Şimdi Ara

Eşit Ağırlıkta 1657.lik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
32
Favori
8.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk önce tabii ki de sonuç belgesini atarak başlayayım linç yememek için.

    Eşit Ağırlıkta 1657.lik

    Büyük bir derece değil ama illaki birilerinin hedefi bu sıralama. Ben iki sene boyunca çok böyle yazı okudum ve bunu bir gün kendim de yazmak istiyordum. İstediğim dereceyi yapamadım ama olsun Lafı uzatmayayım.
    -----------------------------------------------------
    İlk önce yaşadığım süreci anlatarak başlayayım. Burası baya uzun olacak, isteyen atlasın Kaynak tavsiyesini vs. altına yazarım.

    TEOG'un 2. senesinde %13'lük dilime girip ortalama bir Anadolu lisesine sondan ikinci olarak ucu ucuna yerleştim. Okulumu çok severek okudum (3.5 yıl olsa da)

    Benim aslında sınavın olduğunu fark etmem 10. sınıfın 2. dönemine denk gelmişti. İki arkadaşımla tartışıyorduk seneye ne yapacağımızı falan. Üçümüz de ders çalışmaya başlayacağımızı falan söyledik. Onları bilmiyordum o zamanlar ama ben çok ciddiydim. O dönem matematiğe çalışmaya başlamıştım, hatta konunun polinomlar olduğunu adım gibi hatırlıyorum. Mayıs ayı gibi otele gitmiştik, orada bile ödev yapmıştım (nasıl gaza geldiysem).

    9. sınıfı 67 ortalama ile belge almadan bitiren ben 10. sınıf genel ortalamamı 77'e çekmiştim. Hatta 2. dönemki ortalamam 82 mi neydi, baya gaza gelmiştim. Tabii bu çalışmalar sadece o sınıfı kapsıyordu, benim daha -o zamanki- YGS'nin LYS'nin nasıl bir sistem olduğundan haberim yoktu. 10. sınıf yazını da dolu geçirecektim, Karekök MPS YGS matematik almıştım iki kitaptan oluşan. Tabii yazın sıcaklar, gezmeler tozmalar derken "Karekök zor ya" diyip kitabı çözmeyi ilk sayfalarında bıraktım.

    11. sınıfa geçtiğimde artık ciddileşmiş gibiydim. Bu sınıfın daha kolay olacağının farkındaydım, artık sevmediğim fen dersleri yoktu çünkü. Edebiyat+Matematik ağırlıklı mis gibi ders programı vardı. Bunu fırsat bilerek derslere severek çalıştım. Aynı zamanda 11. sınıfta ilk dönem mevcut 20 kişi bile değildi. Hocalar da harika olunca eğlenerek bitirdim 11. sınıfın ilk dönemini. Sadece 11. sınıf konularına çalışıyordum, bir de sınav haftası ekstra çalışınca sınavlar çok iyi geliyordu. İlk dönemi okul birincisi olarak bitirdim (övünmek gibi olsun), ayrıca sınıfta iki istisna vardı galiba onlar harici herkes takdir almıştı. İkinci döneme doğru devlet okullarında mevcut 20den aşağı mı ne olmadığından dolayı okulda olan iki TM sınıfı birleştirildi ve mevcut 38'e çıktı. Bizimkilerin ve benim hep moral bozulmuştu ama bir ay geçmeden sınıfa alıştık. İkinci dönem artık sınav sistemini falan araştırmıştım, hatta ilk ygs denememi çözmüştüm. Nasıl hatırlamıyorum ama 30 net gelmişti 160 sorudan (sallasam daha çok gelir be). Moralim bozuldu gibi oldu ama bazı haftasonları YGS matematikte temel kavramlar gibi ilk konuları Youtube'dan izleyip not alıyordum. Tabii hocanın çözdüğü soruyu önceden çözmeye çalışmak dışında başka soru çözmüyordum. O zamanlar fark etmesem de, unuttuğumu sansam da yazın çok işime yarayacaktı o temel. Matematik dışında, 10. sınıfta hocanın aldırdığı ama dokunmadığım Paragraf hız soru bankasını çözüyordum. 11. sınıfın sonuna doğru bitirebildim o kitabı. Bunlarla beraber 11 konularını kavraya kavraya hallettim. Edebiyatta tanzimat, servetifünun ve milli edebiyatı defter tutarak ezberlemiştim. Çok da soru çözdüğüm için oturmuştu eserler aklımda. Tarih içinse İnkılap tarihini dinlemeyi seviyordum ve okul sınavları için de hazırlanınca bilgiler kalıcı olmuştu. Matematikte trigonometri, logaritma, diziler konularını çok iyi bir şekilde halletmiştim. Böyle böyle 11. sınıf da bitti, 11'i de ucu ucuna 1.lik ile (ne övündün be) bitirdim.

