Şimdi Ara

Fransa’dan Uzay Kuvvet Komutanlığı atağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa ulusal bayramı Bastille Günü öncesinde yaptığı bir konuşmada, ülkesinin hava kuvvetleri bünyesinde ulusal askeri uzay kuvvet komutanlığı kuracağını açıkladı.

    14 Temmuz’da icra edilen "Bastille Günü" geçit töreni öncesi ağırladığı Fransız Silahlı Kuvvetleri personeline yaptığı konuşmada Macron, "Eylül ayı içinde uzay kapasitemizin gelişmesini ve güçlendirilmesini sağlamak maksadıyla hava kuvvetleri bünyesinde büyük bir uzay komutanlığı kurulacak ve birliğin adı da 'hava ve uzay kuvvetleri' olacak." açıklaması yaptı. Yeni doktrin ile ilgili Macron ayrıca “gerçek bir ulusal güvenlik sorunu maksadıyla” ifadelerini kullanmış. Uzay komutanlığının kurulmasıyla birlikte Fransa’nın savunma kabiliyetinin artırılacağını söyleyen Macron, böylelikle ülkenin uzaydaki uydularının daha iyi korunacağını da sözlerine eklemiş.

    Fransa’nın uzaydaki hazır bulunuşluk seviyesini artırmak istemesi; ABD, Çin ve Rusya’nın bölgeye yaptığı yüksek miktarda yatırım ve ilgiye karşı bir hamle yorumlarına neden oluyor.

    Gözlemciler; casus uydular, konum izleme ile engelleme, iletişim ve siber saldırı konularının da dâhil olduğu askeri faaliyetlerin uzaydan yönlendirilecek şekilde Dünya’nın yörüngesinde kurulmakta olduğunu gözlemliyorlar.

    CSO-1 Askeri Gözlem Uydusu 

    Fransa’nın 2019 ve 2025 arası askeri harcama planında uzay savunmasına ayırdığı, 3,6 milyar euro’luk bir bütçesi bulunuyor. Bu tutarın Fransa’nın CSO askeri gözlem ve Syracuse iletişim uydularının yenilenmesini, üç adet CERES elektromanyetik izleme uydusunun fırlatılmasını ve GRAVES adlı mekânsal radar gözetleme sisteminin modernizasyonunu kapsadığı paylaşılan bilgiler arasında yer almış.

    Son olarak, Macron tarafından yapılan uzay komutanlığı kurulacağı açıklamasının Kuzey Atlantik Paktı Teşkilatı’nca (NATO) “uzayın bir savaş alanı” olarak tanımlanmaya hazırlandığı döneme denk geldiğini hatırlatalım.








  • avrupa 500 yıldır bu kadar pasif olmamıştı heralde.. ingiltere abd den izinsiz iş yapamıyor, almanya zaten savaş kaybedeni yasaklı. diğer devletlerde kendi halinde. birtek fransa macron la kıpırdanmaya başladı; avrupa ordusu vs diyince fransa da bombalarda patlamaya başladı tabi.

  • Fransa'nın her yanı ordu olsa ne olur? Tarihte Napolyon'dan başka bir askeri başarısı olmayan, Dünya Savaşlarında da şamar oğlanı olup başkalarının kuklacılığını oynamaktan öteye geçemeyen bir millet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Musty3535123 M kullanıcısına yanıt
    yanlışın var abd ingiltreden izinsiz iş yapamaz

  • hah boyle. s.in gidin uzayda yiyin birbirinizi, insanlara karismayin.

  • dede17 D kullanıcısına yanıt
    yanlışın var önemli olan ülkeler değil arkasındaki güçler, aileler ve baronlar, merkez bankalarının sahipleri kim araştır

  • Yani biliyorum boylesi dünya düzeni kontrol eden gücü görmek kolay değil güç=gizlilik gizli değilse gücünü kaybetmeye adaydır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dede17 D kullanıcısına yanıt
    sen de geriden geliyorsun. ingiltere' nin pabucunu amerika dama attı. şimdi de amerika' nın pabucunu dama atacak bir ülkenin kıpırdanmaları var. ab' nin çökmeye aday olması, macron' u hareketlendirdi. macron' un kulağına fısıldayan da muhtemelen türkiye' dir.

