Şimdi Ara

Hacettepe Üniversitesi SORU-CEVAP (Kampüs, Ulaşım, Barınma, Yemek, Sosyal Ortam)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
14
Favori
12.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020 EDİT:

    Geçen sene Hacettepe'yi düşünen veya kazananların aklındaki soru işaretlerini gidermeye çalışmıştım. Bu sene de aynı konudan devam edebilirim diye düşündüm.

    Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. 3. senem Hacettepe'de, Beytepe kampüsünde yaşıyorum. Okul ve kampüs hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogudeg -- 27 Temmuz 2020; 14:20:52 >



  • Hangi bölüm hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam metro durağı ile kampüs arasında ne kadar mesafe var ? Genelde otostop falan çekiliyormuş da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FFact -- 21 Temmuz 2019; 15:50:7 >
  • Hocam bence vaktiniz varsa konuyu editleyip bildiklerinizden oluşan güzel bir yazı hazırlarsanız çok daha yararlı olur. Okuduktan sonra hala sorusu olan varsa sorar zaten, teşekkürler bizlere yardımcı olduğunuz için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 21 Temmuz 2019; 15:58:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • R.J.Dio R kullanıcısına yanıt
    Matematik okuyorum ben.
  • FFact F kullanıcısına yanıt
    Metro ile kampüs arasında 4 km gibi mesafe var. Kampüs oldukça büyük. Kampüs sınırlarına yakın metro durağı ama yerleşkeden oldukça uzak. Yürünebilecek bi mesafe değil. Hem yokuş hem uzun. 1 saat kadar sürüyor nereden baksanız. Ama metro-kampüs kampüs-metro şeklinde çok fazla ring var. Yeterli mi diye soracak olursanız hayır değil. Uzun kuyruklar oluyor. Ama çok yoğun vakitlerde öyle oluyor. Çok uzun bir süre beklediğimi hatırlamıyorum. Sabahları ring sayısı daha fazla oluyor. Metro çıkışında peş peşe bekleyen ringler oluyor. Biraz rahatlatıyor.

    Ben zaten kampüste kaldığım için sabah ve ders çıkışı gibi kritik ve kalabalık zamanlarda öyle ulaşım derdim olmuyor. Pek sıkıntı çekmiyorum. Otostop çekiliyor evet. Oldukça rahatlatıyor işimizi. Sağ olsun arabasına alan çok oluyor. Onlar da olmasa :D
  • Mantıklı hocam. Hafta içi pek vaktim olmuyor çalışıyorum ama şimdi boşum. Genelde sorulan şeyler az çok belli. Ben de onları derleyip ilk mesaja ekleyeyim.
  • Ogudeg kullanıcısına yanıt
    Hocam peki yurt imkanları nasıl genel olarak bahsederseniz.
  • Öğrenci evlerini mi öğrenci yurtlarını mı tavsiye edersin çok fark var mı birde parlar yurdundan da bahseder misin ?
  • FFact F kullanıcısına yanıt
    Açıkçası kampüste kız öğrenciler için imkan daha fazla. Şimdi detaylara geleyim.

    Okulun kendi yurdu var. 4 kişilik 330 lira civarında uygun. Çok çok konforlu olduğunu söyleyemem. Ama kalan arkadaşlarım fiyatına göre memnun olduklarını söylüyor. Her gün temizleniyormuş, Gölbaşı kyk yurdundan oraya geçen arkadaşım daha temiz olduğunu söylüyordu. Tuvaleti banyosu ortak olarak katlarda.

    Okula ait öğrenci evleri var. 2 kişilik. 695 lira. Ben burada kalıyorum. Okuldaki en mantıklı barınma yöntemi diyebilirim. Tuvalet banyo herkesin kendi odasında. Her katta ortak mutfak/çamaşırhane var. İmkanlar yeterli. Giriş çıkışlar yurda göre daha esnek. Çok daha rahat.

    Özel yurtlar var.

    Atatepe öğrenci yurdu kız/erkek olarak iki blok. 3 kişilik ve tek kişilik odaları vardı bu yıl. 2 kişilik de açılacak sanırım önümüzdeki yıl. Fiyatlar pahalı okul yurdu ve öğrenci evine göre. 1200 lira civarı sanırım 3 kişilik olan. Tek kişilik :D söylemiyorum bile. Ama konforlu bir yurt. Odaları büyük, banyosu vs temiz.