    Yaz gelmişti, yavaştan 12. sınıf oluyordum. Artık sayılı gün kalmıştı (sayılı gün çabuk geçer derler de hiç öyle olmadı be). Ben de forumlarda, Youtube'da vs. birçok yazı okuyup video izlediğim için yazın ne yapacağıma karar vermiştim. Yazın iyi ki de öyle yaptım dediğim, problemler konusu için temel atmaya karar vermiştim. Çap fasikülü aldım, onunla beraber 10. sınıf yazında aldığım Karekök MPS'yi çözdüm yavaş yavaş. MPS'yi tam bitirmedim, hatta 12. sınıfta ara ara açıp çözüyordum. Öyle öyle bitirmiştim. Her neyse, video izledikten sonra çap fasikülü ile mps'yi çöze çöze geliştiğimi anlamasam da gelişiyordum. Hatta 2018'deki sınav olmadan önce Hocalara Geldik'in denemelerinden birini çözmüştüm. İlk TYT denememdi ve 55 net yapmıştım. Sarmal pusula denemeleri de çözüyordum, onda da hemen hemen aynı netler geliyordu (55-60 civarı hep). YGS denememdeki 30 nete göre çok iyi olsa da moralim bozulmuştu. Bir iki hafta sonra 2018 TYT sınav soruları açıklanınca onun hemen çıktısını alıp çözdüm. Denemelerden -Türkçe hariç- kolay olduğunu fark ettim ama yine aynı aralıkta olan 61 net yaptım. Deneme çözerken geometri sorularına hiç dokunmadığımı fark edince bunun için bir şey yapmaya karar verdim ve Antrenmanlarla Geometri 1 aldım. O kitabı 2 haftada video izlemeden, hızlı bir şekilde, çözdüm. Çözemediğim soruların çözümünü hemen internetten izleyince kitap beni geliştirmişti (yine o zaman anlamasam da geliştirmişti). Böyle böyle ağustos geldi, ucuza yazıldığım bir dershanenin hızlandırması başladı (merak ederseniz özelden yazarsınız hangi dershane olduğunu). Bu hızlandırma sayesinde yazın düzenli çalışabilme fırsatım olmuştu. Okul başlayana kadar yavaştan temel attırmıştı dershane. Bu konuda dershane gerçekten işime yaramıştı. Kaliteli hocalar sayesinde konuları güzel güzel öğrenmiştim.

