Şimdi Ara

13 yaşında el kurutma makinalarının zararlı olduğunu kanıtladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bugün herhangi bir umumi tuvalete girdiğimizde ellerimizi kurutmak için hava üfleyen kurutma makinelerinin yaygın bir şekilde kullanıldığını görüyoruz. Bununla birlikte zararları da yok değil.


    Gizli zarar


    13 yaşındaki Kanadalı Nora Keegan yaklaşık 4 yıldır yaptığı araştırmalarda el kurutma makinalarının çocukların kulaklarında duyma güçlüklerine neden olduğunu ortaya çıkarmış. Yılın başlarında Calgary Bilim Festivalinde sunulan rapor Paediatrics & Child Health dergisinde de yayınlanmış.


    Keegan ilk olarak 9 yaşındayken el kurutma makinesi kullandığında kulağının çınladığını fark etmiş. Sonrasında bu makinaların gürültü seviyelerini test ederek zararlı olup olmadıklarını anlamak istemiş.


    Ayrıca Bkz.Dünyanın en küçük tam kare aynasız fotoğraf makinası

    4 yıl devam eden araştırmada küçük araştırmacı Kanada’da 40 farklı tuvaleti ziyaret etmiş ve profesyonel gürültü ölçer cihazıyla ölçümler yapmış. Ölçümlerde Xlerator marka kurutma makinalarının ve Dyson Airblade makine serisinin 100 desibel üzerine çıktığını görmüş.


     

    Araştırma sonucunda bu denli yüksek seviyelere ulaşan gürültü oranının çocuklarda öğrenme zorlukları, dikkat dağınıklıkları ve kulak zarının hasar görmesi gibi problemlere neden olduğunu tespit etmiş.


    Kanada’da 100 desibel üzerinde gürültü yayan oyuncakların çocuklara satışı yasak ancak el kurutma makinaları haliyle ebeveynlerin alanına giriyor. Dyson bir mühendisinin Keegan ile birlikte çalışacağını duyurdu.


    Araştırma Kanada’da olsa da aslında hepimizi ilgilendiriyor. El kurutma makinalarının kullanmını sadece çocuklar için değil kendi sağlığımız için de azaltmamız gerekebilir.


     



  • Haberin asıl noktası el kurutma makinelerinin zararlı olması değil, 13 yaşında bir çocuğun kulak ağrısını irdeleyip bunun üzerine gitmesi ve aradaki bu bağı kurabilmesi bence. Bizim üniversitelerde böyle kapsamlı testler tezlerde yok, adam iki simülasyonda dünyaları keşfettim sanıyor ama gerçek dünyanın gerçeklerinden bi haber...
  • Evdeki elektrikli süpürgeler, mutfak robotları? El kurutmayı kaç kez kullanırsın da bu saydıklarım her hafta her gün.

  • Başlığı 5 kere okumak zorunda kaldım teşekkürler...

  • Başta elektrikli süpürge daha sonra seyrek kullanılan mikser/robot ve saç kurutma makinesi kulaklardan önce ruh sağlığıma zarar veriyor olabilir. Tekrar eden gürültü kadar sinir bozucu bir şey yok. Ha bir de arada komşudan gelen matkap sesi..



    El kurutma makinesi en masumu çünkü girip çıktığım zaman ve içeride bulunduğum süre kontrol altında..

    EK: NASIL UNUTURUM.. Banyo ve tuvaletteki havalandırma fanı en fenası.. Banyoya girmek kabus oluyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuckulteli -- 12 Temmuz 2019; 19:21:53 >
  • Haberin asıl noktası el kurutma makinelerinin zararlı olması değil, 13 yaşında bir çocuğun kulak ağrısını irdeleyip bunun üzerine gitmesi ve aradaki bu bağı kurabilmesi bence. Bizim üniversitelerde böyle kapsamlı testler tezlerde yok, adam iki simülasyonda dünyaları keşfettim sanıyor ama gerçek dünyanın gerçeklerinden bi haber...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorumculuklar -- 12 Temmuz 2019; 19:55:46 >
  • Dokuma fabrikalarına hiç kimse girmesin 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tip, sıcak hava vererek eldeki nemi, ıslaklığı yayarak veya buharlaştırarak eli kurutmaya yarayan cihazlar, havlu kağıda göre çok daha fazla mikrop yayılımına sebep oluyormuş. Bir belgeselde görmüştüm.

