Şimdi Ara

Çin; 17.000 öğrenciye GPS takipli kol saati dağıttı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin; 17.000 öğrenciye GPS takipli kol saati dağıttı 
     
    Geçtiğimiz hafta Çin hükümeti, Guangzhou şehrindeki ilkokul çocuklarına ilginç bir hediye dağıttı. Dağıtılan saatler aracılığıyla çocukların nerede olduğu GPS yardımıyla tespit edilebiliyor. Yetkililer yeni girişimin güvenlik dolayısıyla başlatıldığını belirtiyor.

    Çin basın ajansı Guangzhou Daily kurumunun yaptığı açıklamalara göre dağıtımın ilk adımı gönüllü bir adım olarak ortaya çıktı. Dağıtım sayesinde çocuklarının nerede olduğundan endişelenen aileler çocuklarını güvenli bir biçimde takip edebilecek. Bunlarla birlikte programla ilgili çeşitli komplo teorileri ve endişeler de bulunuyor.

    Saatler kullanılmaya başlandı

    Çin; 17.000 öğrenciye GPS takipli kol saati dağıttı 

    Şimdiye kadar yaklaşık 8.000 çocuk saatlerini etkileştirip kullanmaya başladı. Saatin geliştiricisi BeiDou, saatlerin; 10 metrelik yarıçaplık mesafeye kadar kullanıcıların yerini doğru tespit edebildiğini belirtiyor.

    Ayrıca Bkz.Araştırmalara göre kahve tüketimi ile kanser riski arasında bir ilişki bulunmuyor

    Firma yetkilileri yeni saatlerin kullanım sayısını 30.000 çocuğa kadar artırmayı planlıyor ve yaşlılar için de benzer sistemle çalışan bir bileklik piyasaya sürmeyi düşünüyorlar.
     
    Yeni saat, ebeveynlerin telefonlarına veri göndererek, çocukların neler yaptığının gerçek zamanlı olarak kontrolünü sağlıyor ve çocukların başı derde girdiğinde yer tespitini mümkün kılıyor.



  • Eğer amaç vatandaşlarını takip ise şerefsizliğin daniskası.

    Amaç ailelere yardım ise güzel.

    Ama ben yine de şüpheleniyorum.

  • Cin'in nihai amaci butun vatandaslarini, her adimlarinda takip etmek kayit altina almak.

  • zamanında kahrolsun amerika yaşasın sovyetler diyenler şimdi çin diyor fakat sovyetler de çin de amerikadan daha beter. En kötü amerikayı en iyi çin'e tercih ederim.

  • Böyle şeyler kayıp çocuklar ve Alzheimer gibi problemi olan insanlar için epey işe yarıyor.

    Ama Çin, Distopya yolunda ilerlediği için böyle bir şey olacağını sanmam.
  • Tabi Çin ne yapsın onlarda Android, İos ve uygulamaları(facebook,tweet,whatsap) gibi insanları sürekli takip edebilecek bizim para vererek aldığımız telefonlar, tabletler yok. Adamlar tabi bedavadan saat vermeye kalkmışlar.

  • Bu adım çocukların güvenliği için mantıklı gibi gözükse de çocukken gördüğümüz şeyler bizim için erken normalleşiyor, büyüdüğümüzde de yine bazı şeyleri normalleştirebiliyoruz ama bu zaman alıyor. Çocuklar saat sahibi oldukları için mutlu olacaklar, GPS takibinden belki haberleri bile olmayacak ama ileride büyüdüklerinde GPS'i anlayacaklar fakat bu sefer de bu cihazları kullanmak, takip edilmek onlar için normal bir şey olacak. Geleceğin liderlerinin işi gerçekten zor, şimdiden her şeyleri takip ediliyor; bir yerlere geldiklerinde hep önlerine sunulacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.