Şimdi Ara

AMD RX 5000 Serisi [ANA KONU] | 5500 XT, 5600 XT, 5700, 5700 XT (390. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.569
Cevap
101
Favori
468.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 388389390391392
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok garip kullanıcı tipleri var.

    Adam ekran kartını değiştiriyor alt tarafı yapması gereken ddu ile silip, adrenalinsiz driver yüklemek toplam 5 dk bile sürmeyen bir işlem ama bunu bile yapmaya üşenip, sonra böyle sorun var şöyle sorun var diye tüm gün foruma gelip ağlıyor.

    Diğer ikinci garip kullancılarda yeni sürücü çıkmış inatla eski sürücüyü kullanıyor(sorun yaşamasına rağmen) yeni sürücüyü yüklemiyor sonra yine buraya gelip blackscreen, sorun vs. diye ağlıyor. Üstüne birde orada burada AMD 1 aydır sürücü çıkarmıyor yazıyor ya sen zaten en son çıkanı bile yüklememişsin ki.

    Sonra AMD ekran kartı alacak adam bu şahısların yorumlarına okuyup sürücüler sorunluymuş diyor. Yorum yapan kişinin donanım bilgisini ilk bir inceleyin geçmiş mesajlarına bakın(gerçi sizinde donanım bilginiz yetersizse kimin donanımdan anlayıp anlamadığını anlayamazsınız o da başka konu), adam daha sürücü yüklemek gibi temel şeyleri bilmiyor(bilmek zorunda da değil fakat bu kişininde sürücü sorunlu demeside gerçeği yansıtmıyor) sonra kart sorunlu diye yorum yapıyor sizide yanlıs yönlendiriyor. Konuda takip ediyorum sorun yaşayanların çoğunun donanım bilgisi yetersiz, kendi hataları yüzünden sorun yaşıyor. Adam daha kendi kartında fanstop özelliğini kullanamyı bilmiyor (zaten default gelen özellik, kullanmak için hiçbirşey yapmasına gerke bile yok) üstüne idle da yüksek bellek frekansını ne alakaysa buna bağlıyor ama gelip burada millete tavsiye veriyor, yorum vs. yapıyor. Bu konuda sapphire markasını 2 ay öncesine kadar ilk defa duyup sonra insanlara donanım tavsiyesi veren bile gördüm.

    Ayrıca şunu unutmayın internete sorun yaşamayan adam "sorun yaşamıyorum" diye yazmaz, onlar model tavsiyesi ister sonra oyununa bakar bir daha foruma vs. uğramaz fakat sorun yaşayan adam gelip yazar bu yüzden herkes sorun yaşıyor gibi algı oluşuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Haziran 2020; 17:54:36 >




  • Amdnin sürücüleri sorunsuzmuş beyler bununda öğrendik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dgnzcn kullanıcısına yanıt
    afterburnerdan kendi hız ayarımı aktif etmişim %100 e yakın çalışıyorlardı büyük ihtimal yükte 56 derece olmasından belliydi.Şimdi düzeldi fan sesi de azaldı.Nvidiadan geçtim radeon yazılımını tanımıyorum ama hallettim ölçümler kısmındaymış teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playhard

    afterburnerdan kendi hız ayarımı aktif etmişim %100 e yakın çalışıyorlardı büyük ihtimal yükte 56 derece olmasından belliydi.Şimdi düzeldi fan sesi de azaldı.Nvidiadan geçtim radeon yazılımını tanımıyorum ama hallettim ölçümler kısmındaymış teşekkür ederim yardımlarınız için.
    Rica ederim, varsayilan ayarlar iyidir biz fazla abartiyoruz galiba ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 30 Haziran 2020; 16:53:10 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Dediginiz gibi yapinca sorunlar bitiyormu bu seride sizce?
    Yeni surucuyu yukledim bilgisayarin fanlari cildirdi bostayken tam yukde calisirmis gibi calisdi, bende 20.4.2 dondum, cunku windowsun onerdigi bu idi, ve diger driverlera gore daha sorunsuz. Bu karti alipda sorun yasamayan insan sayisi cok az, buraya gelipde yardim bekleyen ve yardim etmek isteyen kisi sayisida cok fazla, bu grubun amaci bu zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşük gpu kullanıma çözüm üretebilen var mi ? Kart 5600 xt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    valla ağzına sağlık hocam yaa daha neler neler var böyle, çokca okuyup forumda bir sinirle yazdım yazdım sildim geri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _İZ BIRAKAN_

    valla ağzına sağlık hocam yaa daha neler neler var böyle, çokca okuyup forumda bir sinirle yazdım yazdım sildim geri
    AMD nin driver notlarında siyah ekran ve donmalar yaşanabilir diye not düştüğünden haberiniz var mı?