  • Baslik cok sacma beni editor olarak alin bence artik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigMuffin -- 12 Temmuz 2019; 22:7:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anteplee35 kullanıcısına yanıt
    bihaber şeklinde yazılıyor o antepli kardeş. bi- Farsça olumsuzluk ön eki. Sen önce git bir Türkçe öğren sonra milletin ağzının payını ver.

  • ben 13-14 yaşlarımda gta vice city'deki helikoptre görevini geçmekle meşguldüm. tebrik ederim nora'yı.

  • Sıgara sağlığa zararlı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anteplee35 kullanıcısına yanıt
    nasıl biliyorum bunu diyeceğini. Türkçeye geçmiş ve türkçeleşmiş farsçadır. Kullandığın kelimelerin neredeyse hepsi başka dilden geçme.

    Sen sokakta üstü başı pislik içinde yıllardır banyo yapmamış bir adamın ne anlattığını oturup dinler misin? Türkçe bilmeden sağda solda ukalalık yapmak da öyle bir şey işte.
  • anteplee35 kullanıcısına yanıt
    he kardeş he.

    Diller arasında geçiş vardır. Hiçbir dil ari değildir. İngilizce dediğin dilin aşağı yukarı yarısı fransızca, kalan yarısı da old norseundan tut frisian falan gibi saçma sapan dillerden gelmekte. Tamamı latince olan tonla kelime var ingilizcede. Fransızcada "öz fransızca" kelime sayısı 20 falan.
    O bi- ön eki artık farsça değil türkçe. Bir değil de bi olduğunu öğren diye sana kaynak bilgisi verdim orada. Bütün internet birhaber yazan cühelayla dolu zira.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anteplee35

    Bu mesaj silindi.
    "Birhaber" rezaletinin üzerine ekliyorum: o -de de ayrı. Bak gördün mü nasıl ayırdım ayrılacak "de"yi?
  • anteplee35 kullanıcısına yanıt
    Bu tip yarışlar yıllardır yapılıyor, güneş enerjili araba yarışları, robot yarışları... Yarışlar o kadar kultlesmis ki gerçeklenen şeyler ufak güncellemeler almaktan ileri gidemiyor. Yıllardır aynı tasarımla tüm üniversiteler benzer güneş enerjisi kullanan araçlarla devam ediyor, robot yarışları hala çizgi takip etmekle uğraşıyor. Çizgi takip eden robot artık bugün YouTube üzerinden 1 gün içerisinde gerçeklenebilir bir şey. Akademi önden giderek yeni ve denenmeyen bir şeyler denemeli ki bu masraf ve vaktin altına giremeyecek firmalar bu denemelerin sonuçlarından faydalansin ve ona göre üretim yapsın. 1 litre benzinle kaç km giderimin hesabından çok Türkiye'nin dış bağımlılığını azaltacak enerji kaynakları üzerine çalışmalar yürütülse daha faydalı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorumculuklar -- 13 Temmuz 2019; 1:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YaptikBirHataKomiserBey

    Evdeki elektrikli süpürgeler, mutfak robotları? El kurutmayı kaç kez kullanırsın da bu saydıklarım her hafta her gün.
    haklılık payın var ama bu tür cihazlarda ortalama ses seviyesi 60/70db civarlarında,

    kullandığım süpürge 58db, blender setin ki (boşta) 20db , ikisinide gece çalıştırabiliyorsun.
  • quote:

    Dyson, bir mühendisinin Keegan ile birlikte çalışacağını duyurdu...

    Adam Dyson'da mühendis olmuş fakat 13 yaşındaki velet bir kızdan emir alacak. İlginç bir hayat.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.