Şimdi Ara

Meizu Note 9 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
5
Favori
13.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 4GB/64GB olan modeli bugün 1899 TL olarak satışa sunuldu. Siyah, beyaz ve mavi rengi satışta.

    https://www.hepsiburada.com/meizu-note-9-64-gb-meizu-turkiye-garantili-p-HBV00000LRNFL


    Meizu Note 9 [ANA KONU]


    Özellikleri

    Ekran: 6.2 inç, 1080x2244 (Full HD+) IPS ekran

    İşlemci: Qualcomm Snapdragon 675

    Boyut ve ağırlık: 153.11 x 74.34 x 8.65 mm, 169.7 gram

    RAM: 4 GB

    Arka kamera: 48 MP (Samsung ISOCELL GM1), ƒ/1.7 + 5 MP

    Ön kamera: 20 MP, ƒ/2.0

    Depolama: 64 GB

    Batarya: 4000 mAh

    İşletim sistemi: Android 9 Pie (Flyme 7.2)

    Diğer: Parmak izi (arka), Çift SIM, Bluetooth 5.0, 802.11ac, mCharge 18W hızlı şarj, 3.5mm kulaklık girişi, USB Type-C, beyaz bildirim ışığı

    https://www.meizu-tr.com/note-9/

    https://www.meizu.com/en/note9/summary/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eP_362 -- 24 Ekim 2019; 12:26:43 >







  • Telefon dün sabah geldi. Bir buçuk günlük kullanim sonrası küçük çaplı ilk izlenimlerimi yazmak istiyorum.

    Benim beklentim iyi bir kamera, hızlı bir arayüz ve akşam işten eve geldiğimde şarja takmak zorunda bırakmayan bir pildi. Şuana kadar hepsini kusursuz şekilde karşıladı.

    Almadan önce araştırırken karşıma çıkan dokunmatik sorunundan bahsedildi. Yabancı forumlarda yaptığın araştırmalar sonucunda bu durumun çözümü için geliştirici seçeneklerinde bir ayar bulunuyor onu kapatmaniz gerek,(flyme'nin kendi arayüz optimizasyonu ayarı). Yapılan ayardan sonra bildirim sorununun da bittiği belirtilmiş. Boş bir vaktimde bu tarz şeyler için bir rehber hazırlamayı düşünüyorum.

    Kameralar çok iyi. Kullanılan isocell serisi samsung gm1 sensör işini iyi yapıyor. Google kamera henüz kurmadım ama kurunca kameranın iyice şaha kalkacağı yönünde bilgiler var, hala araştırma sürecindeyim. Ön kamera içinse diyecek söz yok geniş açılı lakin portre modu tek kamera olması yüzünden en iyisi diyemem, bazen bluru taşırabiliyor. Ayrıca samsung ve lg de kamera uygulamalarının yüz güzelleştirme modunu hiç beğenmeyen biri olarak ( cildi çok yumuşatıp doğal durmayacak hale getiriyor) bu cihazın yüz güzelleştirme modunu çok beğendim. Yüz pürüzsüzleştirmeden çok yüz hatlarınızı kusursuzlaştırıyor desem daha doğru.


    Arayüz hakkında söylenecek iyi ve kötü şeyler var. Flyme arayüzü hızlı ve efektif çalışıyor, geçişler için mback kullanmanızı tavsiye ederim, başlarda biraz zorlansanız da alışınca başka telefon kullanamıyorsunuz. Bildirimden cevaplama whatsapp nadiren çalışmıyor, umarım güncellemeyle çözülür. Arayüzün tema desteği harika ama çeşit az. Yorumum kişisel olabilir ama uzun süre miui kullanmış biri olarak flyme arayüzünü kesinlikle daha kullanışlı buldum. Ekran kapalıyken çizilen hareketlerle işlev atamak, smarttouch asistan, ana sayfada kenardan kaydırarak hızlı uygulama açma, en alttan kaydırarak son uygulamalar arası geçiş vs. bir sürü güzel işlev var ve hepsine alışınca başka telefon kullanamıyorsunuz.