    DDU ile temiz driver kurmanın yaşanan problemlerle hiç bir alakası yok. Yıllardır her yeni sürümde DDU ile güvenli modda temiz kurulum yaparım hatta interneti bile keserim windows kafasına göre bir şeyler yüklemesin diye. Windows orijinal, bios güncel, chipset güncel PC de lan driverine kadar her şey güncel fakat geçen gün PC nin tuşuna bastım geldiğimde açılmamış daha doğrusu açılmış ama masaüstü gelmeden siyah ekranda kalmış. Bu PC ile 1 seneden fazla 1070 kullandım daha sonra 1080 geçti elime tek bir siyah ekran yaşamadım. Benzer siyah ekran saçmalığını RX570 kullanırken de yaşıyordum.

    Özetle marka savunuculuğu yapmayı kesin artık. Bazı şeyleri tek siz bilmiyorsunuz. DDU ile temiz driver kur tamam? yapma ya bilmiyorduk

    AMD bile siyah ekranları, oyundan atmaları, donmaları kabul etmiş, driver notlarına eklemiş ama forum mühendisleri millete DDU ile kurulum yapın hede höde diye akıl veriyor




  • AMD sürücü notuna tam olarak ne yazmış bakalım;

    "Some users may still experience black screen or system hang issues during extended periods of gameplay. AMD will continue to monitor and investigate reports of these issues closely."

    Siz daha doğru düzgün sürücü silme yüklemeyi bilmezseniz işte o "Some users" içine girersiniz anlatmak istediğim bu, tabi bazı kuyruk acısı olanlar yine anlamak istediği yerden anlamış.

    Bizde navi ekran kartı kullaınyoruz 2 aydır 1 tane bile black screen almadım, neden acaba? Dünyada bir milyondan fazla AMD kart kullanıcısı var herkesde bu sorun olsaydı forumlar dolup taşardı ama bakıyoruz sorun yaşayanlar hep aynı tipler ortak noktaları donanımdan anlamamaları.
  • Herkese selamlar,

    Sapphire, gigabyte arasında hangi RX 5600 xt karti tercih etmeliyim? Bütçe max 2.500tl.

    Birde ben standart bir kullanici olarak bios update olayıni yapabilirim diye düşünüyorum fakat kutudan çıktığı haliyle update istemeyen direk 14gbps 5600 xt var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gordon Gekko kullanıcısına yanıt
    5700 XT soğutucusu kullanan Pulse'nin soğutması daha iyi ve kesin olarak 14gbps çıkıyor. HDT taban kullanan navi gpuların junction tempi yüksek çıkar.

    AMDVbFlash ile BIOS yükleme sürücü yüklemekten daha kolay.

    Yeni üretilen tüm 5600 XT'ler 14gbps çıkıyor.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dlss 2.0 gibi bir teknoloji rtx serisini öne geçirdi, cyberpunk bile destekliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xlykiaa X kullanıcısına yanıt
    Yeni ekran kartı alınırken Nvidia Geforce - Amd Radeon farketmez yapılması gerekenleri not olarak yazıyım bunlara özenmeden toplamayın sıkıntı yaşamayın.

