm ek olarak triceps fly çalıştım vs vs şuan 90x3 yapabiliyorum 1,5senem doldu 81 kiloyum. beni en çok geliştiren set arasını uzatmak oldu zaten bench presste göğüsümü pek hissetmediğim için benchi sadece güç hareketi olarak çalışıyorum şuan rutinim 5set 3 tekrar 85kg ile. benim için kilit nokta ilk settede son settede asla tüketinşe gitmemek oldu. 85le 5 atabilecekken ilk sette 4 yapıyorum sonra diğer setler 3.3.3.3 şeklinde gidiyor. amacım 85ile 4.4.4.4.4.4 atıp gücü tüketmemek bunu yaptığımda 90a geçip 5x3 yapıcam. salonumda 1,25 plaka olmadığı için ağırlık arttırma protokolum böyle.

    ben spora başladığımda da yaklaşık 80 kiloydum hala 80 kiloyum o zaman kolum 33cmdi şuan 38 biceps çalışmayı ihmal etmeseydim tahminen 40a dayanırdı. geçen hafta 60la 25 tekrar yaptım mesela güçlendiğimi bu şekilde de görmek beni çok mutlu etti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuriboyka

    bende 9 ayda 5x5 60 kiloya gelmiştim sonra set arası dinlenmeleri arttırdım 3 tekrarlara düştüm ek olarak triceps fly çalıştım vs vs şuan 90x3 yapabiliyorum 1,5senem doldu 81 kiloyum. beni en çok geliştiren set arasını uzatmak oldu zaten bench presste göğüsümü pek hissetmediğim için benchi sadece güç hareketi olarak çalışıyorum şuan rutinim 5set 3 tekrar 85kg ile. benim için kilit nokta ilk settede son settede asla tüketinşe gitmemek oldu. 85le 5 atabilecekken ilk sette 4 yapıyorum sonra diğer setler 3.3.3.3 şeklinde gidiyor. amacım 85ile 4.4.4.4.4.4 atıp gücü tüketmemek bunu yaptığımda 90a geçip 5x3 yapıcam. salonumda 1,25 plaka olmadığı için ağırlık arttırma protokolum böyle.

    ben spora başladığımda da yaklaşık 80 kiloydum hala 80 kiloyum o zaman kolum 33cmdi şuan 38 biceps çalışmayı ihmal etmeseydim tahminen 40a dayanırdı. geçen hafta 60la 25 tekrar yaptım mesela güçlendiğimi bu şekilde de görmek beni çok mutlu etti.
    hocam set arası dinlenme süresini uzatsam biraz faydası olur mu acaba max kaç saniye olabilir




  • dimontales kullanıcısına yanıt
    ben eskiden süre tutmuyordum tahminen 90 saniye arayla falan giriyordum. sonra 3 dakikaya çıkardım. tabi aradan geçen sürede mutlaka tekniğimde artmıştır. 60 kiloyla çalışırken z bara 5kg takıp skuul crusher yapıyordum galiba 12-15 tekrar gibi şimdi itiş antremanın sonunda 10kg takıyorum 10-12 tekrar çıkıyor. bu arada haftada 2 gün itiş antremanı yapıyorum ben.
  • Anlaşılan sende genetik olarak şanssız olan gruptansın.
    Bana kalırsa 1-2 senelik periyot için 80 kg normal.
    Ağırlıkları arttırmanın tek yolu daha ağır bir kiloyu daha fazla tekrar yapmaktan geçer.
    Bu şekilde bir ay kadar devam edip 1 hafta kadar düşük kiloda ağırlıklarla çalışırsan diğer haftalarda daha ağır kaldırdığını göreceksin.
  • 60 kg dediğin nedir 3'er plaka mı takıyorsun? 1'er 20'lik mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nonamenouser

    60 kg dediğin nedir 3'er plaka mı takıyorsun? 1'er 20'lik mi?
    Şuan 2x 25 takıyorum hocam barın ağırlığı 20 kg toplam 70 kg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dimontales