    Meizu android sürüm güncellemesi vermiyor. Bu cihaza da vermeyebilir. Flyme gibi yazılımlar tıpkı miui, emui gibi hayvan gibi özelleştirilmiş ve tabiri caizse android tabanlı olup androidle alakaları kalmamış yazılımlar. Bu yüzden sürüm güncellemesini çok da dert etmeyin, çünkü geldiğinde de arayüzde kapsamlı bir değişiklik olmayacak. İyi performans ve batarya dengesine sahip her yazılım sizi tatmin edecektir. Küçük buglar var yok değil ama günlük kullanımı etkileyen şeyler değil. Pil için birşey söylemem şuan yersiz olur yinede yüzde yüzden doksana bir saat on dakika gibi bir sürede düştü.


    Hoparlör sesi iyidir. Çok net ve ses akustiği güzel. Sesi yükseltince seste boğulma yada bozulma yok. Aynısı kulaklık sesi için de geçerli. Sesler yapışık değil enstrüman ayrımı var. Ayrıca müzik çalarda squaresound diye bir ses efekti modu var burdan hoşunuza giden ayarı seçip sesi daha iyi hale getirebiliyorsunuz. Bu ayar spotify da da çalışıyor.


    Telefonun Gorilla glass 5 kullandığını yabancı kaynaklardan araştırmalarım sonucu öğrendim. Tasarım konusunda arka tarafa kavisli bir geçiş olduğundan telefon kalın izlenim vermiyor. Ama bir yandan da hassas bir telefon tutuyormuş izlenimine kapılmanızı sağlıyor bu kavis. O yüzden kesinlikle kılıf kullanın. Çerçeveler plastik, arka taraf cam + kaplama deniliyor kaplama materyalinin içeriğini bulamadım ama parmak izi tutmuyor çok beğendim.

    Genel olarak artıları :
    İyi bir kamera paketi
    Büyük pil
    Akıcı ve kullanışlı arayüz
    İyi işçilik ve tasarım


    Eksileri:
    Arayüzün küçük çaplı bugları
    Android güncellemeleri (eğer gelmezse)
    Micro sd





    Aklıma geldikçe eklemeye çalışacağım. Şimdilik bu kadar. İyi forumlar.
    Şu an satışta yok telefon. Sanırım sonuncuyu ben aldım

    Ben telefonda oyun oynayan biri değilim hiç telefon merakımda yoktur Samsung S4 üzerine bu telefonu aldım.
    Benim için telefon demek işimi görsün demek. S4 ile uzaktan ateşleyici yapıp loadcell datalarını bluetooth üzerinden almıştım.
    Yaani oyun oynamasamda bilgisayar gibi kullanırım telefonu.


    Aradıklarım neydi?
    Biraz uzun(4000mah veya 5000mah) batarya ömrü ve kamera önceliği..
    Telefon elime sabah geçti gece bire kadar ekranı nerdeyse hiç kapatmadım %30 şarjı vardı fakat dlna üzerinden aktarım yapamadım pil optimizasyonu yüzünden.
    Neyse o işe çok bakamadım ama bugün normal kullanımımda 8 saatlik kullanım sonrası %75 pil gösteriyor.
    Benim kullanımama göre 36-48 saat arası gider gibime geliyor.

    Fotoğraf konusuna gelince hem yazılım tarafını hem donanımı çok başarılı(fiyatına göre) bulduğumu söyleyebilirim. Uzun pozlamayla gökte ne kadar yıldız varsa hepsini yakaldım Gece çekimlerinde ISO3200'de çok az noise oluşuyor.

    Telefon yapısal olarak iyi görünüyor dandik hissi vermiyor. Bonus olarak ACR'yi nasıl kurarım diye aranırken zaten mevcutta gömülü özellik olarak geldiğini görmem beni pek beyhude etti.

