Şimdi Ara

İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar uzun zamandır toplamayı planladığım pc için f/p arayışındayım malum ülkemizde ithal ürünler oldukça pahalı. Sıkı bir twitch takipçisi olarak İtopya hazır sistemlerine göz atayım dedim olurda güzel bir sistem çıkaramazsam ordan hazır sistemlerden alırım diye düşünüyordum.

    İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

    Mesela burada görmüş olduğunuz "Jahrein" adı ile toplanan bu sisteme baktığınızda herşey gayet güzel görünüyor olabilir. Belki fiyatta cazip gelebilir. "Sistemin şu anki güncel fiyatı 5300₺".

    Evet küçük bir matematik yapalım;

    İçinde ki işlemci R5 2600 ve 3000 serisine yükseltmek istediğinizde site de böyle bir durum mevcut değil en fazla 670₺ farkla 2700'e yükseltebiliyorsunuz. İşlemci bir kenarda dursun.

    Şimdi bu zamanda 8GB Ramla kim ne yapsın 16GB yapayım derseniz tek seçenek var Corsair 3200 Mhz CL16 modelini 1300₺ farkla alabiliyorsunuz ne kadar da makul fiyatlar.

    Ekran kartı kısmına bir şey demiyorum.

    Birde Montaj fiyatı gibi bir şey bindiriyorlar fiyata.

    Şimdi bir de benim topladığım sisteme bakalım arkadaşlar.

    İşlemci Kısmında 3400 3.7Ghz 12 Thread İşlemcimizi koyduk.

    İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

    Anakart Kısmında Gigabyte b450m Anakartını koyduk performans konusunda yeterli bir anakart ilerleyen dönemde upgrade edilebilir.

    İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

    Ekran kartı kısmında O.C ile 2060 çok çok yaklaşan F/P ürünü olduğunu düşündüğüm 1660Tİ koymak istedim 2060 ile aralarında çok büyük bir perfromans farkı olduğunu düşünmüyorum RTX teknolojisi çok büyük fark yaratacak bir teknoloji değil ki çoğu oyunda mevcut değil zaten.

    İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

    Kasa olarak ise 3 adet 120mm RGB fan'a sahip içinde 500W Psu bulunan F/P ürünü Powerboost C013B Modelini tercih ettim gayet iş görür bir kasa.

    İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

    Ram kısmında bugün 16GB altı bir ram olmaması kanaatindeyim oyunlar şuan en az 11-12GB Bellek kullanıyorken dünya para verdiğimiz sistemlere 8GB Ram konulması çok gülünç. Ram kısmında ADATA Spectirix D60G 16 GB(2x8) 3200Mhz RGB ramlarini tercih ettim.

    İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

    SSD kısmında ise biraz cömert davrandım sistemde hiç HDD kullanmadan 1TB Samsung SSD ile depolama sorunumu çözdüm. Bu SSD Samsung kalite ve güveniyle uzun vade de performanslı bir çözüm olacak ilerleyen zamanlarda M2 upgrade yapılması da mümkün.

    İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

    Ekstra;

    Son olarak da tercihen ben Cooler Master Hyper H411R model kule soğutucu koydum ama tercihen bu çıkarılabilir işlemcide Wraith soğutucu çıkıyor gayet performanslı bir soğutucudur.

    İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

    Şimdi arkadaşlar herşeyiyle bu sistemin bize maliyeti;

    İtopya Hazır Sistemlerin F/P Olmaması Gerçeği

    Resimde görmüş olduğunuz gibi fiyat 5938₺, 638₺ bir farkla hem bugün hemde uzun vade de çok çok daha performanslı bir sistem oldu hemde markanın yine kendi sitesinde kendinizce ufak tefek ayarlar yaparak bu fiyata. Ufak tefek değişikliklerle 5200₺ civarlarına çekmeniz de mümkün.

    Hazır sistemlerin hiç bir fiyat avantajı olmadığını görüyorsunuz bir sistem toplayacaksanız araştırma yapıp parça fiyatları alarak kendinizin toplaması çok çok daha avantajlı. Umarım konunun faydası olur herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wRei -- 12 Temmuz 2019; 17:14:19 >







  • İşlemciyi 3400 koyupta anakartı x370 koymak mı ? X gibi sırf overclock için yapılmış anakart chipsetine 3400 koymakta nedir ?

    İşlemciyi 3600 yapıp 1. Nesil anakartla uğraşılmaz artık 2. Nesil b450 koy geç ? İnsanlar günlük kullanımda x470 ile b450 arasında ne fark anlar nede oyunlarda fps farkı oluşturur x470 x570 sadece benchmark render deli gibi sistem programı kullanıcam işlemciyi dayayabildiğm kadar dayamalıyım diyenlerin alacağı anakart. Senin benim gibi günlük oyun oynayanlar için x470 ile b450 arasında fark yok

    O konuda uyumsuzluğunuzu gördüm. Geri kalanlar normal ama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyen için sağol ona bakıyorum hemen dikkat etmemişim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Donanimhaber'de ekşi sözlük gibi başlık açılması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc bileşenleri ucuzlamadan hazır sistemler aslında karlıydı, şuan ucuzlama olduğu için fazla iyi olmuyor, ayrı toplamak daha ucuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Texassm0ke

    pc bileşenleri ucuzlamadan hazır sistemler aslında karlıydı, şuan ucuzlama olduğu için fazla iyi olmuyor, ayrı toplamak daha ucuz
    Bende bunu söylemek istiyorum hocam hani en azından daha güncel sistemler toplasalar daha kullanıcı dostu olacak sanki şu an bu şekilde F/P değil bu sistemler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.