    Parlar yurdu var, kızlar için. Tam detayları bilmiyorum fiyatı muhtemelen atatepeye yakındır. Altında Odtü'de de olan çatı ismindeki kafe/restoran tarzı bir yer var. Okuldaki en sevdiğim yeme içme yerlerinden biri.

    Emine Şerif Hanım Kız KYK yurdu var. Kız öğrenciler için çok çok büyük nimet. Fiyatları uygun, yurt imkanları güzel. Kampüsün merkezine biraz uzak ama gayet iyi bir yurt fiyatına göre. Yemek yardımı da cabası.

    Okulun yurt ve öğrenci evlerinde kız öğrenci kontenjanı daha fazla erkeklere göre bu arada.

    edit: yurt ve öğrenci evi kontenjanı, öğrenci sayısı baz alındığında yetersiz. Çok kolay çıkmıyor okulun kendi yurtları bunu söylemeliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogudeg -- 21 Temmuz 2019; 16:16:48 >




  • Ogudeg kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
  • danger761 kullanıcısına yanıt
    Burada tüm seçenekleri dışarda bırakıp objektif bakarsak kesinlikle öğrenci evleri çok çok daha iyi. Ama daha pahalı mesela. Bütçeye göre bu cevap şekillenebilir.

    Ben öğrenci evlerinde kalıyorum. İmkanları çok daha fazla yurda göre. Özellikle öğrenci evi 2 kişilik, yurt 4 kişilik. Yurtta tek mutfak var, öğrenci evinde her katta bir mutfak var. Ve mutfak imkanları öğrenci evinde daha iyi. Mikrodalga vs. yok diye biliyorum yurtta. Yurtta tuvalet banyo katlarda ortak olarak kullanılıyor, öğrenci evinde her odada var. Giriş çıkış saatlerinde öğrenci evinde bir sıkıntı olmuyor. Yurda son giriş saat 2'de. Çok güzel bir kampüsümüz var, arkadaşlarla geç saate kadar oturduğumuz oluyor dışarıda. Yurtta kalanlar saat 2 olmadan dönmesi gerekiyor. Kötü bir durum açıkçası. Yurtta 330 lira gibi bir fiyat vardı bu sene, öğrenci evlerinde 695.

    Parlara gelirsek özel kız yurdu o. Tam detayları bilmiyorum. Ama öğrenci evinin iki katı kadar bi ücreti vardır aylık. Ama orada kalan bir arkadaşım öğrenci evine geçiş yapmıştı.

    Edit: bütçeniz elveriyorsa öğrenci evleri çok daha iyi bir seçenek. Zaten yurt ve öğrenci evi başvuru yaparken doldurduğumuz bilgilerde aylık gelire asgarinin 2 katından az yazdığımız zaman öğrenci evi seçeneği açılmıyor. Böyle bir şey de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogudeg -- 21 Temmuz 2019; 16:23:3 >




  • Ogudeg kullanıcısına yanıt
    Öğrenci evleri neye göre çıkıyor hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demonsofhe kullanıcısına yanıt
    Kayıtlardan bir süre sonra barınma için başvurular başlıyor. Tam tarih ne zamandı hatırlamıyorum Ağustos sonu Eylül başı gibiydi. Gerekli bilgileri online dolduruyoruz. Asgari ücretin 2 katı en az aylık gelir toplamı olması gerekiyor öğrenci evlerine başvurmak için. Yoksa o seçenek hiç açılmıyor bile. Sonra tercih yapıyoruz. Ben birinci seçeneğe öğrenci evleri, ikinci seçeneğe öğrenci yurdu yazmıştım. Şehir dışından gelenlere öncelik var tabii. Gelir durumu vs. de etkiliyor. Ebeveynlerin ayrı/birlikte olması, sağ olup olmadıkları vs. Bir çok faktör vardır. Ama kontenjan çok yüksek değil ve öğrenci fazla. O yüzden çok kolay olduğunu söyleyemem.
  • Ogudeg kullanıcısına yanıt
    Aylık gelir 1 tane asgari ücret
    Okulun yurdunun kykdan bi farkı yok heralde ikisinde de banyolar ortak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematik bölümü hakkında bilgi verebilir misiniz hocam?
    Eğitimi nasıldır?Hocaları nasıldır?Mezun olduktan sonra iş imkanları nelerdir?
  • demonsofhe kullanıcısına yanıt
    Açıkçası başvururken yazdığınız aylık gelir bi dayanak gerektirmiyor diye biliyorum. Asgarinin iki katını yazsanız da sıkıntı olacağını sanmam illa orayı istiyorsanız.