    Eksilere gelince MicroSD kart ihtiyacım oluyordu onu OTG ile çözebilir miyim bakacağım. Ses olarak beğenmedim sanki hoparlör çok derinlere gömülü gibi bir sesi var. Sesi az demiyorum sadece ses dolaşımı iyi değil sanki anlamadım. İkincisi 4K video çekerken sesi kötü kaydediyor. Öyle olunca biraz araştırdım meğer 4K modunda sesi mono kaydediyormuş. Gerçi 4K video çekmesi bile bu fiyat bandında bir olay bence.
    Bu akşam btk dan kayıtdışı mesajı geldi, 20 gün kadar önce hepsiburadadan oğluma aldığım meizu note 9 için.15. günü geçtiği için iade de edemiyorum.
    hb den ilk defa telefon alıyorum. yasadışı telefon satıyor mu hep bu firma
    hepsi buraa ve şikayetvar a yazdım. bakalım sonuç ne olacak
  • Diğer renkleri ve kullanıcı yorumlarını merakla bekliyorum.
  • 2kya kadar kamera öncelikli telefon isteyen arkadaşlar değerlendirebilir.
  • şuan aranızda kullanan varmı
  • kimse kullanmıyor sanırım..

    deneyimlerini paylaşacak birileri olsa belki almayı düşünebilirim..
  • Takip
  • Merhaba
    3 gün önce,12 yaşındaki benden sonra kullandığı sony z3 ü letgoda satan ve üstüne bayram harçlıklarını toplayıp önüme koyan oğluma redmi note 7 almak için mağazaya giderken tam kapıda 2 gencin meizu note 9 dan bahsettiğini duyunca almaktan vazgeçip kısa bir araştırmadan sonra bunda karar kıldığım ve aynı gün hepsi buradadan sipariş verip dün elime geçen. beklediğimden de iyi bulduğum bir telefon meizu note 9..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: safak970

    Merhaba
    3 gün önce,12 yaşındaki benden sonra kullandığı sony z3 ü letgoda satan ve üstüne bayram harçlıklarını toplayıp önüme koyan oğluma redmi note 7 almak için mağazaya giderken tam kapıda 2 gencin meizu note 9 dan bahsettiğini duyunca almaktan vazgeçip kısa bir araştırmadan sonra bunda karar kıldığım ve aynı gün hepsi buradadan sipariş verip dün elime geçen. beklediğimden de iyi bulduğum bir telefon meizu note 9..
    Kalınlık olarak çok mu kaba duruyor?

    (8.7 mm)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 22 Temmuz 2019; 8:50:56 >
  • Genelde kullandığımız telefonlar 7 ile 8 mm arasında olduğu için kağıt üzerinde kalın duruyor ama ben kullanırken hiç farketmedim., taki siz söyleyene kadar. Bence bunun sebebi 4000 lik pili.
  • Sipariş geçtim bu akşam

    Ama kılıfı yok piyasada o sıkıntı şu an
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eren

    Sipariş geçtim bu akşam

    Ama kılıfı yok piyasada o sıkıntı şu an
    Gelince özellikle dokunmatiğinde sıkıntı var mı bakar mısınız birkaç yerde böyle yorumlara denk geldim de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JokF

    Gelince özellikle dokunmatiğinde sıkıntı var mı bakar mısınız birkaç yerde böyle yorumlara denk geldim de.

    Alıntıları Göster
    Evet ben de videolarda takılmalara denk geldim ama oyun oynayan falan bir insan değilim takmadım o kadar

    Arada bir iki kere tıklarız yanii en fazla bu paraya olur bunlar yazılım ile de düzeltilir sanırım çok sıkıntı çıkarırsa
  • Tel geldi güzel hoşuma gitti genel olarak şu anlık

    Fakat iphone se den geçtim ben ve bariz olarak iphone da daha rahat bir kullanım alıyordum ben

    Dokunmatik yönünden bir sıkıntı göremedim şu an sadece bazen bastığımı uygulamıyor fakat muhtemeln daha parmak falan alışamadım ondan yazarken falan bir sorunum yok şu an

    Bir de telefonu power tuşu harici kapatma şansımız var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eren -- 23 Temmuz 2019; 16:57:43 >
  • Sipariş geçildi. Kılıf tavsiyesi alabilirim.
  • Telefon dün sabah geldi. Bir buçuk günlük kullanim sonrası küçük çaplı ilk izlenimlerimi yazmak istiyorum.