    12. sınıf başladı, hızlandırma bitti. Dershane artık sadece haftasonlarıydı. Okul başlayınca dershanenin beni yorduğunu ve bir şey katmadığını fark ettim. Hızlandırmada işime yarayan dershane şimdi işime yaramıyordu. Bunu anlamama rağmen iki üç ay civarı dershaneye devamsızlık yapmadan gitmeye devam ettim (boşuna para vermeyelim diye.. tabii siz bunu kesinlikle yapmayın, dershaneyi gereksiz gördüğünüz anda terk edin, hatta hiç yazılmayın).Okulla birlikte cidden yorucu oluyordu. Bu süre zarfında yıpratsa da temelimi kuvvetlendirmeye devam ediyordu. Tabii mesela coğrafyacı iç kuvvetler, basınç gibi konulara gereksiz önem verdiği için sinirimi bozuyordu, ÖSYM'nin nereye ağırlık verdiği belliydi. Bu gibi sebeplerden dolayı dershaneye de TG denemeleri vs. dışında gitmemeye başladım. Bu sırada bir öneri daha, TG denemelerine girin ama çok da takmayın.
    Okul başlar başlamaz 345 TYT soru bankası çözmeye başlamıştım, bazen zorlasa da çok iyi bir soru bankasıydı. Bazen de bedavaya bulduğum eski Türkçe denemelerini falan çözüyordum. Ara sıra yaptığım TYT denemeleri 60-65 arası gidip geliyordu bu arada. AYT için deneme çözecek konu bilgim yoktu, dolayısıyla onun için deneme çözmeyi kışa bırakmıştım. Okulda müfredat değiştiği için 11'de gördüğümüz trigonometri, logaritma, diziler konularını tekrardan görüyorduk ve zar zor limit konusuna geçmeye başlamıştık. Ben hocanın gerçekten yavaş gittiğini bildiğim için limiti çoktan bitirip türeve başlamıştım. Sınıfça ÇAP setini aldığımız için LTİ'yi -integral hariç- bu fasiküllerden çözüyordum, bir de trigo-log-dizileri oradan tekrar hızlı bir şekilde çözüyordum tabii. Bu sıralarda proje ödevi olarak eski basım Sarmal YGS Matematik soru bankası da çözüyordum.
    Yavaştan okul sınavları başlıyordu. Edebiyatçı, Almancacı falan sınavlarda gereksiz zorluyordu. İlk dönemin ilk sınavları boyunca iki hafta civarı adamakıllı çalışamamıştım bile. Okulun da önümde kısıtlayıcı bir etken olduğunu anlamaya başladım. İkinci sınavlar geldiğinde bundan daha da emin olmuştum. Tabii bu süre zarfında Youtube'dan konular bitirmeye devam ediyordum (izlediğim, önerdiğim kanalları da yazacağım aşağıya). Derken ikinci sınavlar da aynı şekilde geldi ve o sınavlar boyunca YKS'ye çalışamadım bile. Tam bu sıralar açık liseye geçme kararı aldım, 15 tatilin ilk pazartesinde okula gittim ve kaydımı aldırıp açık liseye geçtim. Yine pişman olabileceğim ihtimali beni korkutsa da hayatımda aldığım en iyi kararlardan birisiydi. Obp'mi 84 civarından 88'e yükseltti, 12. sınıfta mezun hayatı yaşattı...
    Açığa geçtiğimde artık sadece YKS'ye odaklanmıştım. Konu listesi çıkarıp teker teker konuları internetten izleyip soru çözerek hallettim. Bunu yaparken konular bitmese de bol bol deneme çözüyordum (TYT ağırlıklı, AYT denemelerine yeni başlayacaktım). Konular yavaştan biterken geometriye ağırlık verdim. O sıralar Kenan Kara'yı ve Metin Hocam'ı keşfettim. Geometriyi geliştirmemde sağ olsunlar çok işe yaradılar. Çalıştığım fazla ders kalmadığı için AYT denemelerine de başlamıştım. 50-60 net ile başladım AYT'ye (konular iyice bitince başladığım için yüksek geldi ki zaten sınavda 64 net yaptım..)
    Bahsetmedim ama çözemediğim soruları yayınların sitesindeki çözümlerden ya da Youtube'dan öğreniyordum. Bu konuda çözümlü yayınlar almak çok önemliydi çünkü dershaneye ve okula gitmiyordum.
    2-3 ay kalaydı sanırım, TYT fenden birkaç net yapmanın iyi olacağını düşündüm ve kimya çalışmaya karar verdim. Forumdan arkadaş sağ olsun "Genç Kimyacım" kanalını önerdi, onun 90 videoluk TYT Kimya listesinin ilk 50-60 videosunu izledim. Denemelerde artık 0 ya da 1 ile bırakmıyordum, 2-5 arası net yapıyordum. Tabii 2019 TYT'de fizik ve biyolojide yapabileceğim soru olmadığından sınavda kimyadan 3 soru çözüp 3 net yaptım. Benim amacım da buydu, 3 net ne ya demeyin