    Kyk yurtlarında yemek desteği var bu çok çok büyük bir şey. Kesinlikle çok iyi. Okul yurdunda yok mesela. Ama okul yurdunun avantajları da var. İnternet mesela. 500-600 mbps hız alınıyor testlerde en az, steamden oyun indirirken de saniyede 50-60 mb ortalam hız görüyoruz kabloyla bağlıyken. Kampüste olması çok büyük avantaj. Çok fazla artısı var kampüste yaşamanın. En önemlisi de bu.
  • Ogudeg kullanıcısına yanıt
    Hacettepenin tüm öğünler için okulda yemek hizmeti verdiğini okumuştum bir yerde. Doğru mudur? Okul yurdu kampüste zaten beslenmeyi o şekilde halledemez miyim hocam ucuza?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle tek cümleyle şunu söyleyebilirim, puanım yetiyor diye geleyim denilecek bir bölüm değil. Kesinlikle ve kesinlikle değil. Özel bir ilginiz yoksa gelmeyin bunu herkese söyleyebilirim. Lise matematiğini iyi yapıyorum, gelmeliyim de doğru olmaz. Ben sadece matematik istedim, çok fazla ilgim de vardı. Hatta ilk yıl 60bin sıralama yapıp odtü matematik istedim, olmadı. Bir yıl daha hazırlanıyım dedim başka bir seçenek yoktu bile gözümde. Yine olmadı, Hacettepeye geldim. Gidebildiğim yüksek puanlı başka okullar da vardı ama burayı seçtim ben.

    Eğitimi hiç kolay değil. Hatta çok zor diyebilirim. Bizim bölümden çok daha yüksek puanlı olan üniversitedeki matematiklerden bile daha zor bi eğitimimiz var. Ortalamalar düşük Çoğu bölümde 3'ler 3 buçuklar havada uçuşurken bizim bölümde hiç de öyle değil :D Hocalarımız gayet iyi. Ama bir odtü değil tabii. Birkaç kez oraya da gittim, matematik bölümünde bulundum derslerinde de aynı şekilde. Kesinlikle odtü çok farklı. Ama hacettepe de yabana atılamaz. Eğitimden ben memnunum. Çoğu öğrenci böyle düşünmüyor hocalardan memnun değil. Herkesi memnun edemezsin ve herkes size hitap etmeyebilir. Ama bana yetiyor ve ben gidişattan memnunum.

    İş imkanları da sizin yöneldiğiniz bölümle şekilleniyor. Matematik bölümü diploması bir mühenislik, mimarlık diploması gibi sizi direkt bir meslek sahibi yapmaz. Sizin kendinizi geliştirdiğiniz alanda şansınız artar. Ve bir matematikçinin giremeyeceği alan yoktur bunu çok net söylüyorum. Ama genellikle eğitim, finans, bilişim gibi alanlarda çalışılıyor. Her mühendislik şirketinde iş bulabilirsiniz. Her devlet kurumunda iş bulabilirsiniz. İlaç sektörü, savunma sanayi, uzay, havacılık hemen hemen her sektörde iş bulma imkanınız var. Ama sizin kendinizi bu alanda geliştirmiş ve diğer kişilerin önüne geçmiş olmanız gerek. Her mezun bu sektörlere girecek diye bir şey yok tabii.




  • demonsofhe kullanıcısına yanıt
    Evet sabah öğle akşam yemek çıkar. Kahvaltı 2 lira, öğle akşam 2.5 lira. Uyguna halledersiniz tabii. Yemekler de hiç fena değil. Bu sene başında çok çok iyiydi her öğün her gün giderdim. Sonra bi ara bayağı bozdu. Sonlara doğru yine toparladı. Yemek ücretleri diğer üniversitelere göre pahalı ama her gün her öğün çıkıyor. Odtüde haftasonu çıkmıyor mesela ama bizde çıkıyor yemek. Ucuza yemekhaneden halledersiniz. Diğer seçenekler de okulda çok fazla kafe restoran var. Fiyatlar da dışarıya göre uygun. Oralardan da yiyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.