    Benim beklentim iyi bir kamera, hızlı bir arayüz ve akşam işten eve geldiğimde şarja takmak zorunda bırakmayan bir pildi. Şuana kadar hepsini kusursuz şekilde karşıladı.

    Almadan önce araştırırken karşıma çıkan dokunmatik sorunundan bahsedildi. Yabancı forumlarda yaptığın araştırmalar sonucunda bu durumun çözümü için geliştirici seçeneklerinde bir ayar bulunuyor onu kapatmaniz gerek,(flyme'nin kendi arayüz optimizasyonu ayarı). Yapılan ayardan sonra bildirim sorununun da bittiği belirtilmiş. Boş bir vaktimde bu tarz şeyler için bir rehber hazırlamayı düşünüyorum.

    Kameralar çok iyi. Kullanılan isocell serisi samsung gm1 sensör işini iyi yapıyor. Google kamera henüz kurmadım ama kurunca kameranın iyice şaha kalkacağı yönünde bilgiler var, hala araştırma sürecindeyim. Ön kamera içinse diyecek söz yok geniş açılı lakin portre modu tek kamera olması yüzünden en iyisi diyemem, bazen bluru taşırabiliyor. Ayrıca samsung ve lg de kamera uygulamalarının yüz güzelleştirme modunu hiç beğenmeyen biri olarak ( cildi çok yumuşatıp doğal durmayacak hale getiriyor) bu cihazın yüz güzelleştirme modunu çok beğendim. Yüz pürüzsüzleştirmeden çok yüz hatlarınızı kusursuzlaştırıyor desem daha doğru.


    Arayüz hakkında söylenecek iyi ve kötü şeyler var. Flyme arayüzü hızlı ve efektif çalışıyor, geçişler için mback kullanmanızı tavsiye ederim, başlarda biraz zorlansanız da alışınca başka telefon kullanamıyorsunuz. Bildirimden cevaplama whatsapp nadiren çalışmıyor, umarım güncellemeyle çözülür. Arayüzün tema desteği harika ama çeşit az. Yorumum kişisel olabilir ama uzun süre miui kullanmış biri olarak flyme arayüzünü kesinlikle daha kullanışlı buldum. Ekran kapalıyken çizilen hareketlerle işlev atamak, smarttouch asistan, ana sayfada kenardan kaydırarak hızlı uygulama açma, en alttan kaydırarak son uygulamalar arası geçiş vs. bir sürü güzel işlev var ve hepsine alışınca başka telefon kullanamıyorsunuz.


    Meizu android sürüm güncellemesi vermiyor. Bu cihaza da vermeyebilir. Flyme gibi yazılımlar tıpkı miui, emui gibi hayvan gibi özelleştirilmiş ve tabiri caizse android tabanlı olup androidle alakaları kalmamış yazılımlar. Bu yüzden sürüm güncellemesini çok da dert etmeyin, çünkü geldiğinde de arayüzde kapsamlı bir değişiklik olmayacak. İyi performans ve batarya dengesine sahip her yazılım sizi tatmin edecektir. Küçük buglar var yok değil ama günlük kullanımı etkileyen şeyler değil. Pil için birşey söylemem şuan yersiz olur yinede yüzde yüzden doksana bir saat on dakika gibi bir sürede düştü.


    Hoparlör sesi iyidir. Çok net ve ses akustiği güzel. Sesi yükseltince seste boğulma yada bozulma yok. Aynısı kulaklık sesi için de geçerli. Sesler yapışık değil enstrüman ayrımı var. Ayrıca müzik çalarda squaresound diye bir ses efekti modu var burdan hoşunuza giden ayarı seçip sesi daha iyi hale getirebiliyorsunuz. Bu ayar spotify da da çalışıyor.


    Telefonun Gorilla glass 5 kullandığını yabancı kaynaklardan araştırmalarım sonucu öğrendim. Tasarım konusunda arka tarafa kavisli bir geçiş olduğundan telefon kalın izlenim vermiyor. Ama bir yandan da hassas bir telefon tutuyormuş izlenimine kapılmanızı sağlıyor bu kavis. O yüzden kesinlikle kılıf kullanın. Çerçeveler plastik, arka taraf cam + kaplama deniliyor kaplama materyalinin içeriğini bulamadım ama parmak izi tutmuyor çok beğendim.