    Sınava 40-60 gün kala tempom ciddi anlamda düşmüştü. Bazen eksik konularım için video izledim ama ağırlıklı olarak her gün deneme abanmaya çalıştım. Son iki haftaya kadar böyle gitti. Son iki hafta ise artık 3 günde bi deneme falan çözüyordum. Son denemem sınavdan önceki çarşamba ve perşembe dershanenin yaptığı Radikal denemesiydi. Hatta o denemenin TYT Türkçesinden 22 net çıkarmıştım Bu konuda da bir tavsiye vermek gerekirse, boş denemelerin Türkçe soruları da boş olabiliyor; pek takılmamak lazım. Sene içinde bu kadar olmasa da düşük Türkçe netleri yaptığım çok oldu. Tabii çıkmış soruları deneme gibi çözünce daha yüksek yaptığımı anladım. Denemeler bu konuda gerçekten kalitesiz. Bir tek 345 Türkçesi çok güzeldi, onun da dil bilgisi sorularının sınavla alakası yok. Pek yetkin Türkçe denemesi olmadığı için çözebileceğiniz en iyi denemeler çıkmış sorular. Ales, Msü demeden hepsini çözmeye bakın.

    Yazdık yazdık... Sınav geldi, sonuç ortada Benim sınav serüvenim böyleydi. Hiç sevmesem de bu seneyi, forum sayesinde o günler çekilebilir olmuştu. Sağ ol DH

    --------------------------------------------------

    Artık TM'ler için ders ders tavsiye vermeye geldi sıra. Başlayalım o zaman.

    TYT Türkçe: İlk önce soru tipleri hakkında bir fikrim olmasını sağlayan "Paragraf hız" soru bankasını çözmüştüm, hala alınabilir. Dil bilgisini ben okulda sınavlarda sordukları için çalışarak öğrenmiştim ve eski basım Sarmal YGS Türkçe çözerek pekiştirdim. Sonradan fark etsem de hala eksiklerim vardı. 2. dönem yayın denizi dil bilgisi denemeleri alıp çözümlerini öğrene öğrene çözünce artık dil bilgisinde kusursuz oldum neredeyse Bunlar dışında çok fazla genel ve Türkçe denemeleri çözdüm. 345 TYT Türkçe denemeleri (hatta yeni başlıyorsanız TYT Türkçe soru bankası işinize yarayabilir, çözmesem de 345 bu işi beceriyor), Sarmal TYT Türkçe denemeleri çözdüklerim arasında en kalitelileriydi. Verebileceğim tavsiyelerden birisi Limit Kronometre Soru bankasına veya denemelerine bulaşmayın; soruları çok zor ve şaibeli.


    TYT Sosyal: Denemelerde zor sorulsa da (bir iki istisna harici 16 doğruyu falan geçtiğimi hatırlamıyorum) ÖSYM'nin buradan zorlamadığını biliyordum. Tarih için zaten illa denemelerden bile halledilir o kolay yorum soruları. Bilgi sorusunu zaten AYT çalışırken halletmiş olursunuz. Felsefe Yine de sene içinde bol bol felsefe notu tuttum, okudum. Tabii o notlar sürekli kayboluyordu ama olsun Coğrafya adına hem TYT hem AYT için harita ile içli dışlı olun. Odanızda karşınıza asın, siyasi-fiziki haritalara bakın sürekli internetten de olsa. A4'e kağıdına dilsiz dünya haritası çıkartın. Onu ÖSYM'nin sormayı sevdiği yerler ile doldurun (Çöller, Ormanlar, Dağlar, Kanallar, Sıcak su akıntıları...). Din soruları için denemelerde gördüğünüz her terimin anlamını bir kağıda yazın ve ezberlemeye çalışın. Köklerden yakalamaya çalışın (Tefekkür, "fikir"den geliyor gibi) Mesela direkt mantık kurmadan bakınca tevazu yabancı gibi duruyor ama günlük hayatta birçok kez kullandığımız mütevazı kelimesi oradan geliyor. Sarmal TYT Sosyal denemeleri ÖSYM'den zor olsa da öneririm.