    türkiye olmasa bile ab' nin geleceğinin parlak olmaması, ingiltere' nin brexit peşinde koşması, amerika' nın ipi çözülmüş balon gibi ne yapacağının belli olmaması vs. bir sürü şey denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 15 Temmuz 2019; 21:57:50 >
  • dede17 D kullanıcısına yanıt
    arap baharının arkasındaki gerçek diye araştır hocam. ingilizlerin adamları düştü abd nin adamları geldi o ülkelere.
  • Uzay niye savaş alanı kardeşim? Neden hemen savaş alanı? Niye barış alanı değil ulan? Neden barış değil de hemen savaş ey şerefsizler? Kimle savaşıyorsunuz, niye savaşıyorsunuz, doymadınız mı? Ve dahası neden hiç bir ülke başkanı çıkıp da bir laf etmiyor, arkadaş size ne be oluyor hayırdır diye? İnsanlık iyice gerizekalı oldu bu siyasilerin ve siyasetin elinde! Şu siyaset ki, bir tane örnek verebilir mi bu güne değin, aha bak ben şu sorunu çözdüm diye? Ve halklatir, biz yığınlara ne demeli... Hangimizin silahı daha güçlü, bununla övünür olduk. E burnumuz bloktan çıkmaz tabii! Ya ne olacaktı?

  • Her yerde savaş arkadaş uzayda ölmek hiç istemezdim manzaranın tadını çıkarmak varken

  • "Arkamda bir Fransız ordusu olacağına, karşımda bir Alman ordusunun olmasını tercih ederim." / George Smith Patton

  • "Fransa'nın yazı da yoktur kişi da yoktur , ahlaki da yoktur. Bunların dışında şahane bir ülkedir. Ve genellikle fahişeler tarafından yönetilir." / Mark Twain

  • denizbay1 D kullanıcısına yanıt
    uydulardan sadece tv yayınları yapılmıyor. askeri sistemlerin can damarı uydular oldu artık. casusluğundan tut, konumları az sapma ile belirleme, askeri hareketlilik vb aklına gelebilecek herşeyde uydular ön plana çıkıyor. uyduları ortadan kaldır mı kör olunmasa bile hedef tutturamaz, gözetleme yapamazsın. yani çoktan savaş alanı oldu. şöyle düşünüyorum, sinyal bozucu uydu düzineleri gönderiyorsun uzaya, bütün uydular felç geçiriyor, senin sistemlerin hariç
  • bu sefer de kırmızı,mavi,yeşil vs vs yelekliler ortaya çıkmasın macron bey,dikkat ediniz :D

  • Hadiiiiii Beeeeee...

  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    aynen, uzay zaten çoktan savaş alanı ilan edildi, herkes parsel kapma yarışına girdi. dünyanın çivisini çıkarınca kaçmak için yer bulmaya çalışıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SequentiaL

    Fransa'nın her yanı ordu olsa ne olur? Tarihte Napolyon'dan başka bir askeri başarısı olmayan, Dünya Savaşlarında da şamar oğlanı olup başkalarının kuklacılığını oynamaktan öteye geçemeyen bir millet.
    Büyük savaşları kaybettiler ama yazdığınız cümleler çok art niyetli. Fransızlar tarihe adını yazdıran birkaç milletten biri. Bunu kaybettiği savaşlar değiştiremez.

    Fransa’dan Uzay Kuvvet Komutanlığı atağı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Büyük savaşları kaybettiler ama yazdığınız cümleler çok art niyetli. Fransızlar tarihe adını yazdıran birkaç milletten biri. Bunu kaybettiği savaşlar değiştiremez.



    Alıntıları Göster
    Mesajımı objektif bir açıdan yazdığımı düşünüyorum. Attığınız görselde Fransa'nın kazandığı savaş sayısını gerçeği yansıtmıyor çünkü 1115 savaş kazanan bir toplumun kadınları tüm dünyada kahraman değil fahişe olarak kendinden söz ettiriyor.

    Ayrıca bu 1115 savaşın kaçı derebeylik mücadelesi veyahut Afrika kabilelerine soykırım yapma çabası?

    Bir de şunu söyleyeyim, neredeyse bütün tarihi savaşmak üzerine kurulu, 2000 yıllık bir orduya sahip Türklerin sadece 210 zaferi bulunmasının imkanı yok. Madem ki derebeylik çatışmalarını ve işgal girişimlerini de tabloya yazıyoruz; sırf Oğuz boylarının mücadele ve galibiyet sayısı tüm dünya ile yarışır cinsten olacağını çok rahatlıkla söyleyebilirim.

    Ayrıca 2 dünya savaşı kaybeden Fransızlar değil Almanlardır, bütün ülkeleri iki defa yerle bir edilmesine rağmen tekrar global bir güç olmayı başarabilmiştir. Fransızlar gibi kadınlarına da kimse fahişe demez. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.