    Genel olarak artıları :
    İyi bir kamera paketi
    Büyük pil
    Akıcı ve kullanışlı arayüz
    İyi işçilik ve tasarım


    Eksileri:
    Arayüzün küçük çaplı bugları
    Android güncellemeleri (eğer gelmezse)
    Micro sd





    Aklıma geldikçe eklemeye çalışacağım. Şimdilik bu kadar. İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 2 Ağustos 2019; 20:50:7 >




  • Şu an satışta yok telefon. Sanırım sonuncuyu ben aldım

    Ben telefonda oyun oynayan biri değilim hiç telefon merakımda yoktur Samsung S4 üzerine bu telefonu aldım.
    Benim için telefon demek işimi görsün demek. S4 ile uzaktan ateşleyici yapıp loadcell datalarını bluetooth üzerinden almıştım.
    Yaani oyun oynamasamda bilgisayar gibi kullanırım telefonu.


    Aradıklarım neydi?
    Biraz uzun(4000mah veya 5000mah) batarya ömrü ve kamera önceliği..
    Telefon elime sabah geçti gece bire kadar ekranı nerdeyse hiç kapatmadım %30 şarjı vardı fakat dlna üzerinden aktarım yapamadım pil optimizasyonu yüzünden.
    Neyse o işe çok bakamadım ama bugün normal kullanımımda 8 saatlik kullanım sonrası %75 pil gösteriyor.
    Benim kullanımama göre 36-48 saat arası gider gibime geliyor.

    Fotoğraf konusuna gelince hem yazılım tarafını hem donanımı çok başarılı(fiyatına göre) bulduğumu söyleyebilirim. Uzun pozlamayla gökte ne kadar yıldız varsa hepsini yakaldım Gece çekimlerinde ISO3200'de çok az noise oluşuyor.

    Telefon yapısal olarak iyi görünüyor dandik hissi vermiyor. Bonus olarak ACR'yi nasıl kurarım diye aranırken zaten mevcutta gömülü özellik olarak geldiğini görmem beni pek beyhude etti.

    Eksilere gelince MicroSD kart ihtiyacım oluyordu onu OTG ile çözebilir miyim bakacağım. Ses olarak beğenmedim sanki hoparlör çok derinlere gömülü gibi bir sesi var. Sesi az demiyorum sadece ses dolaşımı iyi değil sanki anlamadım. İkincisi 4K video çekerken sesi kötü kaydediyor. Öyle olunca biraz araştırdım meğer 4K modunda sesi mono kaydediyormuş. Gerçi 4K video çekmesi bile bu fiyat bandında bir olay bence.




  • secure S kullanıcısına yanıt
    Güzel bir inceleme olmuş, sağolun. Bu tip, ismi tr piyasasında pek duyulmayan yada çekinerek yaklaşılan bir telefon kullanıcısı için iyi bir aydınlatıcı yazı olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safak970 -- 28 Temmuz 2019; 18:26:53 >
  • Bu akşam btk dan kayıtdışı mesajı geldi, 20 gün kadar önce hepsiburadadan oğluma aldığım meizu note 9 için.15. günü geçtiği için iade de edemiyorum.
    hb den ilk defa telefon alıyorum. yasadışı telefon satıyor mu hep bu firma
    hepsi buraa ve şikayetvar a yazdım. bakalım sonuç ne olacak
  • safak970 kullanıcısına yanıt
    Sadece bu model için değil, şu an hepsi böyle. Süre bitmeden kayıt gerçekleşmiş olur merak etmeyin.
  • garip bi soru olucak ama bu cihaz hangi ses formatlarını destekliyor note 8e x8de baktım mp3 yok bunda da mevcut değil standart olarak mı koymuşlar


    Multimedya
    MP4 desteği, MP4, MOV, MKV, AVI, FLV, MPEG video biçim

    Format desteği FLAC, APE, AAC, MKA, OGG, MIDI, M4A, AMR ses

    Destek JPEG, PNG, GİF, BMP resim formatı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.