    TYT Matematik: Bu ders için temeli 11. sınıfın 2. dönemine doğru ilk ve kolay konuları Youtube'dan Sağlam Matematik, Mat Akademi gibi kanallar izleyerek ve not alarak attım. Sonra artık soruların problemlerden ibaret olduğunu anlayınca problem temeli atmak için Çap Problemler fasikülü aldım. 12'nin başında 345 TYT Mat sb çözmeye başladım, yine aynı zamanlar proje için Sarmal YGS Matematik eski basım çözmüştüm. Gerisi hep deneme, deneme, deneme. Deneme olarak bence en iyisi Sarmal 15'li TYT Mat denemeleriydi, ardından 345 denemeleri geliyor benim için.

    TYT Geometri: Ben zaten AYT geometrisi için olan temeli de TYT denemeleri sayesinde attım. İlk başta yazın Antrenmanlarla Geometri çözdüm. Önceden ne olduğu belli olan bilgilerim bu kitabı bitirince birden düzene girmiş gibiydi (Önceden bildiğim kuralları pratiğe dökebilme yeteneği gibi bir şey kazandırdı bana) Bu kitap ile temel attım, üçgenleri Karekök TYT Geometri'den de çözerek temeli pekiştirmiştim. Bu kitaplarla birlikte denemelerin TYT Geo kısmını çöze çöze geometrimi geliştiriyordum. En kritik nokta deneme analizi sırasında anlamadığım bir soru bile bırakmamaktı.

    AYT Edebiyat: Edebiyata 11. sınıfta o sınıfın (Tanzimat, Servetifünun ve Milli Edebiyat) konularını çalışarak başladım. Ben defter tutarak çalışıyordum, bildiğiniz eski yöntemle ezberleye ezberleye. Tabii ardından bulabildiğim kaynaklardan soru çözüyordum. Bunu kimseye önermiyorum, imkanınız varsa doping/edebiyat seminerleri alın ve oradan ezberleyin. Tabii bu kişiden kişiye değişir. Defter tutacaksanız da benim gibi yazarın bütün eserlerini ezberlemeye çalışmayın. Önemli eserlerinin hangisi olduğunu ben soru çözerek öğrendim. Size de şöyle bir önerim var, deftere yazacağınız yazarı önceden soru bankasından araştırın hangi eserleri soruluyor çok diye (bunun için kaliteli kaynak şart, az sonra kaynak önerisi de vereceğim). İşinin ehli bir hoca da yardımcı olabilir size. 12. sınıfta ise iki üç ay sırf Cumhuriyette şiire çalıştım okulda hoca o konuda olduğundan dolayı ve sınavda sorulacağı için (bu yüzden açık lise<3). Şiiri geçtikten sonra romana doğru geldim. Romanı da aynı şekilde ezberledim. ÖSYM'nin romana ağırlık verdiğini bildiğimden o konudan daha çok soru çözmeye çalıştım. Sonrasında baktım ki Divan Ve Halk Edebiyatı konusunda sıkıntım var onlara çalıştım. Yazar eserlere ağırlık verdim. Halk Edebiyatında türlere (köy seyirlik oyunları vs.) bakmadım sorulmaz diye. Bu da en büyük hatam oldu Yaptığım 3 yanlıştan 2'si Halk Edebiyatı'ndan oldu (Masal sorusu ve Karagöz sorusu). İrsali Meseli tahmin ederek yaptım ki ona da çıkmaz diye çalışmamıştım. Bildiğiniz çıkmaz dediğim hepsi çıkmıştı, cidden onlar dışında böyle yaptığım konu yoktu. Yani çıkaracağımız sonuç: çıkmaz diye bir şey yok... Her neyse çözdüğüm kaynaklar ise: Limit sb ve denemesi (en iyisi), Palme sb, Sarmal sb (denemesi kötü almayın), Hız ve Renk'in denemeleri (pek önermem, sırf boşa gitmesin diye çözdüm). Bunlardan soru bankalarının hepsini çözmedim tabii ki bol bol boş bıraktığım konular var.