    1.Siyah ekran, reset sorunu yaşayanlar mutlaka kaliteli kendini ispat etmiş bir psu ile tekrar denesin. (Birde varsa Cpu - Ram overclock işlemlerini iptal edip oyunu da disksel problemlerin önüne geçmek amaçlı farklı bir diske kopyalasın)
    2.Ryzen 1000-2000 serisinde doğal 3600mhz bellek desteği yok (bazılarında çalışabilir) ramler soldan sağa 2. 4. Slota takılı olduğu halde 3600mhz ramde sorun yaşayanlar en basit şekilde xmp açıp sonra ram hızını 3200mhz olarak elle ayarlasın.
    3.Beta driver çıkar çıkmaz sürücünüzden memnunsanız kurmayın biraz takip edin.
    4.Freesync kapatmak , radeon overlay oyun içi katman kapatmak gibi yazılım üzerinden yapılan ayarları deneyin işe yarayabilir.
    5.Mutlaka ama mutlaka bilgisayar güvenli moda alınıp eski sürücüler DDU programı ile kaldırılıp yeni sürücü kurulurken ek seçenekler altında kutucuk içerisinde fabrika ayarlarına dönerek kurulum yap seçeneği seçilerek sürücüleri kurun. Eğer Geforce'dan Radeon'a veya tam tersi gibi bir geçiş söz konusuysa mümkünse format atıp temiz kurulum yapın.
    6.All in one runtimes programından java vs gibi işinize yaramayanların yanındaki onay işaretini kaldırıp visual c++(hepsi),directx,net framework gibi windows için en genel önemli araçların kurulumunu eksiksiz yapın link veriyorum.
    7.Kartlarda genelde çift bazen 3 bios olabiliyor kart üzerinde switch anahtarından normal sessiz bios kullanmanızda fayda vardır.
    8.Bazen sadece dp kablo yerine hdmi kablo veya tam tersini yapmak yada kabloyu daha kalitelisi ile değiştirmek bazı görüntüde kumlanma , sinyal gidip gelmesi vb. sorunları çözebilir.
    9.İşletim sisteminizde virüs benzeri yapıda bir sorun olmadığına emin olun.
    10.Oyun tam orjinal değilse (anladınız kürekliyse) Oyun dosyalarında bir problem hata olup olmadığına emin olun.

    https://www.computerbase.de/downloads/systemtools/all-in-one-runtimes/

    Son olarak psu konusu önemli siyah ekran ve reset alan bir çok arkadaşın psu su sıkıntılı çıktı malesef 500w-600w yeter ya diyip insanlar doğal olarak buna dikkat etmiyor ama eskimiş yada kasa ile hediye gelen psu larda bu tip sorunlar sık yaşanabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 30 Haziran 2020; 21:49:50 >




  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Sagol verdigin bilgiler icin kardesim , ben pil bile alirken arasdiririm. Aldigim sorunlu seyleride sorununu bilerek alirim. Ben amd ye camur atmiyorum yanlis anlasilmasin, amd ekran karti cikarmazsa zaten nvidia tek basina fiyatlari aglatir. Ben amd ye sahip cikiyorum, sahip cikmasam en sorunlu asus tuf modelinde yasadigim sorunlar yuzunden 2. Kartimi nvidia alirdim. Yine 5700 xt aldim. Yazdigin sorunlar cok olan sorunlar, ama emin ol yazdiklarinin fazlasi var driver tarafinda. Bilgisayardan hic anlamayan biri bu karti cok zor kullanir, yada bu kart o adama bilgisayari ogretir. Amacim kesinlikle polemik yapmak degil, yanlis konusduysam affola

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    AMD sürücü notuna tam olarak ne yazmış bakalım;

    "Some users may still experience black screen or system hang issues during extended periods of gameplay. AMD will continue to monitor and investigate reports of these issues closely."

    Siz daha doğru düzgün sürücü silme yüklemeyi bilmezseniz işte o "Some users" içine girersiniz anlatmak istediğim bu, tabi bazı kuyruk acısı olanlar yine anlamak istediği yerden anlamış.

    Bizde navi ekran kartı kullaınyoruz 2 aydır 1 tane bile black screen almadım, neden acaba? Dünyada bir milyondan fazla AMD kart kullanıcısı var herkesde bu sorun olsaydı forumlar dolup taşardı ama bakıyoruz sorun yaşayanlar hep aynı tipler ortak noktaları donanımdan anlamamaları.
    ahahahaha tüm driver sürümlerinde AMD'nin kabul ettiği hatalar için son kullancıyı driver kurmayı bilmiyorlar diye cahillikle suçluyorlar ya çok komiksiniz gerçekten.

    Some users may still experience black screen or system hang issues during extended periods of gameplay. AMD will continue to monitor and investigate reports of these issues closely.

    Some games may exhibit stutter intermittently during gameplay on Radeon RX 5000 series graphics products.