    Şuan 2x 25 takıyorum hocam barın ağırlığı 20 kg toplam 70 kg

    Alıntıları Göster
    Ben de 2 x 25'te uzun süre takılmıştım 2 hafta ağırlık artıramayınca çıldırdım lakin her şeyin ilacı zaman
  • Merahaba dostum öncelikle günlük alman gereken protein,karbonhidrat vs. hesaplamalısın.
    Sonrasında kendine beslenme programını yazman gerekli.
    Sebze yemeden de yapabilirsin seni görmediğim ve antremanını nasıl yaptığını bilmediğimden ötürü fazla bi yorum yapamam ama beslenme düzenli yapıp spora devam edersen elbette gelişeceksin.
    Tahminimce senin günlük 3000-3500 kalori alırsan kilo alacağından eminim diyebilirim.
  • kilonun artmasini istiyorsan daha fazla yemek yemen lazim. salonda istedigin kadar calis yeterli besin almiyorsan eger vucut agirligin artmayacak.
    gercekten kilo almak istiyorsan eger her gun yemek yapcan kendi kendine. kalorileri hesaplayip gramajini ona gore ayarliycn ve HER turlu kilo alcan
  • Benim ilk 4 ayım öğrenmekle geçti. Bench press de 40 kiloyu 2 tekrarla tamamlıyordum. Her hafta 2.5 kg fazla ağırlık arttırarak çalışmaya başladım. Şuan bar hariç 85 kg kaldırıyorum 3 tekrar. Piramit set şeklinde bir hafta düz piramit bir hafta ters piramit yapıyorum. (9. Ayım) 1.85 boy 87 kiloyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crag Drag -- 21 Aralık 2019; 20:42:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gücü arttırmak için set sayısını arttırıp tekrar sayısını azaltman ve kiloyu arttırman lazım.

    ayrıca piramit çalışmak etkili olur; ısınma ve drop setleri de hesaba katarak.

    son tavsiye de bench press'te devreye giren diğer kas gruplarına da izole hareketler ataman. mesela 1 adet 4 x 8 'lik triceps izole hareketi programına ekleyip push günleri çalışabilirsin. pull push yapıyorsan arada 1 gün boş geçiyorsa pull gününde de 1 adet push egzersizi (3x10 gibi) yapıp frekansı arttırabilirsin.

    60 kg 5x5 yerine

    60 kg 5 tekrar
    60+a kg 4 tekrar
    60+2a kg 3 tekrar
    60+3a kg 2 tekrar
    60+2a kg 3 tekrar
    60+a kg 4 tekrar
    60 kg 5 tekrar

    gibi 7 setlik bir egzersize evriltebilirsin. bu denklemde a = 2 - 3 kg arası birşey olabilir.

    set arası bekleme en az 2 dk; en çok 3 dk yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 28 Aralık 2019; 14:40:8 >
  • Gelişememenin nedenleri 1.si yeterli dinlenememek şunu unutmayın ki vücut dinlendikçe gelişir büyüme hormonu uykunun en derin zamanlarında hipofiz bezi tarafından salgılanır ve hücrelerin tamiratını hızlandırır ve onları yeniler 2.si Yeteri kadar beslenmemek yeterince protein temin edemezseniz kasların gelişmesini sağlayamazsınız bu yüzden spor yapan kişiler normal insanlara göre daha fazla protein tüketirler bunu kilonuza göre belirlemelisiniz. 3.sü ise Antrenman eksikliği veya hep aynı antrenman modelidir gelişmek ve büyümek için pramit sistemi önerebilirim. 4.sü ise Gıda takviyesi eğer sağlam bir antrenman çıkartmak istiyorsanız en iyi supplement kürünü belirlemeniz gerekir Şimdi en baştan başlamak isterseniz ilk önce plan yaparak başlayın ve bu maddeleri göz önünde bulundurun bunları uygulayıpta gelişememek mümkün değildir.




  • herkesin ulaşabileceği noktaya gelmişsin şimdi insanlıktan çıkma vakti ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.