Şimdi Ara

Önümüzdeki 5 yıl içinde küresel rüzgâr enerjisi kapasitesinin %60 oranında artması bekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önümüzdeki 5 yıl içinde küresel rüzgâr enerjisi kapasitesinin %60 oranında artması bekleniyor

    Wood Mackenzie Enerji ve Danışmanlık şirketinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre 2019-2023 yılları arasında rüzgârdan elde edilen enerji kapasitesine küresel ölçekte eklenecek miktarın yıllık 71 GW civarında olması bekleniyor. Söz konusu değerin 2024 ila 2028 yılları arasında ise 76 GW olacağı öngörülüyor.

    2019 yılının ikinci çeyreğinde Küresel Rüzgâr Enerji Pazarına Bakış adlı raporda yayınlanan verilerde; Wood Mackenzie’nin 2019 ila 2028 yılları arasındaki değerlerde bir önceki rapora göre 11 GW'lık artış öngördüğünü gösteriyor.

    Şirket danışmanlarından Luke Lewandowski yaptığı açıklamada, “Rüzgârdan elde edilen enerjinin ekonomik ve sosyal hayata olan katkıları sebebiyle tahminlerimiz olumlu yönde gerçekleşmiştir.” ifadelerini kullanmış.

    Danışmalık şirketinin ülke ve kıta bazında yaptığı analizlerde ise inişli çıkışlı bir grafik göze çarpıyor. ABD pazarında %16’lık bir artış gözlemlenirken Kuzey Avrupa’da yükseliş %6 olarak ifade edilmiş. Raporda, özellikle Almanya ve Fransa’nın rekabete açık politikalar izlemesinin bu artışa olumlu katkıları olduğu belirtilmiş.

    Asya pazarına bakıldığında ise Çin’de bir önceki döneme göre 2.9 GW oranında bir artışa dikkat çekiliyor. Hindistan’da ise 2019 ila 2022 yıllarını kapsayan dört yıllık süreçte %24 azalma tahmini yapılıyor. Ülkedeki söz konusu azalma ise hükümet merkezli tavan fiyat uygulamaları ile kazanılmış ihalelerin zamanında yetkilendirilmemesine bağlanıyor.

    Önümüzdeki 5 yıl içinde küresel rüzgâr enerjisi kapasitesinin %60 oranında artması bekleniyor

    Diğer pazarlara kıyasla daha az artış ve azalmanın olduğu bölgeler ise sırasıyla Güney Amerika ve Afrika olmuş. Güney Amerika’da %1’lik bir artış beklenirken Afrika’da ise %2 azalma öngörülmüş. Afrika’daki azalmaya sebep olarak ise bölgedeki politik istikrarsızlık, olgunlaşmamış destek mekanizmaları ile güneş enerjisi sektörünün sergilediği sıkı rekabet politikaları gösterilmiş.

    Pazarların sergilediği değişken performanslara rağmen önümüzdeki dönemde rüzgâr enerjisi alanında sergilenmesi beklenen artışın, küresel ısınmanın olumsuz etkilerini bir nebze olsun azaltacağını tahmin etmek zor olmayacaktır.








  • Bir ara bir belediye başkanının bir projesi vardı. Boğaz’ın altına rüzgar türbinleri yerleştirecekti. Burdan elektrik üretecekti güzel proje gibi duruyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruzgarin hizini yavaslatip iklimi deistirior buda :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rüzgardan tut güneşe,fosil yakıtlara,nükleere kadar enerji üretmek için kullanılan tüm yöntemlerin bir şekilde doğaya zararı var. Dünyayı ancak füzyon kurtarır, o da kontrolden çıkıp dünyayı yok etmezse :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysaloguz -- 11 Temmuz 2019; 9:21:52 >
  • Ureticinin biri parayi bastirip boyle bir rapor cikartir mi cikartir..



    Ruzgar tirbunleri maalesef guvenli enerji kaynagi olmaktan cok uzaklar, dogaya verdikleri zarari ise kolay bir sekilde google aramasindan gorulebilir..



    Okudugum bir haberde bu iste oncu olan bazi Avrupa ulkelerinin yatirimlari durdurma noktasina geldikleri yaziyordu,



    Ayrica tirbun uretimi icin oldukca fazla enerji ve kiymetli maden kullaniliyor,



    Bu is bazi sirketlerin ceplerini sisirmekten baska bir sey degil, en azindan bugun icin...

  • Rakamlardan %60 çıkmıyor.. Sanırım %6 yanlışlıkla %60 olarak yazılmış. Yine de çok umut verici, güzel bir haber. Teşekkürler.

  • Şu başlıklarda haberin dünya rakamlarıyla mı yoksa Türkiye rakamlarıyla mı ilgili olduğunu belirtin lütfen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla istedikleri kadar yenilenebilir enerjiden enerji yaratsınlar bir de Kripto para gerçeği var ki bu gelen enerjinin büyük bölümü kripto para çıkartma heveslileri tarafından kat be kat olarak harcanmakta. Asıl onu nasıl durduracaklar buna bir çözüm lazım. Rüzgar ne yapsın dalga ne yapsın, insan aç gözlü. İnsanlar doğaya ne zarar verdiğine değil cebine ne kadar para girip nasıl bir yalı yat malikane alacağına bakıyor.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazılmamış siz yanlış okuyorsunuz. 5 yıl içinde %60 artacak deniliyor. Yani 10 birimse 16 birim olacak deniliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.