    AYT Tarih: İnkılap tarihini 11. sınıfta sınavlara çalışırken halletmiştim ama ara ara yine notlar çıkardım veya internetten okudum, zevkli konu. Tabii böyle çalıştıktan sonra ÖSYM hatalı soru sorunca sinirleniyorsunuz.. Ayt Tarih için işin sırrı not almak ve sene içerisinde birçok kez tekrar etmek bence. Ben böyle yaptım. Bol bol yorum sorusu da çözün. Yorum sorularında da aklınıza girecek bilgiler oluyor. Hem TYT'ye yatırım yapmış olursunuz hem AYT'ye. Bu ders için Sarmal Ayt Sos1 (Tarih+coğ) denemeleri çok iyi. ÖSYM'den daha zor olsa da kitap size güzel bilgiler kazandırıyor. Kitabın kapağına yapamadığınız sorulardaki bilgileri yazarsanız tadından yenmez Bir de Eğitim Vadisi fasikülleri bilgi sorusu soruyordu tarih için. Hoca aldırmıştı ve güzeldi.

    Sarmal fanboyluğu yapıyormuş gibi hissettim ama adamlar yapmış, ne diyebilirim

    AYT Coğrafya: Bu ders için bol bol soru çözmek... Tabii ÖSYM'nin LYS zamanından beri çok zor sorduğu konulara ağırlık vermeniz faydalı olacaktır. Kaynak olarak bulduğumu çözdüm eski yeni demeden.

    AYT Matematik: Ayt mata çalışmaya 11. sınıfta 11. sınıf konularına çalışarak başladım. O zamanlar sadece o konulara odaklandığım için trigo, log, dizilerde iyi seviyeye gelmiştim ki pek zor konular değildi zaten bunlar. 11. sınıfta sonuç fasikülleri çözüyorduk matta bu arada. 12. sınıfta tekrar gördüğümüz için bu konularda baya baya iyi hale geldim. Hoca çap fasikülleri almaya karar verdi ve aldık. Ayt matematik için işin anahtarı fasiküller bence. Benim sene içinde pişman olduğum şey, lti için acil çözmemek oldu. Malum konuları kırpa kırpa bitirdiler neredeyse. Ee kolay konular kalınca onlardan değişik sorular sormaya çalıştılar ki bu da barizdi. Neyse siz siz olun, acil çözüp kendinizi zorlayın. Neyse işte Karekök Ayt sb, sarmal sb özellikle çözdüklerim ama yine birçok kaynaktan sene içinde konu konu çözmüştüm.

    -------------------------------------

    Çok çok uzun bir konu oldu. Beklediğimden uzun Umarım birilerinin işine yarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just_brtsh -- 19 Temmuz 2019; 16:2:18 >







  • Reis tc görünüyor, hayırlı olsun bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi said 06 -- 20 Temmuz 2019; 21:10:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • said 06 kullanıcısına yanıt
    Attıktan 1 sn sonra fark ettim, gg..

    sağ ol uyardığın için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just_brtsh -- 19 Temmuz 2019; 16:4:51 >
  • tebrik ederim. Ben de %17lik dilimdeydim SBSde. LYSde 72k mezuna bırakıp geçen sene 1044 yaptım. Şimdi ankara hukuktayım. Mutluluğun daim olsun. Aynı şeyleri yaşadım. Okul puanım 74.96 , liseyi boş geçirdim ama pişman değilim
  • Kuvayi hukuk K kullanıcısına yanıt
    Çok sağ ol hocam. Umarım olur
  • Forumdayken çok karşılaştığım için sizinle (edebiyat konuları ağırlıklı) merakım çoktu ne yaptığınız ile ilgili. Konuya girip sonucunuzu görünce çok mutlu oldum. Umarım ki başarılarınızın devamı gelir. Sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllarınız, iş hayatınız olur :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkürler hocam, aynısı sizin içinde olur inşallah :)

    Şaka maka bitti
  • tebrikler hocam bana sosyal konusunda çok yardımcı oldunuz her şey gönlünüzce olsun :)
  • crown1337 kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam. Sağ ol, senin de gönlünce olsun her şey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuvayi hukuk

