Şimdi Ara

Kitap Basımı İçin Sponsor ve Önsatış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Ben 28 yaşında bir Felsefe yüksek lisans öğrencisiyim. Kendimi bildim bileli sanata olan ilgim sadece tüketim boyutunda değil, aynı zamanda üretme tutkusuyla da birleşmiş halde. Yıllar süren ilgim sonucu yeterli olduğumu hissettiğim anda ortaya koyduğum ilk eser olan ''13'' isimli yazdığım kitap, kedilerle yaşayan bir gencin deneyimleri bağlamında insan, toplum ve diğer bir takım felsefi konular hakkındaki sorgulamalarından oluşuyor. Tür olarak yeraltı edebiyatına dahil edebileceğim kitabımın basımı için büyük yayınevlerinden olumsuz dönüşler alıyorum. Bunun nedeni kitabın içeriğinden çok satış yaptıracak kadar tanınmış olmamam. Çok büyük ücretlerle sadece kendimi tatmin etmek için parayla kitap basan yayınevlerine bulaşmayı da kendime yakıştıramıyorum. Sonunda parayla kitap basmayan, nitelik odaklı; fakat mevcut ekonomik sebeplerden ötürü yazarla maliyeti ortak karşılama seçeneğine yönelmiş Kaos Çocuk Parkı bünyesindeki Klaros Yayınevi'nden olumlu yanıt aldım. Fakat kitabımın basılabilmesi için 100 adet ön satış yapılması şartı var. Bu da maaliyet olarak 1500 TL'ye denk geliyor. Tek tek 100 kişi bulacak çevrem yok ki ben doğru düzgün arkadaşı bile olmayan birisiyim. Bu nedenle ilk 100 kitabın satışı konusunda gerek fikirsel gerekse maddi olarak yardım edebilecek birine ihtiyacım var. Destek vermek isteyenlerden talep geldiği taktirde eserimi de paylaşabilirim; böylece desteğe değecek bir eser olup olmadığı konusu da destekçi açısından açıklığa kavuşur. Şimdiden teşekkür ederim.







  • bence bir kitabı basması yayınevi kabul etmiyorsa, onu internette watpad benzeri ortamlarda yada e-kitap olarak paylaşmak daha iyi olur diye düşünüyorum. çünkü hem o kadar emek veriyorsun, hem de üzerine ciddi para veriyorsun. sonuçta bu tarz yayınevlerinin dağıtım basamağı da yok. kitabını kitapevlerinde göremeyebilirsin bile. yada en arkalarda. eğer kendi imkanları ile basan bütün yayınevlerinden red yediysen, interneti deneyebilirsin. boşa parandan olma.
  • Bu ihtimalleri ben de düşündüm. Fakat e-kitaba Türkiye'de ilgi yok. Wattpad zaten çöplük. Şöyle bir göz attığınızda en çok okunanlardan anlaşılıyor nasıl bir kitleye hitap ettiği. Tabii ki yayınevinden kitap çıkarmak yeterli değil; fakat en iyi başlangıç bu.
  • şansın bol olsun kardeşim. umarım çözüm bulursun ve satışı bol olup 2.baskıyı yapar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.