Şimdi Ara

HongMeng işletim sistemi Android hakimiyetine zarar verebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ABD yasakları sonrasında teknoloji dünyasındaki varlığı tehlikeye giren Huawei, B planını devreye soktu. Firma gelecek ay kendi geliştirdiği ve oldukça da güvendiği HongMeng işletim sistemini tanıtmaya hazırlanıyor.


    HongMeng neler sunuyor?


    Henüz ortada kesin bilgiler olmasa da Huawei patronu yeni işletim sisteminin iOS ve macOS platformlarından hızlı olduğunu ifade etmişti. Analiz uzmanları da HongMeng platformuna şans veriyor.


    Ayrıca Bkz.İlk yerli programlanabilir Drone destek arıyor

    Uzmanlara göre HongMeng platformu özellikle Çin’de Android hakimiyetine zarar verebilir. Bu da elbette global oranlarda önemli oynamaların olmasına sebep olacak. Hali hazırda Android işletim sistemi Çin’de kullanılıyor ancak Google arama başta olmak üzere hemen tüm Google hizmetleri yasaklı. Bu durumda üreticiler kendi ara yüzleri veya modifikasyonlar ile faaliyet gösteriyor. Bu bakımdan HongMeng avantajlı duruma geçiyor.


    Huawei’nin bu yıl akıllı telefon satışlarının 100-150 milyon arasında seyretmesi bekleniyor yani yine de yıllık satış rakamları oldukça yüksek. Bu rakamın gelecek yıl tamamen HongMeng işletim sistemi ile gelmesi önemli bir ekosistem oluşturacak. Sadece Huawei değil Oppo ve Vivo gibi Çinli firmaların da HongMeng işletim sistemine yer verebileceği düşünülüyor.


    Elbette sayı anlamında HongMeng platformu Android ekosistemine çok zarar veremez ancak global pazarı da hesaba katarsak reklam gelirleri anlamında bir düşüşe sebep olabilir.


     



  • Ekrem71'den yine -ebilir haberciliği örneği. Ekrem71 gerçek bir kişilik mi yoksa Donanımhaber editörlerinin clickbait ve çöp haberleri yayınladıkları hesap mı diye merak ediyorum. Aklı başında normal bir haber editörünün bu gibi haberler yayınlaması pek mümkün değil. Ya Ekrem71 diye biri yok ya da patronun yeğeni falan herhalde. Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor.
  • Bu zamanları öngörerek bir işletim sistemi tasarlamaya başlamış olabilirler ama sıfırdan bu işlere girmek öyle kolay değil. Yüzde 90 ihtimalle Android kernelini temel alan bir işletim sistemi bekliyorum ben, Android çok genel bir sistem olduğu için kernelde birçok ekstra şey geliyor her cihaza, bunun üzerine bir optimizasyon yapmış olsalar biraz hızlanma olur. Bu hız testleri nelere göre yapılıyor, ortada bir şey yok dedikodusu çok.

  • Uzun vade de bilinmez ama yakın vade de imkansız. Bence farklı bir sistem çıkmalı ve mobil dünya da farklı şeyler görmeliyiz artık.

  • Google Android i sonlandirip derhal Fuchsia ya gecmelidir .https://fuchsia.dev

  • Ekrem bey diyor ki ya ipon alın yada Huawei. Nasılsa Ikiside bizim patronun dükkanı.

  • Unutulup gidecek bir işletim sistemi. Huawei, Android ekosisteminden çıktığı gün sadece Çin'de satış yapan yerel bir firma olarak kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 10 Temmuz 2019; 21:37:51 >
  • Ekrem71'den yine -ebilir haberciliği örneği. Ekrem71 gerçek bir kişilik mi yoksa Donanımhaber editörlerinin clickbait ve çöp haberleri yayınladıkları hesap mı diye merak ediyorum. Aklı başında normal bir haber editörünün bu gibi haberler yayınlaması pek mümkün değil. Ya Ekrem71 diye biri yok ya da patronun yeğeni falan herhalde. Aklıma başka bir ihtimal gelmiyor.

  • Artık yeni mekan wechat

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Çin yalnız tek başına çok büyük bir pazar. Android'in Ios'un salyaları akıyor o pazar için. Bu sebeple etkisi azımsanamayacak kadar fazla.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Elbette haklısınız milyar nüfuslu bir ülkeden bahsediyoruz sonuç olarak ancak mevcut durumda Çin'e ek olarak Avrupa piyasasında da söz sahibi olduğunu düşünürsek bu pazarı bırakıp sadece Çin'e yönelmek firmanın zorunlu küçülmeye gitmesine sebep olacaktır. Sonuç olarak Çin pazarı için ar-ge yapmaya gerek yok.
  • Global ismi Hongmeng değil ArcOs diye duyurulan İşletim sistemi apk dosyalarını çalıştıran bir işletim sistemi olacak bu durumda android'de çalıştırabildiğiniz her şeyi kullanma şansınız olacak. Wechat kullanmak zorunda değilsiniz korkmayın.

  • Huawei, şayet işletim sisteminin, Windows Phone işletim sistemi gibi ölü doğmasını istemiyorsa, geliştiricileri ne yapıp edip platforma çekmesi lazım. Gerekirse para dağıtacak... Windows Phone oldukça stabil ve hızlı bir işletim sistemiydi, ancak uygulama marketinin azlığı ve az destek sebebiyle sona erdirildi maalesef.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harbiden herhangi bir analiz yok. Poor content.
  • Yaklaşık 500 milyon Emui kullanıcısı var. Yani Microsoft ile arasın da devasa fark var bu yüzden Microsoft ile kıyaslamak saçma olur. Huawei mobil sektörün de (işlemci vs.) kendini kanıtlamış bir firma. Uygulama mağazası hızla gelişecektir bunda şüphe yok. Hatta Huawei maddi olarak geliştiricileri bile destekleyebilir. Asıl soru şu; eğer Xiomi vs gibi firmalar da aynı yazılım altında birleşirse Google mobil sektörün de devasa bir darbe alır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HongMeng mi ArcOS mu karar verin artık.

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    Tabi, artık Avrupa pazarı çok zor, dediğiniz gibi kaçınılmaz küçülecekler. Eğer bir şekilde ambargolar son bulmazsa Avrupa'da pek şansı olmaz. Lakin ileride amborgalar kalkarsa ve bu yeni işletim sistemleri ile diğerlerinde olmayan bir yeniliği sunarlarsa tekrar pazar payı alabilirler belki.
  • Bence Donanımhaber editörlerinin en büyük çilesi Donanımhaberde editörlük yapmak.Başka sitelerde editörlük yapmak varken sen şansına böyle bir sitede böyle okurlara editörlük yap.Allah başka dert vermesin arkadaş işiniz zor.
  • Nedense sağdan soldan reklam çıkacak, tuhaf animasyonlara sahip olacakmış gibi geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer cidden stabil bir işletim sistemi çıkarabilirlerse ve xiaomi vs. birkaç firmayı yanlarına çekebilirlerse (hatta tek Xiaomi'yi çekse bile olur) uygulamaların yetersiz olması gibi bir durum olamaz. Bu telefonların bu kadar kullanıcısı varken herkes bu altın madenini değerlendirmek isteyecektir. Opera mağazada var chrome yok diyelim. Chrome eski müşterilerini kaybederken Opera deli gibi müşteri kazanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.