    tebrik ederim. Ben de %17lik dilimdeydim SBSde. LYSde 72k mezuna bırakıp geçen sene 1044 yaptım. Şimdi ankara hukuktayım. Mutluluğun daim olsun. Aynı şeyleri yaşadım. Okul puanım 74.96 , liseyi boş geçirdim ama pişman değilim
    NOLDU KUVAYI HUKUK YORUMCULARA PATLADIN FİLAN AYAĞI ÇEKİYORSUN SAĞDA SOLDA GEÇEN SENE ANKARAYA YERLEŞMİŞSİN. NEDEN BU KADAR TAKİPTESİN ANLAMADIM
  • afbtekno kullanıcısına yanıt
    Bu sene de kardeşim yerleşecek hocam o yüzden olabilir :) kuruk acısı falan mı var hayırdır
  • Sonucun için tebrikler senin adına sevindim.
    Eğer bende iyi bir sonuç elde edersem geleneği sürdürüp senin gibi konu açacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebrikler benımde hedefım boyle inş olur. Benım bu sene ayt mat 27-5 geldı mfydım. Sence seneye ılk 1500 şansı varmı tmden ?
  • @Lascaux Sağ ol hocam. İnşallah, ettir valla

    @KingOfTheNorth Hocam o net 40'a çıkar ve önünüzde kimse duramaz Bence daha iyisini de yapabilirsiniz, başarılar..
  • Hocam öncelikle tebrik ederim, ben on ikinci sınıfa geçtim.
    TYT matematik netlerim 10-11 civarı, AYT daha başlamadım. Önce 345'i bitirip ardından Birey B'ye geçmeyi düşünüyorum, faydalı olur mu? Başka çöz dediğiniz bir kitap var mı? (Elimde Acil TYT Matematik de var) Bir de matematik için kanal önerisinde bulunur musunuz?
    Geometri için Kenan Kara + pdf ile konu kısmını hallediyorum, şu an birey a geo çözüyorum. Bu bittikten sonra hangi kitabı çözmeliyim sizce?
    Biraz fazla oldu kusura bakmayın, şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel tavsiyeler hocam umarım seneye girecek arkadaşlara yardımcı olur
  • Sağ ol hocam.

    345'ten sonra Birey B gereksiz olacaktır yeni sistemle beraber. 345 ile beraber aynı kafada bir yayın almanız işinize yarar. Bence Sarmal alabilirsiniz, zorlayan soruları var. 345 çözüp ardından Sarmal'ı çözdünüz mü bence başka sb'ye gerek kalmaz çünkü bu yayınları hakkını vererek çözerseniz problemlerde sıkıntınız kalmaz, malum sınavın hepsi problem. Tabii bu sb'lerin ardından bol bol deneme çözün. Deneme konusunda da aynı yayınların denemeleri harikadır, acil de çözebilirsiniz isteğe bağlı. Acil'in denemeleri güzel gibi ama sb'si çok kasıntı.

    Geometri'de Kenan Kara + Birey A ile temelinizi baya sağlam bir şekilde atmış olursunuz. Cidden bırakmayın sakın, geometri çok çok önemli O kitabın ardından Sarmal tarzı bir sb alabilirsin. Ben geometri adına çok fazla sb çözmediğim için bilemiyorum ama içinde mutlaka yeni nesil sorular olsun. Eski sistemden almayın. Ben Eğitim Vadisi Tyt Geometri fasikülleri çözmüştüm, soruları zor değil. Ösym'nin sorduğu zorlukta, yani kolay-orta sorular soruyorlar. O fasiküller çözülebilir bence.

    Estağfirullah, fazla olsun ne olacak? Amaç yardım etmek




  • Umarım hocam, sağ ol.
  • Tebrikler öncelikle mezun biri olarak dershaneye gitme durumum var ancak gitmediğimi var sayarak edebiyatta ben de senin gibiyim yazıp ezberlemekten hoşlanıyorum limit el kitabı ve sb kombosu var aklımda coğrafya 2 senedir sınava giriyorum şahsen üni bırakıp hazırlanacağım ve çok basit geliyor bana hep harita soruları hariç harita için neler yapabilirim kaynak ne önerirsin ve tarih tarih hocamı çok severdim bol not tuttuğum için lisede 85 ten aşağı görmemişimdir ancak şimdi o kadar konuyu nereden çalışmamı önerirsin ve sb kullanmalı mıyım sırf deneme yeter mi şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exodia474 -- 20 Temmuz 2019; 20:49:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Just_brtsh kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, sağ olun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.