    Peki ''some users'' kelimesinde sizin iddia ettiğini bir şey yokta driver kurmayı bilmeyen kullanıcılar suçlu. ''Some Games'' kelimesinde de mi son kullanıcı suçlu? Arkadaşım ortada sorun var. Bu ülkenin belli bir kesiminde şöyle bir zihniyet var ben mağdur değilsem kimse mağdur değildir. Sizin sorun yaşamamanız demek kimsenin sorun yaşamadığı anlamına gelmiyor. Herkes yaşadığı hataları yazmakta özgür bu sizi ilgilendirmez ve AMD firmasının kabul ettiği hataları yazmakta 10 kat daha özgür. AMD koskoca firma salak mı ''some users'' diyerek yeni amd ürün alacak kişilerde acaba sorusu yaratıyor? Temiz driver kurulumu yapmayan kullanıcıların sorun yaşadığını belirtsin o zaman öyle bir kanıtı varsa? REDDIT girin bir ton sorun dolu bunları yavaş yavaş düzeltiyorlar. Sorunları inkar ederek çözüme ulaşamazsınız sorunları cesurca tartışacaksınız ki sorunsuzluğu yakalayın. Son olarak tekrar ediyorum sizin mağdur olmamanız mağduriyet yok anlamına gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Tosbağa Yoshi -- 30 Haziran 2020; 22:50:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uçan Tosbağa Yoshi

    ahahahaha tüm driver sürümlerinde AMD'nin kabul ettiği hatalar için son kullancıyı driver kurmayı bilmiyorlar diye cahillikle suçluyorlar ya çok komiksiniz gerçekten.

    Some users may still experience black screen or system hang issues during extended periods of gameplay. AMD will continue to monitor and investigate reports of these issues closely.

    Some games may exhibit stutter intermittently during gameplay on Radeon RX 5000 series graphics products.

    Peki ''some users'' kelimesinde sizin iddia ettiğini bir şey yokta driver kurmayı bilmeyen kullanıcılar suçlu. ''Some Games'' kelimesinde de mi son kullanıcı suçlu? Arkadaşım ortada sorun var. Bu ülkenin belli bir kesiminde şöyle bir zihniyet var ben mağdur değilsem kimse mağdur değildir. Sizin sorun yaşamamanız demek kimsenin sorun yaşamadığı anlamına gelmiyor. Herkes yaşadığı hataları yazmakta özgür bu sizi ilgilendirmez ve AMD firmasının kabul ettiği hataları yazmakta 10 kat daha özgür. AMD koskoca firma salak mı ''some users'' diyerek yeni amd ürün alacak kişilerde acaba sorusu yaratıyor? Temiz driver kurulumu yapmayan kullanıcıların sorun yaşadığını belirtsin o zaman öyle bir kanıtı varsa? REDDIT girin bir ton sorun dolu bunları yavaş yavaş düzeltiyorlar. Sorunları inkar ederek çözüme ulaşamazsınız sorunları cesurca tartışacaksınız ki sorunsuzluğu yakalayın. Son olarak tekrar ediyorum sizin mağdur olmamanız mağduriyet yok anlamına gelmez.

    Alıntıları Göster
    Some games neden biliyormusun ? Her oyun aynı seviyede yüklenmiyor karta o yüzden o sorunlarında %90 psu yada sürücü kurulumunu düzgün yapamamaktan çıktı veya benzeri şeylerden kartla alakası olmayan o yüzden de Some users, sorunların çözümlerini takip edin biraz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 1 Temmuz 2020; 0:30:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Timeguard

    Some games neden biliyormusun ? Her oyun aynı seviyede yüklenmiyor karta o yüzden o sorunlarında %90 psu yada sürücü kurulumunu düzgün yapamamaktan çıktı veya benzeri şeylerden kartla alakası olmayan o yüzden de Some users, sorunların çözümlerini takip edin biraz.



    Alıntıları Göster
    O zaman ''The problem of ignorant users who cannot install the driver correctly'' yazsın?




  • Forza Horizon 4 oyununda yaşadığım “Black Screen” hatası yüzünden format atıyorum. Çünkü 1909’dan 2004 sürümüne geçtim vs vs.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • windows 2004 sürümü de mi sorunlu ya? ben windows 1903te kalmaya devam o zaman.
  • 
Sayfa: önceki 388389390391392
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.