Şimdi Ara

*** Kaza Sonrası çalışmayan 4 çeker ve EKSPER in konuyu yokuşa sürmesi ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar

    Yaklaşık 1 ay önce 2019 haziran ayında 4 çeker otomatik vites Nissan NAVARA pick up aracıma seyir halinde iken yan yoldan çıkan bir araç sağ ön jant-çamurluk kısmından vurdu. Baya sert bir darbe almasına rağmen Aracım çalışır durumda ve çok hasar oluşmadı .

    Bu arada aracımda kasko yok.


    Kaza sonrası çamurluk, jant, kapı gibi kaporta hasarlarının haricinde aracın 4H - 4L gibi 4 çeker fonksiyonlarının çalışmadığını fark ettim. Yani 4x4 moduna geçmiyor araç

    Sigorta anlaşmalı özel bir oto servisine götürdük ve eksper oraya geldi. Dıştan resimler çekti (Kaza resimlerini ben vermiştim zaten) Hasar tutanağına işlenmesi için aracın 4 çekere geçmediğini ve otomatik şanzıman da da sorun oluştuğunu belirttim.

    Bir kaç gün sonra oto servisi beni aradı ve 4 çekere geçmeme sorununu sigorta şirketinin kabul etmediğini söyledi. Bu kazada olmaz öyle bir şey demişler güya.

    Sonra sigorta şirketini aradım, onlarda bana "Biz eksperden haber bekliyoruz dosyada eksik var" dediler.
    ama aracın bazı parçaları oto servisine gitmiş, çamurluk, yan basamak, lastik vs gibi.

    Sonra eksperi aradım, oda bana "4 çeker şanzıman arızasını sigortaya bildirdik haber bekliyorum ararım sizi" dedi.

    Sonra oto servisini arayıp yukarıda söylenenleri ona söyledim, oda bana bu sefer dedi ki ; "Eksper kesinlikle kabul etmiyor 4 çeker arızasını"


    Yani anlayacağınız o onun üzerine atıyor , oda onun üzerine. Ortada ben ne yapacağımı şaşırdım. 1 ay oldu kaza olalı. Araç çalışır durumda olduğu için bende duruyor. Oto servsi dedi ki "getir onarıma başlayalım ama şanzıman arızası hariç" bende şanzıman 4 çeker arızası giderilmeyecek ise bu şekilde onarımı kabul etmiyorum dedim.

    Daha araca teknik olarak hiç bakmadılar bile, sadece dışarıdan bakıp resim çekme ile 4 çeker şanzıman arızasının bu kazada oluşmadığını söyleyebilmeleri garibime gidiyor.

    Araba ön sağ tekerinden aldı ilk darbeyi ve jant üzerinde bile yarıklar oluştu, direksiyon sola kaydı, direksiyonu düz tutunca araç sağa çekiyor yolda şimdi. Yani darbe şiddeti yüksek ve aktarma organlarında sıkıntı var.

    Ama ya eksper yada sigorta şirketi bu 4 çeker sorununu gidermek istemiyor (hangisi olduğunu anlamadım ben)


    Bu durumda ne yapmalıyım sizlere fikir danışmak istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuafortr -- 16 Temmuz 2019; 18:53:31 >







  • Eksperin vereceği karar değil, eksper yazsa bile şirket inceleyip onay veriyor(para eksperin değil şirketin kasasından çıkıyor), şirket ödemiyorum diyorsa yetkili servis ile görüşüp arızanın bu kaza ile olabileceğine dair yazı alın(bilir kişi görüşü olarak geçer) onlar olumlu yazı verirse direkt şirket ile irtibata geçiniz. Bu ihtimalden de olumsuz sonuç çıkarsa tek seçeneğiniz tahkim komisyonu kalıyor onlarda bilir kişi den görüş alırlar, sonra şirketten arızanın hasar ile alakalı olmadığının ispatını isterler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    Eksperin vereceği karar değil, eksper yazsa bile şirket inceleyip onay veriyor(para eksperin değil şirketin kasasından çıkıyor), şirket ödemiyorum diyorsa yetkili servis ile görüşüp arızanın bu kaza ile olabileceğine dair yazı alın(bilir kişi görüşü olarak geçer) onlar olumlu yazı verirse direkt şirket ile irtibata geçiniz. Bu ihtimalden de olumsuz sonuç çıkarsa tek seçeneğiniz tahkim komisyonu kalıyor onlarda bilir kişi den görüş alırlar, sonra şirketten arızanın hasar ile alakalı olmadığının ispatını isterler.
    Teşekkürler yanıtınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.