Şimdi Ara

İlk yerli programlanabilir Drone destek arıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Turkcell’in geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği Arıkovanı kitlesel fonlama platformu pek çok önemli projenin gerçekleşmesini sağladı. Platform üzerinde şimdi de ilk yerli programlanabilir Drone modeli destek arıyor.


    ESPcopter nedir?


    ESPcopter isimli drone başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar programlama öğretebilen, internet bağlantılı her cihazdan kontrol edilebilen bir drone yazılımı geliştirme kartı barındırıyor. ESPcopter’ın arkasında iki yıllık bir AR-GE çalışması var.


    ESPcopter özel ara yüzleri sayesinde 10 yaşından büyük herkese eğlenerek kodlama öğrenme imkânı sunuyor. Geleceğin araçları olan drone’lar üzerinden çalışmak isteyenler, ESPcopter’in özellikleri sayesinde algoritmalar ve programlama konusunda kendilerini geliştirme imkanına sahip olacaklar.


    Ayrıca Bkz.Samsung ve DENT Coin iş birliği

    ESPcopter internete bağlanabilme özelliği ile telefon veya bilgisayarlar üzerinden IoT (Nesnelerin interneti) projeleri ile çalışmayı mümkün kılıyor. Ayrıca drone uçurmayı öğrenmek isteyenler, buradaki mobil uygulama gibi kontrol etme yollarından birini kullanabilecek.


    7 dakikaya kadar uçuş süresi olan 35 gram ağırlığındaki ESPcopter 65x65 milimetre boyutlarında. Cihaz herhangi bir yazılım kurulumuna gerek kalmadan internet tarayıcıları üzerinden kontrol edilebileceği gibi bilgisayara bağlayarak oyun konsolları, fare ve klavye gibi araçlarla da kontrol etmek mümkün.


     

    ESPcopter sadece programlanabilir bir drone değil. Geliştirme modülleri ile yeni özellikler eklemek mümkün. Çoklu mesafe modülü ile ESPcopter’e el ile kontrol ya da çarpışma önleme sistemi, optik akış sensörü ile de otonom uçma ve yükseklik sabitleme özellikleri eklenebiliyor. Diğer ESPcopter modülleri ile de ESPcotper, ışık şovları yapabilen, müzik çalabilen, havanın sıcaklık, nem ve basınç değerlerini ölçebilen bir drone haline gelebiliyor.


    ESPcopter projesinin Arıkovanı’ndaki hedefine ulaşması ve seri üretime geçebilmesi için 34 gün ve 50 bin TL kaldı. En az 290TL bağış karşılığı cihaz alınabiliyor. Detaylarıhttps://arikovani.com/projeler/programlanabilir-mini-drone/detay sayfasında bulmak mümkün.


     



  • Şöyle DJI gibi büyük dronlar yapsalarda 1000 tl alabilsek yok satar .

  • Konu dışında proje sahibi konu açmıştı. Yerden yere vurdular yok programı kütüphane yok parçası taklit diyerekten.
  • ismi veren hıyar helicopter kelimesini heli ve copter olarak bölmüş anlaşılan. Helico: spiral pter: kanat.

  • yerliyse uzak dur :P

  • 290 tl bağış karşılığında nedir aq :D ver 290 tl yi satın al demek çokmu zor :D

  • Henkan H kullanıcısına yanıt
    Kıskananan çoluk çocuk eleştirir kardeş ne yapsınlar başka

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henkan

    Konu dışında proje sahibi konu açmıştı. Yerden yere vurdular yok programı kütüphane yok parçası taklit diyerekten.
    Hadi ya. Silindi mi konu yoksa hala var mıdır linki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Henkan

    Konu dışında proje sahibi konu açmıştı. Yerden yere vurdular yok programı kütüphane yok parçası taklit diyerekten.
    Alıntı @AI Engineer:
    Türk milleti kıskançtır. Birbirlerinin evinin metrekaresini, arabasının kilometresini, ulusal sınavlarda kaç puan aldığını ezbere bilir. Alışverişden dönünce selam verirken yüzünüze bakmaz da poşete bakar. Korku içindedir. "Ya benden daha pahalı peynir aldıysa? Ya sürekli şu üç renkli deterjanlardan aldıysa" diye içi içini yer. Daha güzel mal edinince dünyası yıkılır. Sonra arkanızdan dedikodu üretir. "Rüşvet alıyormuş. Vergi çalışıyormuş. Karanlık işlere girmiş. Miras konusunda kardeşinin hakkını yemiş" diye laf söylerler. Bu konuda da çok net gördük kıskançlığı.

    Yepyeni bir şeyler icat edip bunu dünyaya duyurduğunuz kısım iş dünyası değildir. Aksine bilim dünyasıdır. Makaleni yayınlarsın. Çalıntı ise zaten hemen çökerler üzerine. İş dünyasında amaç var olan kaynakları en verimli şekilde kullanıp entegre bir hizmet ya da ürün üretmektir. Bu girişimin amacı olabildiğince ucuz, eğitim için kullanılabilecek bir kodlanabilir drone üretmek. Bu kadar. Parçasını kendi üretmesi gerekemez. Yazılımını kendisi yazması gerekmez. Tek yapması hizmet sunmak ve bunun karşılığında ücretini almaktır. Bu girişim yerlidir çünkü olur da seri üretime geçip uluslararası başarı elde ettiğinde TechCrunch, "Turkish startup raises over $10 million..." diye başlık atacak. Sizin gibi "OMG! Their componets are not made in Turkey. Such a disaster!" demeyecekler.

    Neyi eleştirdiğinizi sorsam tek cümlede açıklamayacaklar adamlar kıskançlık sergiliyor.
  • MiLYoNeR36 kullanıcısına yanıt
    Püüüü utanç verici bir durum.

    Gerizekalılıkta nirvana yapmış boş beleş bir sürü insan var.
  • Konu Dışındaki konuya @multiTYRT mesaj atmış, kendi PCB'lerini tasarlamamaları hariç çoğunlukla haklı.
    http://www.gunebakis.com.tr/gundem/ktu-basariya-doymuyor-h20046.html

    Şu arkadaşlar da bizim sınıfta, zaten kazanmalarının asıl sebebi yazılım ve donanımı yerli üretmiş olmaları, kazandıkları yarışmanın ödülü de 2.000 lira. Bu ESPcopter'in tasarlayanlar da kim bilir kaç katını almışlardır şimdiye kadar.


    Tek takdir ettiğim noktası tasarlayan arkadaşın elektrik elektronik mühendisliği 2. sınıf olması, paylaştığı postlarda da "1 senedir geliştiriyorum." demiş, demek ki 1. sınıfta başlamış. Edit; Arkadaş DH'de ayrı, yabancı forumlarda ayrı tutum sergiliyor. Zaten yabancı forumlarda da Türkiye yerli üretimi desen duvardan duvara vururlar.


    Kafama takılan şu; asıl pazarlama noktası yerli olması mı yoksa eğitici bir kit olması mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ted Mosby -- 16 Temmuz 2019; 13:0:1 >
  • MiLYoNeR36 kullanıcısına yanıt
    yerin dibine sokmuşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.