Şimdi Ara

Firefox’un yeni sürümü önerilen eklenti listesiyle geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Popüler internet tarayıcılarından Firefox, 68 sürümüne geçtiğimiz günlerde güncellendi. Ufak yenilikler içeren sürüm başta bilgisayarlar olmak üzere birçok platformda. Yeni sürümde fark edilen önemli değişiklerden biri de önerilen eklentilerin listelendiği kısım.

    Güvenli ve kullanımı kolay eklentiler ön planda


    Firefox tarafından sunulan eklenti listelerinin güvenlik ve kullanılabilirlik gibi bazı noktalarda değerlendirildiği söyleniyor. Son zamanlarda gizlilik konusunda önemli adımlar atmaya başlayan Firefox, tarayıcı eklentilerinde de gizlilik ve güvenliği ön planda tutuyor. Listede yer alan tüm eklentiler Firefox tarafından özel olarak seçiliyor.


    Bunun haricinde eski sürümde okuma moduna geçtiğinizde sadece yazı alanları siyah arka plana bürünürken, yeni sürümde sitenin tamamı siyah arka planla sunuluyor. Diğer değişimler ise eklenti şikayet etme, çeşitli güvenlik güncellemeleri, kamera ve mikrofonun HTTPS bağlantısını şart koşması şeklinde sıralanabiliyor.


    Ayrıca Bkz.Qualcomm akıllı saatler için daha güçlü bir işlemci geliştiriyor

    Tarayıcı pazarının lideri hala açık ara farkla Chrome. Ancak bu tarz yenilikler ve güvenlik üzerine özel çalışmalar ile Firefox’un pastadaki payını hızla artırması mümkün. Firefox’un GeckoView motorunu kullanan Android sürümü de şimdiden hız ve güvenlik noktasında önemli şeyler vadediyor.








  • Firefox candır.

  • Geçen Chrome u bırakıp bir geçiş yaptım bilgisayara ve telefona can geldi, hem tarayıcı hızlı hem cihazlar rahatladı. Firefox gerçekten candır :)

  • Bende şuan iosta safari yerine kullanıyorum daha hoşuma gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yillardir Firefox kullaniyordum Vivaldi Tarayicisi kullaniyorum Chromium tabanli eklentileri de fonksiyonel.

    Arayuzu cok akici bilhassa dokunmatik ekranlilarda en akici olani.

    Firefox malesef dokunmatik Windows cihaziniz varsa tabiri caizse les gibi. Sanki cihaziniz cok eskiymis kasiliyor gibi davranmaktadir...

    Firefox tan uzak durun ...

  • Öncelikle 10 gb ram kullanımına bir çare bulsalar bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bıktım yeminle. facebookta tüm tarayıcılar donuyor şuna bir çözüm bulamadılar. biraz yazışma yapıyoruz eyvahlar olsun i7 sistem m2 hdd ne koyarsan koy saçma sapan donmalar. gpu hızlandırmayı açıp kapatmak da fayda etmiyor bu nedir ya rezillik bence

  • Firefox ve diğerleri

  • Kullandığım eklentiler zaten belli olduğu için bu öneri bölümünü kapattım. Ama acemiler için faydalı özellik. Mesela, uBlock Origin eklentisini önermiş. Fakat AdBlock Protect/Adblock Plus vs. bunlarda birşey belirtmemiş. Yani doğru kararlar.

    Öneri kısmını kapatmak için;

    about:config

    extensions.htmlaboutaddons.recommendations.enabled = false
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.